Windows 10 çeşitli mavi ekran hataları

• Konuyu başlatan Eira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.504

Eira

Centipat
Selamlar. Bugün Windows'u sıfırdan kurdum ve Windows Update ile her şeyi güncelledim. BIOS, ekran kartı, Wireless vs. güncellemelerini de resmi sitelerden yükledim.
Sonrasında sık sık mavi ekran hataları almaya başladım. 4-5 farklı hata. Aygıt yöneticisi ile güncellemeleri denetledim üstüne. Ama faydasız. Tarayıcıda yarım saat takılabiliyorum mesela, ama oyunlara girmeme olanak tanımıyor.

Windows ile RAM arıza taraması yapmıştım, bilgisayarın yanında kalamadım. Geldiğimde mavi ekran yemiştim yine. Olaylar kısmını saat sekmesini baz alarak kontrol ettim ve kayda geçmemiş sanırım. İkinci deneyişimde de %4'lük ilerlemede dondu kaldı. 2-3 saat öyle kalınca da mecburen kapatıp yeniden açtım.

Minidump dosyalarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Bugün Windows'u sıfırdan kurdum ve Windows Update ile her şeyi güncelledim. BIOS, ekran kartı, Wireless vs. güncellemelerini de resmi sitelerden yükledim.
Sonrasında sık sık mavi ekran hataları almaya başladım. 4-5 farklı hata. Aygıt yöneticisi ile güncellemeleri denetledim üstüne. Ama faydasız. Tarayıcıda yarım saat takılabiliyorum mesela, ama oyunlara girmeme olanak tanımıyor.

Windows ile RAM arıza taraması yapmıştım, bilgisayarın yanında kalamadım. Geldiğimde mavi ekran yemiştim yine. Olaylar kısmını saat sekmesini baz alarak kontrol ettim ve kayda geçmemiş sanırım. İkinci deneyişimde de %4'lük ilerlemede dondu kaldı. 2-3 saat öyle kalınca da mecburen kapatıp yeniden açtım.

Minidump dosyalarım.
Yakın zamanda RAM değişikliği yaptınız mı. RAM arızası gibi duruyor. Memtest ile test edip sonuçları paylaşır mısın?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yakın zamanda RAM değişikliği yaptınız mı? RAM arızası gibi duruyor. Memtest ile test edip sonuçları paylaşır mısın?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanırım. Yani özellikle belleğe yük bindiğinde maviye bürünüyor ekran. Harici bir USB getirip test sonuçlarının sizinle paylaşacağım.

Windows güncel diyorsunuz güncel değil H1 build de kalmışsınız H2 1909'ye geçin.
Kurduktan sonra olay görüntüleyicisi servisini devre dışı bırakın eğer devam ederse.

Evet. Windows Update güncel olduğumu söylüyor. Komut sisteminden ve aygıt yöneticisinden denedim. Sorun gidericiler de işe yaramadı. Görev Zamanlayıcısı kısmında birkaç hizmet devre dışı ve etkinleştiremiyorum. Sıfırdan kurulum haricinde, internet üzerinden güncelleyebiliyor muyum?

1909' temiz kurulum ile geçin ve dediğimi yapın. Diğer söyledikleriniz söylediklerimle alakası yok.

Anlaşıldı. Windows'un kendi 'resmi sitesindeki' son sürümü değil de (çünkü oradaki son sürüm ile kurulum yaptım), Technopat üzerindeki ISO ile yüklememi istiyorsunuz. RAM Memtest'ten çıktığında dediğinizi denerim. 😊

Yakın zamanda RAM değişikliği yaptınız mı? RAM arızası gibi duruyor. Memtest ile test edip sonuçları paylaşır mısın?

Buradakiler yeterli mi acaba? Test sonuçları hala açık duruyor, duruma göre paylaşmam gereken bir yer olursa eklerim.

Dosya Ekleri

• 20200312_185911.jpg
    20200312_185911.jpg
    838,9 KB · Görüntüleme: 45
  • 20200312_183039.jpg
    20200312_183039.jpg
    878,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 20200312_190025.jpg
    20200312_190025.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 49
  • 20200312_190034.jpg
    20200312_190034.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 39
Windows'un kendi 'resmi sitesindeki' son sürümü değil de (çünkü oradaki son sürüm ile kurulum yaptım), Technopat üzerindeki ISO ile yüklememi istiyorsunuz.
Her ikisi de 1909'u edinebilirsiniz.

Windows'u yükledi ama Wi-Fi kısmında herhangi bir şey yapamadan mavi ekran yedim.

HD Tune'dan geçti. Memtest'ten de geçti anladığım kadarıyla. Hala nedir bu naz nedendir ya? :(

İlk başta IRQL_NOT_LESS_EQUAL.
Sonrasında da KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED.

Masaüstü açılmadan önceki derleme işlemi, tam 4 kez tekrarlandı. Her defasında mavi ekran adım.

Şimdi açıldı. Minidump paylaşayım mı? Bir sürü oradan buradan sürücü yüklemek de istemiyorum, yanlış bir adım izlersem diye. Özellikle Intel'in sayfasından.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı