Windows 10 CPU hep %100 çalışıyor

Loribim

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;
Windows 10 Pro kullanıyorum bir süredir CPU hep %100 çalışıyor görünüyor ama hiçbir kasma falan yok.
Sadece ısı degerlerinde normale oranla biraz yükselme gözlemledim %99 dahi hiç olmuyor bunun sebebi nedir acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_542.jpg
    Screenshot_542.jpg
    148,9 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Firefox CPU ve bellek konusunda halen sorunları var. Başka tarayıcı kullanmanızı öneririm.
Ayrıca arka planda uygulamalar çalışıyor. Geri bildirim hizmetleri ve arka plan uygulamalarını kapatın.
Microsoft Edge açıldığında, arka planda çalışmaya devam ediyor. Açıldığında görev yöneticisinden sonlandırın.
Kullanmadığınız Asus vb. uygulamaları kapatın.

Arkadaşlar merhaba;
Windows 10 Pro kullanıyorum bir süredir CPU hep %100 çalışıyor görünüyor ama hiçbir kasma falan yok.
Sadece ısı degerlerinde normale oranla biraz yükselme gözlemledim %99 dahi hiç olmuyor bunun sebebi nedir acaba?
Hizmetler' den windows search' ı kapattığınızda CPU veya sabit disk kullanımında büyük düşüşler oluyordu; hangisini düşürüyordu hatırlamıyorum. İsterseniz deneyebilirsiniz.

Firefox CPU ve bellek konusunda halen sorunları var. Başka tarayıcı kullanmanızı öneririm.
Ayrıca arka planda uygulamalar çalışıyor. Geri bildirim hizmetleri ve arka plan uygulamalarını kapatın.
Microsoft Edge açıldığında, arka planda çalışmaya devam ediyor. Açıldığında görev yöneticisinden sonlandırın.
Kullanmadığınız Asus vb. uygulamaları kapatın.
Herşeyi sonlardırsam kapasamda %99 bile olmuyor.
İmzadaki sistem ise 2700X çoğu ağır işte bile o değeri görmemeli. İşlemciyi kullanan uygulamaları sıralayın. Yüzde 100 CPU yazan yere basın sıralanır. İşlemci kullanan uygulama tanıdık değilse virüs olabilir.
Evet imzadaki pc ama malesef ne yaptıysam %99 za dahi inmiyor. %100 Hep sabit.
Ama bu programla baktıgımda durum öyle degil.
çözdüm sorunu başka bi forumda bi arkadaşımızın dedigini yaptım.

dostum bende de aynı sorun mevcuttu. Şu şekilde çözdüm :

Sorunu yasadiginizda CMD'yi (Komut Istemi) yönetici olarak açarak bu komutlari girin ;

PowerCfg /SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_PROCESSOR IDLEDISABLE 000
PowerCfg /SETACTIVE SCHEME_CURRENT

Dosya Ekleri

• Screenshot_544.jpg
    Screenshot_544.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 110
  • Screenshot_546.jpg
    Screenshot_546.jpg
    162 KB · Görüntüleme: 101
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı