Windows 10 CPU ve RAM kullanımı çok fazla

Merhaba, ilk öncelikle sorununuz için üzüldüm aynısı başıma defalarca geldi. Peki hiç işlemci macununu yeniledin mi? Eğer ki yenileyip de hala çok fazla işlemci ve RAM kullanılıyorsa Windows 11 geç. Zaten sistem karşılıyor belki bilgisayarına performans verebilir çünkü en yeni işletim sistemi eyerki hala kasıyorsa Windows 8.1 geçebilirsin. Desteği hala var. Ben Windows 10'dan 8.1 geçtim tüm programları açıyor diyebilirim ama mağaza uygulamaları ya da bazı uygulamaların desteği maalesef olmuyor.

İşlemcimin Windows 11 desteğı bulunmuyor fakat geçmem doğru olur mu hocam.

3. nesil işlemcide çok da güzel kullanıyordum ben önemli değil bu nesil işi tabii Valorant oynanmayacak ise. Ama RAM çok fazla kullanıyor 8 GB RAM'li sistem için önermem.

Hocam buna sadece Valorant olarak bakmamak gerekir çoğu Online oyunlarda anti hile yazılımı bulunmaktadır artık sürekli aynı sıkıntı devam edecekse gerek yok bence ve artık 8 GB RAM iyi bir RAM kapasitesi değil acilen 16 ya geçmesi gerekiyor yoksa bu sorun devam edecek.

screenshot_4-png.1356555

Normal gibi duruyor..?
İşlemcimin Windows 11 desteğı bulunmuyor fakat geçmem doğru olur mu hocam.
Geçme aga, sen daha Windows 10 ile geçinemiyorsun.

Merhaba uzun zamandır Windows 10 kullanıcısıyım fakat yakın zamanda belleğim ve işlemcim aşırı derecede yüksek limitlere ulaşıyor. Az RAM harcayan Windows sürümü önerebilir misiniz genellikle oyun ve editle uğraşan birisiyim.

Gereksiz RAM ve CPU kullanımını azaltırmı bilmiyorum fakat ben %100 disk kullanımı için uygulamıştım.

1. öncelikle klavyeden Windows logo tuşu(Home) basılı tutup R'ye basıyoruz.
2. karşımıza çıkan ekrana Services.msc yazıyoruz.
3. bizi hizmetler bölümü karşılayacak buradan SysMain diğer adıyla hızlı getirmeyi devre dışı bırakıyoruz.
4. Windows Search'i bulup devre dışı bırakıyoruz.

Buradan ↓ daha fazla detayı öğrenebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı