Windows 10 donma ve kasma sorunu

mistikali

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, benim sıkıntım şu: Bilgisayarım boşta bile olsa donmalar yaşıyorum. Bazen bir iki saniye bazen bir iki dakika. Mesela Windows açıldı ve fareyi masaüstünde gezdiriyorum fare kayboluyor ya da fareyi istediğim yere götürmek için birkaç defa kaldırıp yeniden hareket ettiriyorum. Bu işlem esnasında kasamda herhangi bir şekilde aşırı yüklenme fan sesi ya da sistem uyarısı almıyorum. Bilgisayarımın açık olduğu süre boyunca görev yöneticisini açık tutuyorum ama donma esnasında hiçbir donanım üzerinde %5'in üstünde bir performans artışı ya da aşırı ısınma gözlemleniyor.

Yaptığım araştırmalar içinde donanım ve aşırı yüklenme testleri yaptım ancak donanımların hepsinde sıkıntı olmadığı raporunu alıyorum. İşletim sistemini her iki SSD için ayrı ayrı test ettim. Sıfırdan kurulum yaptığımda sürücüleri kuramıyorum ve Windows güncellemesi istiyor ilk kurulumda. Kurulum DVD ve USB'sinde hata vardır diye siteden indirip yeniden setup USB'si oluşturdum ancak aynı şekilde Windows güncellemesi ile sürücüleri kurabiliyorum. Sistemin içinde şu anda hiçbir ek uygulama yok. Bilgisayarı internet üzerinde bir şeyler izlemek haricinde kullanamıyorum ancak bu esnada bile düzgün çalışmıyor. Antivirüs kurulu değil. Donanımların birbiri ile uyumluluğunu kontrol ettiğimde sıkıntı olmadığını görüyorum.

Eğer çözüm bulamazsam donanımları yenilemeyi düşünüyorum. Ama fiyatları siz de biliyorsunuz, bu sisteme yakın bir toplama işlemi aşırı pahalı olduğu için yardım istiyorum. Sistem toplama ya da Windows kurulumda hata yaptığım bir yer olup olmadığı konusunda şüphelerim var.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim yardımcı olacak arkadaşlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sorunun Windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum, orijinal bir Windows kurmayı deneyin ve ben de bu tarz bir problemi yaşadığımı hatırlıyorum. Başka bir yerden indirerek ve kurarak sorunu çözmüştüm.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi daha önceden Win10 indirip USB ve DVD ile kurulum yapmıştım. Şimdi yeni sürümü indirip yeniden lisansımla kurulum yaptım ve Windows eskisine göre çok iyi ancak takılmalar hala devam ediyor, kısa süreli ve devam eden takılmalar. Ve ekstra olarak bazı sıkıntılar var. Mesela internete bağlıyım ve 16Mbit hızla bağlantım olduğunu görüyorum hatta doya indirme yapıyorum ancak Google sunucusuna bağlanamıyorum sayfayı yenileyince Google açılıyor. Oyun yüklemeye çalışıyorum işletim sisteminin Win7 veya üstü olması gerektiği uyarısını alıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı