Çözüldü Windows 10 ekran kapanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertlev

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2019
Mesajlar
1.317
Çözümler
2
Ayarlıyorum güç seçeneklerinden 10 dakikaya, zamanı geliyor ekran kısa süreliğine kapanıp tekrar açılıyor. Var mı bir çözümü?
 
Çözüm
Yazılımı kurun. Aygıt Yöneticisi >> İnsan Arabirim Cihazı >> HID Uyumlu Oyun Denetleyicisi varsa devredışı bırakın. İşe yaramazsa Razer ile iletişime geçin. Yazılımı kaldırmadan bazı özelliklerden feragat ederek bu sorun aşılabiliyormuş zira.
Kullandığınız mouse veya klavye gibi harici aygıtlarla veya bunların sürücüleriyle ilgili bir sorun olabilir. İlgili programların güncellemesi olup omadığını kontrol edin, son zamanlarda bu yönde bir değişiklik yaptıysanız bunu geri almayı deneyin. Bios ve chipset driver güncellemeyi de deneyebilirsiniz.

Bilgisayarınızın BIOS, Chipset, ekran kartı ve diğer aygıtlarının, Windows 10 işletim sistemi ile uyumluolan güncel sürücülerini kurunuz.



Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazıp ENTER tuşuna basınız. Sistem taraması %100 olunca bilgisayarınızı yeniden başlatarak durumu kontrol ediniz.
Sorunun devam etmesi durumunda, Görüntü + S tuşlarına aynı anda basın, CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemi'ne sağ tıklayarak ''Yönetici olarak çalıştır'' seçeneği ile açınız. Açılan pencereye aşağıdaki komutları sırasıyla girerek ENTER tuşuna basınız.



DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth



Sorununuz giderilmez ise, yeni bir Windows kullanıcı hesabı oluşturarak durumu test ediniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yöntem 1. Varsayılan güç seçeneklerini geri yükleme

-Windows tuşuna basın + R sonra yazın:
powercfg -restoredefaultschemes

-BILGISAYARı yeniden başlatın ve kontrol edin.

Yöntem 2. Çalıştır güç Sorun Giderici

- Windows tuşuna basın + R sonra yazın:

msdt.exe /id PowerDiagnostic

- Tamam'ı tıklatın ve güç sorun gidericisi çalıştırmak için komut istemini izleyin
-Cihazı yeniden başlattıktan sonra

Yöntem 3.

Denetim Panelini Aç> Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri'ni tıklatın> Ardından güç düğmelerinin ne yaptığını seç' i tıklatın > Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir'i tıklatın> Uyku Sunusunu Denetle (veya sonra tekrar kontrol edin)

Değişiklikleri Kaydet'i tıklatın ve ardından yeniden başlatın.
 
Kullandığınız mouse veya klavye gibi harici aygıtlarla veya bunların sürücüleriyle ilgili bir sorun olabilir. İlgili programların güncellemesi olup omadığını kontrol edin, son zamanlarda bu yönde bir değişiklik yaptıysanız bunu geri almayı deneyin. BIOS ve chipset driver güncellemeyi de deneyebilirsiniz.

Bütün ama bütün adımları uyguladım ancak 1dk ya alıyorum ekran kapanma süresini denemek için kapanıyor ekran ardından hemen uyanıyor hocam BIOS da güncelledim AMD chipsette güncelledim.
 
Hocam masaüstü» sağ tık »kişiselleştir»kilit ekranı»ekran koruyucu ayarları»yok olan seçeneği boş olarak seçin» uygula»tamam deyip çıkın.

İşe yaramazsa mümkünse fare ve klavyeyi söküp deneyebilir misiniz? İşe yaramazsa eğer kendi programları varsa bu donanımların onları tamamen devredışı bırakıp gerekirse kaldırıp dener misiniz? İşe yaramazsa bios güncellemeden sonra varsayılan ayarlara sıfırlamadıysanız(mevcutta spesifik bir ayarlamanız yoksa) eğer sıfırlamanızı öneririm.
 
Hocam masaüstü» sağ tık »kişiselleştir»kilit ekranı»ekran koruyucu ayarları»yok olan seçeneği boş olarak seçin» uygula»tamam deyip çıkın.

İşe yaramazsa mümkünse fare ve klavyeyi söküp deneyebilir misiniz? İşe yaramazsa eğer kendi programları varsa bu donanımların onları tamamen devre dışı bırakıp gerekirse kaldırıp dener misiniz? İşe yaramazsa BIOS güncellemeden sonra varsayılan ayarlara sıfırlamadıysanız(mevcutta spesifik bir ayarlamanız yoksa) eğer sıfırlamanızı öneririm.

Hocam hepsini yaptım işe yaramadı ama kulaklığımın Sofware'i Razer Synapse'yi sildim sorun çözüldü acaba uygulama üzerinden bir ayar yapıp bu sorunu gidermek mümkün olur muydu çünkü kulaklığın 7.1'ini kullanmayacağım o uygulama olmadan.
 
Yazılımı kurun. Aygıt Yöneticisi >> İnsan Arabirim Cihazı >> HID Uyumlu Oyun Denetleyicisi varsa devredışı bırakın. İşe yaramazsa Razer ile iletişime geçin. Yazılımı kaldırmadan bazı özelliklerden feragat ederek bu sorun aşılabiliyormuş zira.
 
Çözüm

Yeni konular

Geri
Yukarı