Windows 10 Düşük FPS ve donma sorunu

• Konuyu başlatan 217854
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.211

217854

Kilopat
Arkadaşlar yardım edin, bilgisayarı ilk aldığım zaman Windows 10 resmen hızdan uçuyordu. N'olduysa o 1803 güncellemesini yaptığım anda oldu. O gün bugündür masaüstünde birkaç dosyayı seçtiğimde dona dona seçiyor. Hiç akıcı değil. Şu anda neredeyse 10 kez PC'ye format atmışımdır. Sizce bu performansı etkiler mi? Şu anda 8.1 kullanıyorum ve inanılmaz akıcı, çok net, ama Windows 10'da öyle değil. Programların yanında çizgiler gözüküyor. Bunun Disk kaynaklı sorun olduğundan emin değilim, çünkü yavaş olsa 8.1'de de olurdu.

Sistemim:
  • i5 7200U 2.5 GHz (Turbo boost 3.1 GHz)
  • 8 DDR4 2133 MHz RAM
  • Nvidia Geforce 920MX 2 GB Paylaşımlı
  • İntel HD Graphics 620
  • Windows 10 Home Single Language (Lisanslı x64)
  • WD 500 GB 5400 RPM
  • Casper Nirvana C600

Arkadaşlar yardım edin, bilgisayarı ilk aldığım zaman Windows 10 resmen hızdan uçuyordu. N'olduysa o 1803 güncellemesini yaptığım anda oldu. O gün bugündür masaüstünde birkaç dosyayı seçtiğimde dona dona seçiyor. Hiç akıcı değil. Şu anda neredeyse 10 kez PC'ye format atmışımdır. Sizce bu performansı etkiler mi? Şu anda 8.1 kullanıyorum ve inanılmaz akıcı, çok net, ama Windows 10'da öyle değil. Programların yanında çizgiler gözüküyor. Bunun Disk kaynaklı sorun olduğundan emin değilim, çünkü yavaş olsa 8.1'de de olurdu.

Sistemim:
  • i5 7200U 2.5 GHz (Turbo boost 3.1 GHz)
  • 8 DDR4 2133 MHz RAM
  • Nvidia Geforce 920MX 2 GB Paylaşımlı
  • İntel HD Graphics 620
  • Windows 10 Home Single Language (Lisanslı x64)
  • WD 500 GB 5400 RPM
  • Casper Nirvana C600
HDD'den hocam sorunun. SSD'ye geçiş yapmanı tavsiye ederim.

PC yeni olduğu için format atamıyorum. Yokmudur başka çözümü ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
burdaki ayarları yap. Bilgisayarını rahatlatır. HD Tune Pro programıyla HDD'yi kontrol et.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı