Windows 10 Event Tracing Fatal Error Mavi Ekran Hatası

mksahinn16

Kilopat
Daha fazla  
Konu başlığında belirttiğim mavi ekran hatalarını birini sosyal medya okuması yaparken birini, vlc üzerinden video izlerken ikisini ise NB'yi prizden çıkartıp kapağını kapatıp, sanırım uyku moduna giriyor o anda, yaklaşık 20 saniye sonra başka prize taktıktan sonra kapağı açtığım anda aldım. Bu olay NB'yi SSD ile upgrade edip devamında CD-Rom yuvasına mevcut NB HDD si taktıktan yaklaşık bir ay sonra gerçekleşti. Bu sırada gözlemlediğim durumlar bu hataları almadan önceki bir hafta içerisinde RAM kullanım oranları yalnızca Chrome açıkken bile %55-60 seviyelerinde gelmesi, SSD'nin mekanik bir birim olmamasına rağmen sesli çalışmasıdır. İşletim sistemi SSD'ye kurulmuştur. Çok can sıkıcı bir durum henüz gerçekleşmedi ama geri dönüşü çok zor olacak veri kayıpları yaşamadan bu sorunu çözmek istiyorum. Murat Hocam sizin konu hakkında bilginiz varsa görüşlerinizi almak isterim @Murat5038 ve benzeri bir konuda yorumda bulunduğunuz için sizi de eklemek istedim @MF

@Murat5038 Hocam demonte ederek sorunu aştım NB'nin MAX. RAM kapasitesine nereden ulaşabilirim yukarıda fotoğrafı yer alan şekilde Mhz ve gecikme süreleri de buna göre Ram tavsiyesinde bulunur musunuz ?

@Murat5038 Hocam lütfen yanlış anlamayın ancak Technopat Youtube sayfasındaki rehber videodan benim anladığım 533x2=1066 MHZ lik frekans değerine sahip RAM lerin takılabiliceği yönündeydi. Tabi ki siz daha iyisini bilirsiniz fakat ben videodan böyle bir çıkarımda bulunmuştum.

Birde sizce RAM'in 3.99 görünmesinin sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 168
@Murat5038 Hocam yanlış anlamazsanız sormak istediğim bir soru daha var. Benim linklerini paylaştığım Ram modelleri ile sizin önerdiğiniz ki ben sizin önerdiğinizi alacağım fark nedir yani hangi değerlere veya kısımlara bakmam lazım performansı iyi bir ram olduğunu anlayabilmem için ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı