Windows 10 dosyaları kaybetmeden OEM ile kurulum yapma

Xuier

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 10 deneme sürümü kurdum ama ürün anahtarı muhabbeti çıktı şimdi de. OEM alıp yüklesem şimdiki PC'ye, yüklediğim şeyleri kaybetmeden OEM'le yüklediğim Windows 10'a nasıl aktarabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yazınızı okurken OEM'in tam olarak ne olduğunu bilmediğinizi düşündüm :) (OEM'le yüklemek kısmı özellikle)
OEM, "Original Equipment Manufacturer" yani "Orjinal Ürün Üreticisi" anlamına geliyor. Acer, Dell, Asus gibi markalar OEM olur mesela.
Sizin satın almak istediğiniz şey OEM lisans olur bu durumda. Yalnız OEM lisans, Retail lisans gibi değil. Temiz kurulum gerektiriyor kullanmak için. Ama siz aldıktan sonra isterseniz Ayarlar'dan lisansınızı girmeyi deneyin. Eğer Pro lisansı alacaksanız Windows 10 Pro kullanmalısınız lisansı direk girmek istiyorsanız. Siz bir deneyin, ama benim bildiğim kadarıyla OEM lisanslar temiz kurulum ister. Temiz kurulum yaparken diskinizde D:\ bölümü varsa bilgilerinizi oraya kopyalayın, kurulum yaparken sadece C:\'yi silip yeniden oluşturursunuz (EFI, MSR, Kurtarma'yı da silip yeniden oluşturursanız iyi olur kurulumda).

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı