Windows 10 desteği sona erdi

Emin Dmr

Hectopat
Merhaba. Bugün, Microsoft'un 2015 yılında piyasaya sürdüğü Windows 10'un, resmen desteklenmeyen bir işletim sistemi haline geldiği bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Tam 10 yıl boyunca milyonlarca bilgisayarın temel taşı olan bu sürüm, artık güvenlik güncellemeleri ve teknik destek almayacak. Bu durum, özellikle internet üzerinden bağlanan cihazlar için büyük bir güvenlik riski oluşturabilir.

Microsoft, kullanıcıları daha modern ve güvenli bir deneyim sunan Windows 11'e geçmeye teşvik ediyor. Ancak ne yazık ki, her bilgisayar Windows 11'i çalıştırmaya uygun değil. Bu nedenle geçiş yapmak isteyenler için süreç biraz daha karmaşık hale gelebilir. Neyse ki Microsoft, genişletilmiş güvenlik güncellemesi (esu) programı gibi seçeneklerle bu geçişi ertelemek isteyenlere bir şans tanıyor.
Ayrıca LTSC sürümleride destek almaya devam edecek.

Windows 10, kullanıcı dostu arayüzü, istikrarlı yapısı ve geniş uygulama desteğiyle uzun yıllar boyunca pek çok kişinin vazgeçilmezi oldu. Ancak bugün itibarıyla, teknoloji dünyasında bir dönemin sonuna geliyoruz. Yeni güncellemeler ve özellikler artık yalnızca Windows 11 ile devam edecek. Windows 10'un vedası, dijital dünyanın hızla evrildiğini ve teknolojinin sürekli yenilendiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Windows 10 desteği bitti. Eski bilgisayarlar için sorun. Microsoft iyi olmayan bilgisayarlar için bir işletim sistemi yapmalı. Eğer Microsoft, Windows 12'yi çıkartır ve ondan sonra birkaç yıl sonra da Windows 11 desteği biterse bu çok kötü olacak. Artık birçok bilgisayar çöp olacak. Bu da dar gelirliler için sorun. Şimdi bazı kişiler i7 2. nesil bilgisayarlara Rufus ile Windows 11 kurabiliyor. Ama ileride Windows 11 desteği bittiği zaman da bu eski bilgisayarlar Windows 11'i kaldırabilir ama Windows 12'yi kaldıramaz. Hem birçok bilgisayar çöp olur hem dar gelirli kişiler için sıkıntı olur. Yani Microsoft acilen eski bilgisayarlar için bir işletim sistemi çıkarmalı.

Windows 10 desteği bitti. Eski bilgisayarlar için sorun. Microsoft iyi olmayan bilgisayarlar için bir işletim sistemi yapmalı. Eğer Microsoft, Windows 12'yi çıkartır ve ondan sonra birkaç yıl sonra da Windows 11 desteği biterse bu çok kötü olacak. Artık birçok bilgisayar çöp olacak. Bu da dar gelirliler için sorun. Şimdi bazı kişiler i7 2. nesil bilgisayarlara Rufus ile Windows 11 kurabiliyor. Ama ileride Windows 11 desteği bittiği zaman da bu eski bilgisayarlar Windows 11'i kaldırabilir ama Windows 12'yi kaldıramaz. Hem birçok bilgisayar çöp olur hem dar gelirli kişiler için sıkıntı olur. Yani Microsoft acilen eski bilgisayarlar için bir işletim sistemi çıkarmalı.

Verdiğiniz örnek çok iyi olmuş, ben i5 1. nesil bir bilgisayar kullanıyorum ancak ne yazık ki Windows 11 kuramıyorum. Windows 10 LTSC 2019 kullanıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı