Merhabalar, Windows 10 Pro bilgisayarımda yalnızca oyun oynamaya başladıktan 3-5 dakika içerisinde sisteme bir yavaşlık çöküyor ve mavi ekran verip kapanıyor. Bu hata 1 gün öncesine kadar yoktu. Ve maalesef neredeyse yapmadığım şey kalmadı. Minidump dosyası alamıyorum mavi ekran %0'da takılı kalıyor ya da kendini yeniden başlatıyor. Crash test yaptığımda ise minidump dosyası oluşuyor. Sadece oyun oynarken minidump dosyası alamıyorum. Denediğim şeyler;
Memtest86 testi.
CPU ve GPU stress test.
Her iki diskime de HD Tune health testi.
Defalarca bilgisayar formatlama.
Chkdsk ve SFC komutlarını çalıştırma.
Windows kayıt defteri düzeltme.
350+ saatlik oyunlarıma birden girememeye başladım. Bu hata ise "Drug Dealer Simulator" denen bir oyunu açmamla başladı. (Oyunların hepsi Steam'dan ve orijinal) Windows'um lisanslı. Bilgisayarımın PSU dışında her parçası yeni.
Ben de iki gün önce aynı şekilde hata aldım. Sorunu Afterburneri kapatarak çözdüm. Arka planda daha önceden çalışmıyorken sorun yoktu. CPU sıcaklığını göstermediği için HWinfo ile beraber çalıştırdığımda iki kere mavi ekrana düştü. Bu iki programı kapatınca sorun çözüldü.
Değişen bir şey yok. Önce oyun, sonra diğer işlemler kapanıyor sırasıyla ardından 1 saniyeliğine mavi ekran gözüküp bilgisayar yeniden başlıyor. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ama test edemediğim tek şey PSU.
Bir çözüm önerisi olan var mı acaba :S karantina günlerinde kaldı elimde bilgisayar.