Windows 10 CPU0 kullanımı %100

AtsızBJK

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim sorum şu... Windows 10 kullanıcısıyım! Bilğisayarda herzaman değil ama ufak tefek işlemler dahi olsa hemen görev yöneticisinde Cpu0 olarak gösteren yer %100e vuruyor neden diğer çekirdekler yada sanallaştırmayla bölüşülmüyor? Sizde göreceksiniz diğer işlemci kısımları dalgalı ve çok düşük seviyede gösterirken en ufak işlemce cpu0(sıfır kısmı %100de çalışıyor! Örnek resim koyuyorum aşagıda...

Bilgilendirebilecek varmı acaba?

Dosya Ekleri

• yüzdeyüz.jpg
    yüzdeyüz.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 259
Aynısı bendede var. Muhtemelen Windows 10 ve 8 sistemden kaynaklıyor. TurboBoost sürekli aktif olarak çalışıyor.

Aynısı bendede var. Muhtemelen Windows 10 ve 8 sistemden kaynaklıyor. TurboBoost sürekli aktif olarak çalışıyor.

Bende Intel Turbo-Boost Tech kapalı onu bios'dan çok rahat kapatabiliyorsun zaten onla alakalı olduğunu sanmıyorum! Asus Maximus ROG Hero VII anakartımla ASUS AI Suite III yazılımı ile I7 4790K işlemcim overclock 4.6Ghz'e yükseltilmiştir(Daha yüksek çıkarmadım soğutucum ve kasa soğutmam yeterli değil)! Fakat boşta çalışırken en ufak işlemlerde bile Örn. Bir dosyayı RAR'dan çıkarma veya ufak bir program çalıştırsam dahi iş yükü çekirdekler veya mantıksal işlemciler arasında bölüşülmüyor, direk CPU0 %100'e vuruyor diğer CPU1,CPU2,....CPU7 %3-5-10 değerlerinde geziyor. Neden paylaşılmıyor yada bir ayarı varmıdır onu öğrenmek istiyorum!

Not: Donanım ve yazılım bilgisi verdim ki yardımcı olabilecek birisi çıkabilir diye, reklam amaçlı değildir!

Bende Intel Turbo-Boost Tech kapalı onu bios'dan çok rahat kapatabiliyorsun zaten onla alakalı olduğunu sanmıyorum! Asus Maximus ROG Hero VII anakartımla ASUS AI Suite III yazılımı ile I7 4790K işlemcim overclock 4.6Ghz'e yükseltilmiştir(Daha yüksek çıkarmadım soğutucum ve kasa soğutmam yeterli değil)! Fakat boşta çalışırken en ufak işlemlerde bile Örn. Bir dosyayı RAR'dan çıkarma veya ufak bir program çalıştırsam dahi iş yükü çekirdekler veya mantıksal işlemciler arasında bölüşülmüyor, direk CPU0 %100'e vuruyor diğer CPU1,CPU2,....CPU7 %3-5-10 değerlerinde geziyor. Neden paylaşılmıyor yada bir ayarı varmıdır onu öğrenmek istiyorum!

Not: Donanım ve yazılım bilgisi verdim ki yardımcı olabilecek birisi çıkabilir diye, reklam amaçlı değildir!

Yok TurboBoost kapatılıyor. Onu bende biliyorum. Şunu diyorum %100 olması Windows 10 kaynaklı. Arkadaşlarımın çoğunda aynı sorun var. Herkeste Windows 10 kurduktan yada 8 kurduktan sonra oldu. Muhtemelen işletim sisteminden dolayı. Yabancı forum siteleride bu sorunlarla dolu. Çözüm bulabilen yok. Varsa çözümü birisi yazsın öğrenelim :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı