Windows 10 Creators Update (Insider) Hakkında Görüşler

68077

Megapat
Forumda Windows 10'a gelecek olan Creators Update hakkında görüşlerini belirten görmedim, Insider sürümünü indirdim ve fark ettiğim bazı yeniliklerinden sizlere bahsetmek istiyorum.
  • Oyun modu isminde bir özellik gelmiş, Ayarlar kısmında aktif edilebiliyor. Bilgisayarım eski olduğu için ben pek bir faydasını göremedim yine de, ancak bir arkadaşım Assasin's Creed'de 70 FPS alırken şuan 90 FPS aldığını söyledi.
  • Windows Defender yenilenmiş, Virüs ve tehdit koruması, Cihaz performansı ve sağlığı, Güvenlik duvarı ve ağ koruması, Uygulama ve tarayıcı denetimi, Aile seçenekleri şeklinde seçenekler eklenmiş. Ayarlar'dan bakabilirsiniz.
  • Gece ışığı modu eklenmiş, sağ alttaki bildirim ekranına tıklayıp genişlet tuşuna bastığınızda gelen yeni seçeneklerden aktif edilebiliyor. Geceleri gözlerinizin yorulmaması için mavi ışık oranını azaltıyor, tabii beyaz yerler biraz daha sarılaşıyor ancak göz sağlığınız için oldukça önemli. Sabah olduğunda kendi kendini kapatıyor.
  • Program kaldırma yeri Ayarlar'a eklenmiş, isterseniz yine Denetim Masasına girip oradan programlar ve özelliklere gidebilirsiniz veya ayarlardan halledebilirsiniz.
  • Sol altta Windows butonuna sağ tıklayınca Denetim masası, komut istemi gibi seçenekler bulunuyordu ancak bunlar olduğu yerden kaldırılmış. Bu biraz benim alışkanlıklarımı değiştirmeme neden olacak çünkü komut istemi ile çok haşır neşir oluyorum.

Insider sürümüne geçmenizi önermem, başka birisi üç tane oyunda da çalışmayı durdurdu hatası aldığını söyledi ve eski haline dönmek için bilgisayarını sıfırlaması gerekti. Eğer çok istiyorsanız internetten nasıl Insider sürümünde Creators Update indirilir öğrenebilirsiniz.

Son düzenleme:
Evet, bir çok güzel yenilik var (Paint muhteşem özelliklere kavuşmuş, Gece Işığı özelliği de çok güzel olmuş vd...) fakat Creators Update okuduğum kadarıyla bir çok kişi de çeşitli sorunlara yol açtı (en azından şu ana kadar okuduklarım öyle...). Örneğin ben de de Windows aşırı kasmaya başladı. Windows açılışı korkunç derecede yavaşladı. Programların açılışları da bir o kadar yavaş! Ve şu ana kadar hiç olmayan, şu mouse okunun takılarak ilerlemesi ve bir kaç saniye sonra da Windows Gezginin'nin otomatik yeniden başlatılması sorunu ilk defa baş gösterdi! Klasik Windows demek istemezdim ama maalesef yine şaşırtmadı. Sanırım en doğrusu Windows'u yeniden kurmak ki, ilk kurulum ardından ilk masaüstü açılışında toplu şekilde güncellemesi... Öyle görünüyor ki, Windows'u kurup parça parça güncelleyince sorunlar ortaya çıkıyor.

Güncelleme sonrası windows açılışında yavaşlama, cs'de lobideyken bile fps droplanmaları ve oyun içinde 20-30 civarı fps düşüşü yaşadım. Şimdi eski haline çevirmeye uğraşıyorum.

Güncellemeyi hevesle beklersen sizin yorumlarınız beni üzdü. Sanırım güncellemeyi almayacağım...
Son durum raporunu vereyim o halde; Bahsettiğim gibi sorun güncellemeyi sonradan yüklemekten kaynaklanıyor. Zira bu gün Update sonrası Windows 10'u sıfırladım ve sorunlardan eser kalmadı. Hatta bu Update ile birlikte daha hızlı ve stabil çalışıyormuş Windows, bunu gördüm. Kısaca güncellemeyi yapın ve Windows'u sıfırlayın. Bildiğiniz gibi sıfırlama yaptığınızda Update'ler kalıyor ve hatta Update'li haliyle güncel ve temiz kurulum yapıyor diyelim.

Son durum raporunu vereyim o halde; Bahsettiğim gibi sorun güncellemeyi sonradan yüklemekten kaynaklanıyor. Zira bu gün Update sonrası Windows 10'u sıfırladım ve sorunlardan eser kalmadı. Hatta bu Update ile birlikte daha hızlı ve stabil çalışıyormuş Windows, bunu gördüm. Kısaca güncellemeyi yapın ve Windows'u sıfırlayın. Bildiğiniz gibi sıfırlama yaptığınızda Update'ler kalıyor ve hatta Update'li haliyle güncel ve temiz kurulum yapıyor diyelim.

Nasıl hocam tam olarak anlamadım? :)
Yani şuan yeni güncellemeleri alayım ama sıfırlama derken yedek dönün dediniz? Yoksa güncelleme ile yayınlanan ISO kurulum mu yapalım sıfırdan. :)

Şuan Windows SSD'de olup işletim sistemi ve gerekli programlar hariç birşey kurmadım. Şuan "Güncelleme Asistanı" ile güncelledim. Bir sıkıntı yok. Güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim.

Şuan Windows SSD'de olup işletim sistemi ve gerekli programlar hariç birşey kurmadım. Şuan "Güncelleme Asistanı" ile güncelledim. Bir sıkıntı yok. Güncellemeyi yapmanızı tavsiye ederim.

Hiç üşenmem ISO dosyasını indirir sıfır kurulum yapabilirim. Fakat bi' dünya dosya var. Tamamının yedek alınması tekrar kurulması vs. işlem benim rahat 2 günümü alıyor. Çoğu kullanıcı güncelleme sonrası sorun ve hatalar olduğunu söylüyorlar ve yeni yayınlanan ISO dosyası ile sıfır kurulum daha iyi olur diyorlar. Şuan kararsız kaldım.

Bu riske girmektense formatlık hale geldiğinde yeni yayınlanan ISO dosyası ile sıfır kurulum yapmayı planlıyorum. Ayrıca hocam o indirme aracı resmi olarak duyurulmadı sanırım?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı