Windows 10 disk temizleme sonrası yavaşlama

Oguz D.can.

Decapat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
High-End olmasa da beni tatmin eden bir laptop sahibiyim, işletim sistemim sonradan aldığım M.2 SATA diskine kurulu. Son birkaç saat öncesine kadar hiçbir sorunum yoktu, zehir gibi çalışıyordu. Sadece biraz alan açmak istemiştim, disk temizleme komutu ile biraz temizledim, Windows dosyalarını sıkıştırmadan, ama sonrasında bilgisayarımda gözle görülür bir tepki gecikmesi meydana geldi. Örneğin, görev çubuğuna sağ tıkladığımda ya da herhangi bir uygulamadan çıkış yapma tuşuna bastığımda gerçekten insanı sinir edici derece bir tepki süresi meydana geldi. Herhangi bir fikri olan, bana yardımcı olacak kişileri bu konu altına bekliyorum şimdiden teşekkürler.

371913

Bu bir temizleme programından alınmış görüntü referans olması için ekledim. Windows temizleme aracı da bildiğim kadarıyla bu listede yazan önelleklerin büyük bir kısmını temizliyor. Bu yüzden sisteminizin önceden kaydettiği, sizin kullanışınız ile alakalı ufak notları silecektir. Pencere boyutları, ayarları hatta Windows açılışında başlayan programların ayarlarına kadar bir çok şey sisteminizde ufak notlar olarak kayıt edilir. Sisteminizi kullanmaya devam ettikçe bunlar tekrar ufak notlar halinde bilgisayarınıza kayıt edilecektir, ve tekrardan eski haline dönecektir. Belirttiğiniz sorunun temizlik sonrasında oluşan normal bir problem olduğunu düşünüyorum.

İlk olarak forum moderatörlerine yazım yanlışlarımdan dolayı özür, düzeltmelerinden dolayı teşekkür ederim.
Eki Görüntüle 371913

Bu bir temizleme programından alınmış görüntü referans olması için ekledim. Windows temizleme aracı da bildiğim kadarıyla bu listede yazan önelleklerin büyük bir kısmını temizliyor. Bu yüzden sisteminizin önceden kaydettiği, sizin kullanışınız ile alakalı ufak notları silecektir. Pencere boyutları, ayarları hatta Windows açılışında başlayan programların ayarlarına kadar bir çok şey sisteminizde ufak notlar olarak kayıt edilir. Sisteminizi kullanmaya devam ettikçe bunlar tekrar ufak notlar halinde bilgisayarınıza kayıt edilecektir, ve tekrardan eski haline dönecektir. Belirttiğiniz sorunun temizlik sonrasında oluşan normal bir problem olduğunu düşünüyorum.

Yardımın için teşekkürler, yakın zamanda bilgisayarım ile ilgili sorunumun çözülüp çözülmediğine dair buraya bir haber bırakacağım. Umarım çözülür, diskime çok yüklenmiyorum başlangıç ayarlarım yapılıydı ama tekrar kontrol edeceğim, sadece bir sorum olacak, bunu geri getirme şansım yok mu yoksa sadece zamana mı bırakmalıyım?
Hemen bir ek bırakıyorum, ses ayar butonuna basınca mesela geç açılıyor bunu belirtmiştim. Ama şöyle bir sorun daha var Mouse tekerleği ile hızlı şekilde ayarlamaya çalıştığımda, tabiri caizse, "bip-dıt" arası sesler geliyor, bu da yoktu daha önce farklı bir sebebi olur mu?

Son düzenleme:
Bence sadece zamana bırakmalısınız. İlk tahminim bu yönde aklıma şuan için bir temizleme işleminden sonra oluşabilcek problem gelmiyor.

Laptopların ses girişlerinin yanlarında genelde USB girişleri de bulunuyor, benim kullandığım eski laptopum başarısız bir tasarım olduğu için kulaklığa USB'den işlem yapan bir cihazın elektrostatik olarak cızırtı sesleri geliyordu. Belki de Windows temizlik işleminden sonra "Ses ayarları" içerisinde, daha önceden kapalı olan bir ses ayarının şimdi açılmış olması bu sesi, yaptığınız bu temizlikten sonra duymanıza sebep olmuş olabilir.

Bence sadece zamana bırakmalısınız. İlk tahminim bu yönde aklıma şuan için bir temizleme işleminden sonra oluşabilcek problem gelmiyor.

Laptopların ses girişlerinin yanlarında genelde USB girişleri de bulunuyor, benim kullandığım eski laptopum başarısız bir tasarım olduğu için kulaklığa USB'den işlem yapan bir cihazın elektrostatik olarak cızırtı sesleri geliyordu. Belki de Windows temizlik işleminden sonra "Ses ayarları" içerisinde, daha önceden kapalı olan bir ses ayarının şimdi açılmış olması bu sesi, yaptığınız bu temizlikten sonra duymanıza sebep olmuş olabilir.

Anladım, fakat bahsetmek istediğim şey o değil. Herhangi bir hata sesi olarak geliyor ve ses açma kapatma olayını örnek olarak söyledim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı