Windows 10 Fall Creators Update - İzlenimler

alicanakgul

Megapat
Daha fazla  
Evet bildiğiniz gibi dün yeni güncelleme yayınlandı. Deneyenler ilk izlenimlerini aktarabilir mi ? Herhangi bir sorun yaşadınız mı ? Söylerseniz sevinirim.

Ben yükseltmeyi dün akşam saatlerinde yaptım bir sorunla karşılaşmadım. Dikkatimi çeken değişikler bildirim paneldeki daralt genişlet sol tarafa geçmiş, Windows uygulamaları daha hızlı açılıyor, kilit ekranında pini tuşladıktan sonra masaüzeri daha hızlı geliyor ve Windows uygulamarında seffaf pencereler daha koyu. Sonuç olarak değişiklik iyidir bence başarılı olmuş. (y)

Arkadaşın dediği gibi menüler koyulaşmış, açılışlar hızlanmış, gece ışığı özelliği artmış, ek güvenlikler, ayarlarda bir takım yer değişiklikleri benim de fark ettiğim bunlar.

Windows.old sildim kafam rahat şuan sorunsuz Windows 10 1709. Bu arada en büyük yenilik gözümüzün önündeymiş yeni fark ettim. Görev yöneticisine GPU kullanımı gelmiş bence süper olmuş mesela "wallpaper engine" uygulaması oyun açınca arka planda %8 ekran kartı kullanıyormuş artık oyundayken kapatıyorum. :sinsi:
disk temizleme.JPG

disk temizleme2.JPG

Windows.old sildim kafam rahat şuan sorunsuz Windows 10 1709. Bu arada en büyük yenilik gözümüzün önündeymiş yeni fark ettim. Görev yöneticisine GPU kullanımı gelmiş bence süper olmuş mesela "wallpaper engine" uygulaması oyun açınca arka planda %8 ekran kartı kullanıyormuş artık oyundayken kapatıyorum. :sinsi:
Eki Görüntüle 263871

Eki Görüntüle 263872
Herhangi bir sorun yaşadınız mı ? Şimdiye kadar

@alicanakgul hala kullanıyorum bilgisayar yaklaşık 2 gündür açık ve sorun yok. Yalnız şöyle bir durum var ben Windows 10 1709 yüklemeden önce anakartımın BIOS sürümünü kontrol ettim son süründü fakat bir baktım "Improved Windows 10 RS2 stability." diye güncelleme gelmiş belki hiç bir sorun yaşamama sebebim budur. Hatta çok başarılı buldum.
221.JPG

Eki Görüntüle 263871

Eki Görüntüle 263872
Zaten o program oyun veya büyük tam ekran pencereli başka bir yazılım açınca kendiliğinden duruyor kapatmana gerek yok bu arada Wallpaper Engine' i Türkçe' ye çeviren de benim :D

Update üzerinden güncelledim. 3 sorun çıktı.
1)Bilgisayarım Klasörü açıkken soldaki hızlı erişim öğelerine sağ tılayınca Exlorer kendini resetliyor.
2)Sound Blaster Cinema 2 yazılımı Creators geldiğinde de ses sürücüsünü algılamamıştı. Fall Creators'da da aynı sorun var.
3)Ekran kartını güncellediğimde oyunlarda(özellikle gördüğüm CS:GO) ALT+TAB yapınca Laptop kitleniyor. Power tuşuyla resetlemeyince olmuyor. Eski sürüm sürücüyü kullanıyorum hala mecburen. Ve bu sorun Creator'da da vardı ve çözüm bulunamadı. Aynısı Fall Creators'da da var.

Çözüm aradım meşrebimce. Tek çare temiz kurulum. Windows kalıbını MS'dan çektim. Yakında sıfırdan kurulum yaparım.​

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı