Windows 10 Çok Geç Açılma Sorunu

Escape

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Merhaba, Dell 3557 laptop kullanıyorum, Windows'un son güncellemelerini yükledikten sonra hem sistem yavaşladı hem de oyunlarda FPS 140'dan 45'lere kadar düştü. Ayrıca Windows 10 kilit ekranı gelmeden önce 1-2 dakika bekliyorum ve şifremi girdikten sonra ise yaklaşık 5 dakika bekliyorum. Bu Windows 10 yüzünden çıldırmak üzereyim, ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un hızlı açılması için ve %100 disk sorunu için SSD şart artık. Bu konuda HDD çok hantal kalıyor. HDD RPM hızı, okuma ve yazma hızı sadece oyun yükleme hızına etki eder. FPS'ye herhangi bir etkisi olmaz. Ancak HDD sorunlu ise yani bad sector ve benzeri mevcut ise bu droplara ve düşüşlere neden olabilir.

O kadar sürenin geçmesi bence çok anormal. Windows'ta sıkıntı olabilir. CMD'yi yönetici olarak çalıştır.
Sonra verdiğim komutları gir.
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

%100 dolasıya kadar bekle. 1709 sürümüne güncelleme yaptıysan hatalar çıkabiliyor. Bende çok hatayla karşılaştım. Daha sonrasında temiz kurulum ile 1709 sürümü yüklediğimde hatalar düzelmişti.
Kodları yazınca düzelmez ise temiz kurulum yapmayı dene. Yani, yeni ve güncel bir windows 10 diski oluşturarak format at. Daha önce windows kurulu olduğu için otomatik olarak etkinleşiyor zaten.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı