Windows 10 Crimson driver sorunu

tunahanb33

Hectopat
Katılım
29 Ocak 2016
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba. Dün bilgisayarıma windows 10 işletim sistemini kurdum ve daha sonra AMD'nin raptr adlı oyun optimasyonu vs. yapan programını indirdim orda bana ekran kartının daha güncel bir driveri oldugunu söyledi ve linke tıklayıp indirdim. (Crimson Edition 16.1 Hotfix). Sonra onu açtım ve AMD installer diye bir ekran çıktı ve yükle dedim ve resim 1 deki gösterdiğim ekran çıktı ve hepsini seçip yükle dedim daha sonra başarılı falan dedi daha sonra pcyi resetlerim açtım gene aynı güncellemeyi kurun diye uyarıyor bu sefer kendim siteden özelliklerini yazarak en güncelini aradım buldum gene bu crimson denilen driver cıktı bi türlü güncelleyemedim yardımcı olacak var mı ? Bahsettiğim resim bu:

upload_2016-1-29_13-1-55.png


Sistemime uygun buldugum driver işte bu linkte:

Mobile 7.1.2016 tarihine ait
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de var. Bende indirdim fakat yine raptr yine güncel driver olduğu belirtiyor.

Yöneticiler yardım eder misiniz ? Kaç gündür bu sorun ile uğraşıyorum. Ne yapıp ne ettiysem kurulmuyor. Sürekli eski AMD Catalyst Control yine olduğu gibi duruyor.
 
Merhaba,

Ofiste kullandığım sistem Radeon R9 270 ve Win. 10 64 Bit. Ben de Crimson'a geçtim ama belirttiğiniz gibi bir problem hiç yaşamadım. Anladığım kadarıyla siz Crimson'a geçmeden önce Catalyst Control Center ve eski driverları kaldırmamışsınız. Öncelikle başlata sağ tuşla tıklayıp Programlar ve Özellikler'e (program ekle/kaldır) girin, ve Catalyst Yükleme Yöneticisi'ni seçip değiştiri tıklayın. Çıkan pencerede 'AMD yazılımının Tümünü Hızlı Kaldır'ı seçin, işlem tamamlanınca Windows'u yeniden başlatın (kapatıp açmayın, yeniden başlatın). Ardından program ekle/kaldıra yeniden girip AMD/Crimson vb. gibi herhangi bir yazılım kalıp kalmadığını kontrol edin, varsa onların da hepsini tek tek kaldırıp, sistemi yeniden başlatın. Ardından Crimson'ın önce 15.12 versiyonunu yükleyip sistemi yeniden başlatın, ardından da 16.1 Hotfix versiyonunu yükleyin. Artık sorununuzun çözülmüş olması gerek...
 
Peki şimdi deniyorum.

Bak işte tüm Catalyst Control Center driverlerini kaldırdım. Bu seferde Crimson 15.12 versiyonunu yüklemeye çalışıyorum ama Crimson' u bulmuyor.
Adsız.png
 
O halde, yine öncelikle tüm AMD yazılımlarını kaldırıp sistemi yeniden başlatın. Sonra Guru 3D'nin driver kaldırma aracını aşağıdaki bağlantıdan indirip, Windows'u güvenli modda açıp çalıştırın ve AMD ile ilgili driverları 'Clean and Restart' seçeneği ile temizleyin. Sonra Windows'u normal modda açıp Crimson'ı yüklemeyi deneyin.

Display Driver Uninstaller Download version 15.7.3.1

Bu arada, GPU modeliniz nedir? Crimson'ın bu son sürümü HD serisi GPU'ları desteklemiyor...
 
Benim ekran kartım AMD Radeon HD 8550 şimdi desteklemiyor mu ?

Ben normal AMD' nin kendi sitesinde ekran kartı modelimi seçiyorum ve Crimson' a yönlendiriyor.
 
Ben de şimdi kontrol ettim, sizin model destekleniyor (örneğin HD 8400 serisine destek yok).

Belirttiğim şekilde kurmayı deneyin ve ekran sürücüsü başarılı şekilde yüklenirse geri kalanı çok önemsemeyin. Crimson sürücüleri henüz yeni, sonraki versiyonlarda bu tip hataları düzeltirler...
 
Ben de şimdi kontrol ettim, sizin model destekleniyor (örneğin HD 8400 serisine destek yok).

Belirttiğim şekilde kurmayı deneyin ve ekran sürücüsü başarılı şekilde yüklenirse geri kalanı çok önemsemeyin. Crimson sürücüleri henüz yeni, sonraki versiyonlarda bu tip hataları düzeltirler...
Yardımların için çok teşekkür ederim.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı