Windows 10'da Donma ve Kasma Sorunu Çözümü

Bro ben bu disk genişletme işini felan pek bilmiyorum. Sana attığım fotoda C: 185 GB toplam, D: 258 GB toplam. Şimdi benim C:'yi genişletmek için o ara birimleri (200-500 mb olan) silmem mi gerekiyor ? Yanlışını silersem sistem için ayırdığım bellek bozulmaz mı ?
Gösterdiğin resimdeki gibi "Disk yönetimi" bölümüne gel, "Yeni birim" yazan bölüme sağ tıkla ve "Birim sil" i seç, sonra c sürücüsüne sağ tıkla ve "Birim Genişlet" i seç.

paşam rufus programı ile gpt olarak usb yazdım format attım şimdi gene aynı hata kurmuyor 3 kez denedim olmadı tekrar ide ayarladım sorunsuz kurdu donma kasma hiçbişiy yok. boşuna umutlandırıp 1 saat uğraştırdın beni gece gece :) 5 yıldır ahci ile çalışan pc win10 yıldönümü güncellemesinden sonra ahcide çalışmıyor.

paşam rufus programı ile gpt olarak usb yazdım format attım şimdi gene aynı hata kurmuyor 3 kez denedim olmadı tekrar ide ayarladım sorunsuz kurdu donma kasma hiçbişiy yok. boşuna umutlandırıp 1 saat uğraştırdın beni gece gece :) 5 yıldır ahci ile çalışan pc win10 yıldönümü güncellemesinden sonra ahcide çalışmıyor.
Ben konunun en başında bahsettiğim formatlamayı yıl dönümü güncellemesinden sonra yaptım ve bir sorun çıkmadı. Ama ide olarak sorun yoksa böyle devam et.

mecbur ide olarak devam edicem ama ahci nin gözle görülür performansı varken ide kullanmak üzüyor tabi. neyse umarım düzeltirler.

mecbur ide olarak devam edicem ama ahci nin gözle görülür performansı varken ide kullanmak üzüyor tabi. neyse umarım düzeltirler.
Ben elimden geleni yaptım. Zamanını işgal ettiysem üzgünüm. Belki windows ile ilgili bir sorundur bilmiyorum. Bende olmadı. Dediğin gibi umarım düzeltirler

Windows 10 kurulu benim bilgisayarımda ama çok kasıyor bilgisayarda olan donanım i3 4 GB RAM.
GeForce GT630 m ekran kartı bulunu ne olur bir çözüm bulun @Recep Baltaş @Ali Güngör

5400RPM HDD kullanıyorsundur büyük ihtimal, Windows 10 1903 veya daha eski sürümüne geç. Yeni sürümlerde HDD çok fazla sıkıntı çıkartıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı