Windows 10 Enterprise/Home/Pro farkları?

chon

Kilopat
Katılım
28 Temmuz 2015
Mesajlar
1.074
Çözümler
2
Yer
Milky Way
Windows 10 için hepimiz saatleri sayıyoruz. Peki Enterprise/Home/Pro farkları tam olarak nelerdir? Kimler hangisini kurmalı?

Bu arada ben Windows'u rezerve etmiştim fakat temiz format atmak istediğim için bu rezervem çöpe gidiyor değil mi? :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Enterprise en tepe sürüm. Pro ondan sonra geliyor, Home ise Pro'dan sonra.
Home sürümünde Uzak Masaüstü gibi yardımcı yazılımlar bulunmuyor.
Rezerve ettiysen neden yansın? Temiz kurulum yapılabilir olacak.
 
Format atabilirsin. Format attıktan sonra güncellemeleri yaparsın. Rezerve simgesi gelir. Bir sorun olmaz. Home sürümü normal kullanıcılar için yeterli olur.
 
Enterprise en tepe sürüm. Pro ondan sonra geliyor, Home ise Pro'dan sonra.
Home sürümünde Uzak Masaüstü gibi yardımcı yazılımlar bulunmuyor.
Rezerve ettiysen neden yansın? Temiz kurulum yapılabilir olacak.
Çok teşekkür ederim. Home gayet yeterli olur o halde. Peki indireceğimiz ISO ile format atarken bize bir key mi verilecek? Bu kısmı tam olarak bilmiyorum. :)
 
İlk geçiş güncelleme şeklinde olacak. İlk kez geçer iken güncelleme şeklinde geçmek zorunlu. Daha sonra temiz kurulum yapabilirsin.
 
Hangi sürümü kuracağınıza kararsız kaldığınızdan belliydi. Orijinal lisansı olmayan kullanıcılar lisanslı olarak geçiş yapamayacak. İlerleyen zamanlarda crack yapar mısınız, onu bilemem ama bu forumda korsana destek verilmiyor. @chon
 
Kısaca aradaki farklar şunlardır.
  • Entreprise: Büyük şirketler ve holdingler için hazırlanmış ve ayrıca IT yöneticilerinin kullanacağı son kullanıcı sürümüdür. İçinde IT yöneticileri için ve şirket sahipleri için gerekli daha gelişmiş geri dönük uyumluluk yazılımları ve uzak yönetim ve kontrol denetim yazılımları bulunan en geniş kapsamlı Windows sürümüdür.
  • Professional: Küçük çapta şirketler, geliştiriciler ve IT yöneticilerinin kullanacakları son kullanıcı sürümüdür. Entreprise ile yeteneklere sahip fakat içinde Entreprise sürümü kadar kapsamlı olmayan Windows sürümüdür.
  • Home: Ev ve Ofis kullanıcıları için tüm Windows 10 nimetlerinden yararlanan ama uzaktan yönetim, Hyper-V gibi iş hayatına özel yetenekleri köreltilmiş sürümdür.
 

Geri
Yukarı