Forumda Windows 10'a gelecek olan Creators Update hakkında görüşlerini belirten görmedim, Insider sürümünü indirdim ve fark ettiğim bazı yeniliklerinden sizlere bahsetmek istiyorum.
Insider sürümüne geçmenizi önermem, başka birisi üç tane oyunda da çalışmayı durdurdu hatası aldığını söyledi ve eski haline dönmek için bilgisayarını sıfırlaması gerekti. Eğer çok istiyorsanız internetten nasıl Insider sürümünde Creators Update indirilir öğrenebilirsiniz.
- Oyun modu isminde bir özellik gelmiş, Ayarlar kısmında aktif edilebiliyor. Bilgisayarım eski olduğu için ben pek bir faydasını göremedim yine de, ancak bir arkadaşım Assasin's Creed'de 70 FPS alırken şuan 90 FPS aldığını söyledi.
- Windows Defender yenilenmiş, Virüs ve tehdit koruması, Cihaz performansı ve sağlığı, Güvenlik duvarı ve ağ koruması, Uygulama ve tarayıcı denetimi, Aile seçenekleri şeklinde seçenekler eklenmiş. Ayarlar'dan bakabilirsiniz.
- Gece ışığı modu eklenmiş, sağ alttaki bildirim ekranına tıklayıp genişlet tuşuna bastığınızda gelen yeni seçeneklerden aktif edilebiliyor. Geceleri gözlerinizin yorulmaması için mavi ışık oranını azaltıyor, tabii beyaz yerler biraz daha sarılaşıyor ancak göz sağlığınız için oldukça önemli. Sabah olduğunda kendi kendini kapatıyor.
- Program kaldırma yeri Ayarlar'a eklenmiş, isterseniz yine Denetim Masasına girip oradan programlar ve özelliklere gidebilirsiniz veya ayarlardan halledebilirsiniz.
- Sol altta Windows butonuna sağ tıklayınca Denetim masası, komut istemi gibi seçenekler bulunuyordu ancak bunlar olduğu yerden kaldırılmış. Bu biraz benim alışkanlıklarımı değiştirmeme neden olacak çünkü komut istemi ile çok haşır neşir oluyorum.
Insider sürümüne geçmenizi önermem, başka birisi üç tane oyunda da çalışmayı durdurdu hatası aldığını söyledi ve eski haline dönmek için bilgisayarını sıfırlaması gerekti. Eğer çok istiyorsanız internetten nasıl Insider sürümünde Creators Update indirilir öğrenebilirsiniz.
Son düzenleme: