Windows 10 Desteği 2025’te Sona Eriyor

10X gelmeyecek. İptal edildigini duyurdular. 11 gelecek ve NT de duracak buyuk ihtimalle.
Ben açıkçası çok inanmadım 10X iptal oluşuna ama olursa NT kapanıp 11 kesinlikle gelmeli.
Ben açıkçası çok inanmadım 10X iptal oluşuna , ama olursa NT kapanıp 11 kesinlikle gelmeli.
Ki önce taş devrinden kalma x86 kapatılmalı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 desteği ne zaman sona erecek

Microsoft, Windows 10 için resmi desteğin 2025 yılında sona ereceğini açıkladı. Microsoft, 24 Haziran tarihinde Windows'un yeni sürümünü tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni Windows sürümü için geri sayım devam ederken, Microsoft cephesinden Windows 10 desteği hakkında resmi bir açıklama geldi. Microsoft, 2015 yılında Windows 10'u ilk duyurduğunda bu sürümün son Windows sürümü olacağını belirtmiş ve artık Windows […]

Devamı: Windows 10 Desteği 2025’te Sona Eriyor
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Görüşürüz Windows 10. :D

windows10.png


@Yusufum.
 
21H2 ile Explorer'a kadar gelen UWP yapısı ile bütün Windows'u ortak bir yapı üzerinde çalıştıkları belliydi muhtemelen yeni bir ortak OS tanıtılacak ve Harmony OS gibi tüm ekosistemi(PC, surface, mobil) ortak yeni bir Windows yapısı altında toplayan bir sistem olacak.
Kernel kısmında değişiklik olacağını düşünmüyorum çünkü NT oturmuş ve yaygın bir sistem, neyi eleştiriliyor fikrim yok. Yeni bir kernel ile 0'dan bir sistem inşa etmek gibi bir riski asla alacaklarını düşünmüyorum ancak yeni sistem de X86 desteğinin devam edeceğini de düşünmüyorum.
Bunlar dışında son dönemlerde STL, WinRT ve Rust foundation gibi açık kaynak yatırımları ile işletim sisteminin Linux kadar tam olmasa bile şu anki haline göre çok daha fazla açık kaynağa yakın olacağını düşünüyorum.
 
NT gitsin de ARM işlemci dönemi başlasın artık. M1 işlemcilerin Windows'u native olarak çalıştıracağı günü görmek istiyorum.
 
Kaç gündür 21H1 güncellemesini yüklemeye çalışıyorum, tamamlandı diyor ama bir değişiklik göremiyorum. Yeni Windows sürümünü sabırsızlıkla bekliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı