emperorpalpatine
Hectopat
- Makaleler
- 2
Merhaba arkadaşlar, bugün başlıktaki gibi Windows 10'un en eski sürümünü eski bir netbook cihaza kurdum. Kurmaktaki amacım merak ve nostalji idi. Zamanında yani 2014 gibi sanal makinede deneme fırsatı bulmuştum. Sürümü ilk yüklemeye çalışırken bilindiği gibi Microsoft'un bu eski sistemlere desteği çektiği için kurulmadı hata verdi. Ben de BIOS tarihini değiştirerek kurdum. Şahsen gayet güzel geldi tabii ki Windows 10 Final'in yanında kötü ancak en azından ikonları ve başlat menüsü daha sade. Karmaşık bir yapı yerine düzenlenmiş bir Windows 8.1 ile karşılaştım. Tabi tonlarca Bug dolu. Ayrıca pencere animasyonları idare eder sade olmuş.
Bence Microsoft bu tasarımı çöpe atmak yerine Windows 10 işletim sistemini açamayan bilgisayarlar için Lite gibi hafif bir versiyon yayınlayabilirdi tabi ki bu dediklerimi siz 2014 için değerlendirin yoksa şimdi Lite gibi şeyler gereksiz. Buyurun bunlarda görüntüler;
Bence Microsoft bu tasarımı çöpe atmak yerine Windows 10 işletim sistemini açamayan bilgisayarlar için Lite gibi hafif bir versiyon yayınlayabilirdi tabi ki bu dediklerimi siz 2014 için değerlendirin yoksa şimdi Lite gibi şeyler gereksiz. Buyurun bunlarda görüntüler;
Son düzenleyen: Moderatör: