Windows 10 Enterprise LTSC-LTSB 2021(21h2) vs 2019(1809) vs 2016(1609) vs 2015(1507)

Ben Linux alışamamak. :(

Başlangıç için doğru dağıtımı seçmek gerek. Linux dünyasında bir sürü kullanıcı grubuna yönelik bir sürü dağıtım var. Her dağıtım her kullanıcıya uygun olmayabiliyor. Bu yüzden dağıtımın neyi ve kimi hedeflediğini bilmek gerek ki genelde bir iki Google araması sonucunda ya da sitelerine gidince belli oluyor durum.

Tabii. Yaz bakalım, Firefox'u nasıl indiriyoruz. Google'dan bakmak yok! (!)

Hemen hemen her distroda yüklü geliyor. Yüklü gelmeyen distrolarda da başka bir tarayıcı oluyor. Günlük kullanıcıyı hedefleyen neredeyse tüm dağıtımlar mağaza uygulaması ile geliyor. Tek satır komut girmeden oradan indirebiliyorsunuz.

Bu arada Google'dan bakınca nasıl bir sorun oluyor? Siz de gidin Firefox veya Chrome indirin o zaman Edge ya da Google kullanmadan :D.

Hemen hemen her distroda yüklü geliyor. Yüklü gelmeyen distrolarda da başka bir tarayıcı oluyor. Günlük kullanıcıyı hedefleyen neredeyse tüm dağıtımlar mağaza uygulaması ile geliyor. Tek satır komut girmeden oradan indirebiliyorsunuz.

Bu arada Google'dan bakınca nasıl bir sorun oluyor? Siz de gidin Firefox veya Chrome indirin o zaman Edge ya da Google kullanmadan :D.

Kolay hocam. winget install Mozilla.Firefox

Kolay hocam. winget install Mozilla.Firefox

Hocam ama komut var. Ben komut giremem. Terminal öcü(!)

Linux'ta paket indirmenin zor olduğundan söz ediyorsunuz ama tarayıcıyı elinizden aldığımız anda terminalden başka seçeneğiniz kalmıyor, o da repolarda o paket varsa.

Linux tarafındaysa istersen grafik arayüzü üzerinden tek tıkla istersen terminal üzerinden tek satır komutla dilediğin paketi rahatlıkla indirebiliyorsun ki bahsettiğiniz winget Linux paket yönetiminden yola çıkarak üretilmiş çözümler.

Hocam ama komut var. Ben komut giremem. Terminal öcü(!)

Linux'ta paket indirmenin zor olduğundan söz ediyorsunuz ama tarayıcıyı elinizden aldığımız anda terminalden başka seçeneğiniz kalmıyor, o da repolarda o paket varsa.

Linux tarafındaysa istersen grafik arayüzü üzerinden tek tıkla istersen terminal üzerinden tek satır komutla dilediğin paketi rahatlıkla indirebiliyorsun ki bahsettiğiniz winget Linux paket yönetiminden yola çıkarak üretilmiş çözümler.

Linux Windows çakması, Windows Linux çakması olmaya başladı.

Buna katılmamak. Linux alışınca gayet olmamak.

Bambaşka bir işletim sistemi olduğu için doğal olarak yapısal bir sürü farklılıkları var. Eğer bunu kabul eder her şeyde Windows benzeri bir durum aramazsanız sorun yaşamazsınız.
Windows ile Linux dualboot yapailirim. Ama Linux bilmiyorum, Linux'u sanıl öğrenirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı