Windows 10 "düzgün başlatılamadı" hatası

Ghastly

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Kingston DDR3 16 GB
SSD veya HDD modeli
Hatırlamıyorum
Ekran kartı
RX 550
Anakart
to be filled by OEM
İşlemci
İ5-3470
Arkadaşımla Rocket League oynarken birden PC kapandı. 2 sn sonra geri açıldı elektrik gitti sanmıştım. fakat onarma falan dedi sonrasında Windows düzgün olarak başlatılamadı dedi. Başlangıç sorun giderme falan yapıyorum fakat olmuyor. CMD'den yapan bir adam vardı YouTube'da onun gibi yaptım fakat 179440 dosya var ve daha 150. dosyada çok yavaş ilerliyor. Gerçekten yardıma ihtiyacım var. PC'de 25'e yakın oyun var çoğu da büyük oyunlar ben sistemi sıfırlarsam bunlar gider mi ve başka neler gider bunları da söylerseniz iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün her şey sıfırlanacak. Aslında şimdi düşünüyorum da sistemde yedekte bir tane işletim sistemi bulundurmak mantıklıymış. (Depolama sıkıntısı ekenler için önermiyorum.)
Bütün her şey sıfırlanacak. Aslında şimdi düşünüyorum da sistemde yedekte bir tane işletim sistemi bulundurmak mantıklıymış. (Depolama sıkıntısı ekenler için önermiyorum.)
Tüm her şeyden kastınız ilk aldığım hale mi dönecek? Bir daha driverle falan uğraşacam mailler şifreler her şey gidecek sanırım. Bunun başka bir yoku yok mu? Ben en başa dönmek istemiyorum. Bilgisayarda fotoğraf falan yok kaybedeceğim.peki girip yedekleme şansım da mı yok herhangi bir şekilde. Belki unuttuğum şeyler vardır.

@Ghastly eğer elinizde harici harddisk (HDD) varsa yedeklemeyi bir ihtimal yapabilirsiniz. (HDD olmasına gerek yok. SSD'de olabilir.) Birde ekran kartını belirtmemişsiniz. Ekran kartınız nedir? Eğer bu sorun donanımsal sorun ise içindeki HDD'yi (HDD yoksa SSD'yi) çıkarmanız ve başka bir PC'ye takmanız sizi büyük bir işten kurtaracaktır. Eğer bu sorun sistemsel ise maalesef. Biraz zor kurtarabilirsiniz içindeki dosyaları. Çünkü sistemsel olması içindeki depolama birimini çıkartsanız bile yine aynı sorunla karşılaşırsınız.

@Ghastly eğer elinizde harici hard disk (HDD) varsa yedeklemeyi bir ihtimal yapabilirsiniz. (HDD olmasına gerek yok. SSD'de olabilir.) Bir de ekran kartını belirtmemişsiniz. Ekran kartınız nedir? Eğer bu sorun donanımsal sorun ise içindeki HDD'yi (HDD yoksa SSD'yi) çıkarmanız ve başka bir PC'ye takmanız sizi büyük bir işten kurtaracaktır. Eğer bu sorun sistemsel ise maalesef. Biraz zor kurtarabilirsiniz içindeki dosyaları. Çünkü sistemsel olması içindeki depolama birimini çıkartsanız bile yine aynı sorunla karşılaşırsınız.

Sanırım yapacak bir şey yok. Garantisi varsa garantiye mi göndereyim? Yoksa sıfırlayayım mı? Sıfırladıktan sonra kesin düzelir mi?

Sanırım yapacak bir şey yok. Garantisi varsa garantiye mi göndereyim? Yoksa sıfırlayayım mı? Sıfırladıktan sonra kesin düzelir mi?
Sıfırladıktan sonra düzelmezse bilin ki bu donanımla alakalıdır. Yani düzelir. Ama ben olsam ilk önce başka bir PC'de denerdim. Eğer yine aynı hatayı alsaydım sıfırlardım. Bence bir deneyin. Olmazsa öyle sıfırlayın.

Sıfırladıktan sonra düzelmezse bilin ki bu donanımla alakalıdır. Yani düzelir. Ama ben olsam ilk önce başka bir PC'de denerdim. Eğer yine aynı hatayı alsaydım sıfırlardım. Bence bir deneyin. Olmazsa öyle sıfırlayın.
Demeyebileceğim başka bir pc yok maalesef. Sıfırlayacağım sanırım. Düzelmezse yollarım garantiye. Bilgisayarcıya falan yollasam olur mu acaba

Zeiron kasa. Şunu da sorayım şimdi sıfırlamadan garantiye yollasam içindeki verileri kurtarma ihtimali var mı ?
Onlar yapabilirler bana göre. Çünkü ellerinde bolca HDD bulunma ihtimalini düşünürsek olabilir. Ama ekstra ücrette ödeyebilirsiniz. Onlara durumu açıklarsınız öyle onlarda ona göre size ne yapılacağını söylerler. Buradan bir şey söyleyemem.

Zeiron kasa. Şunu da sorayım şimdi sıfırlamadan garantiye yollasam içindeki verileri kurtarma ihtimali var mı?

Eğer bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorsanız mouse kablosunu çıkar tak yapın olmazsa bilgisayarınız laptop ise touchpadı kullanırsınız masaüstü ise klavye ve mouse çıkarıp girişleri temizleyip tekrar takmanızı tavsiye ediyorum yine olmazsa eğer laptop iseniz kendi klavyesi olacaktır eğer kendi klavyesini denemediyseniz deneyin.
Chkdsk ekranındaysanız ve o saydığı süre geçtiyse fişi çekip bilgisayarı tekrar açın ve hemen boşluk tuşuna basın.
Sonrada verdiğim komutları adım adım uygulayın o komutları uygulamanıza rağmen olmuyorsa CMD'ye eventvwr.msc yazıp oradaki hataları bir şekilde incelemeniz gerekecek.
Eğer bunlarda fayda etmezse CMD'den dosya indireceğiz mecburen CMD'ye şu komutu uygulayın: bitsadmin /transfer indirme /download /priority normal https://download.sysinternals.com/files/ProcessMonitor.zip C:\Program Files

Son düzenleme:
Bu.

Eğer bilgisayarda hiçbir şey yapamıyorsanız mouse kablosunu çıkar tak yapın olmazsa bilgisayarınız laptop ise touchpadı kullanırsınız masaüstü ise klavye ve mouse çıkarıp girişleri temizleyip tekrar takmanızı tavsiye ediyorum yine olmazsa eğer laptop iseniz kendi klavyesi olacaktır eğer kendi klavyesini denemediyseniz deneyin.
Chkdsk ekranındaysanız ve o saydığı süre geçtiyse fişi çekip bilgisayarı tekrar açın ve hemen boşluk tuşuna basın.
Sonrada verdiğim komutları adım adım uygulayın o komutları uygulamanıza rağmen olmuyorsa CMD'ye eventvwr.msc yazıp oradaki hataları bir şekilde incelemeniz gerekecek.
Eğer bunlarda fayda etmezse CMD'den dosya indireceğiz mecburen CMD'ye şu komutu uygulayın: Bitsadmin /transfer indirme /download /priority normal https://download.sysinternals.com/files/ProcessMonitor.zip C:\program fil.

Bu söylediklerinizi yarın denesek olur mu? Şu an kafam çok dağınık sizi bekletmek istemiyorum fakat şu an yapamam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı