Windows 10 Final Türkçe Kullanıcı Sözleşmesi (EULA)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılım
6 Ekim 2013
Mesajlar
13.203
Makaleler
44
Çözümler
124
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Katkıda Bulunanlar, Telif Hakkı ve Üçüncü Taraf Bildirimleri
İşbu belge Windows® için telif hakkı ve katkıda bulunanlara ilişkin bilgi sağlar.
Üçüncü Taraf Bildirimleri

İşbu dosya aşağıda liste halinde verilen malzemeyi içerir ya da bunları temel alır (topluca, "Üçüncü Taraf Kodu"). Microsoft, Üçüncü Taraf Kodunun özgün yazarı değildir. Microsoft'un söz konusu Üçüncü Taraf Kodunu aldığı özgün telif hakkı bildirimi ve lisansına aşağıda yer verilmiştir. Söz konusu lisanslar ve bildirimler sadece uluslararası amaçlar ile sağlanır. Microsoft -üçüncü taraf değil- Microsoft ürününün lisans koşullarında öngörülen koşullar uyarınca Üçüncü Taraf Kodunu size lisanslar. Microsoft işbu sözleşme uyarınca ima suretiyle, dava engelli ya da başka şekilde açıkça bahşedilmeyen tüm sair hakları saklı tutar.

Telif Hakkı

URL ve sair Internet web sitelerine yapılan atıflar dahil işbu belgedeki bilgiler bildirimsiz değişikliğe tabidir. Aksi belirtilmediği sürece, buradaki örneklerde anılan şirketler, kuruluşlar, ürünler, etki alanı adları, e-posta adresleri, logolar, kişiler, yerler ve olaylar kurgusaldır. Gerçek bir şirketle, kuruluşla, ürünle, etki alanı adıyla, e-posta adresiyle, logoyla, kişiyle, yerle veya olayla hiçbir bağlantı amaçlanmamıştır veya bu türden bir bağlantı olduğu ima edilmemelidir. İlgili tüm telif hakkı yasalarına uymak kullanıcının sorumluluğundadır. Telif hakları kapsamındaki haklar saklı kalmak kaydıyla, Microsoft Corporation'ın yazılı açık izni olmadan bu belgenin hiçbir bölümü herhangi bir biçimde, herhangi bir yöntemle (elektronik, mekanik, fotokopi, kayıt veya başka şekilde) veya herhangi bir amaçla çoğaltılamaz, aktarılamaz, bir geri alma sisteminde saklanamaz veya bu tür bir sisteme konamaz.
Microsoft işbu belgenin esas konusuna ilişkin olarak patentleri, patent başvurularını, ticari markaları, telif haklarını ya da sair fikri mülkiyet haklarını haiz olabilir. Microsoft tarafından yazılı lisans koşullarında açıkça belirtilmediği sürece, bu belgeyi bulundurmak, size patent, ticari marka, telif hakkı ve diğer fikri mülkiyet hakları için lisans sağlamaz.
© 2013 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.
Microsoft, MS-DOS, Visual Basic, Visual Studio, Windows, Windows NT, Windows Server, Active Directory, Aero, BitLocker, HotStart, ReadyBoost, ReadyDrive, SideShow ve SuperFetch, Microsoft şirketler grubunun tescilli ticari markaları veya ticari markalarıdır.
------------------------------------------------
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Spider Systems ® Limited'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Spider Systems Limited yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı 1987 Spider Systems Limited
Telif Hakkı 1988 Spider Systems Limited
Telif Hakkı 1990 Spider Systems Limited
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Seagate Software'in çalışmasını temel alır.
İşbu yazılımın bazı bölümleri kısmen ACE*COMM Corp.'un çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne ACE*COMM Corp. yazılımını dahil ettiği için Microsoft'un bu yazılıma eşlik eden aşağıdaki metni dahil etmesi zorunludur:
Telif Hakkı 1995-1997 ACE*COMM Corp
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Sam Leffler and Silicon Graphics, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Sam Leffler and Silicon Graphics yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 1988-1997 Sam Leffler
Telif Hakkı © 1991-1997 Silicon Graphics, Inc.
Bu yazılımın ve belgelerinin herhangi bir amaçla kullanılması, kopyalanması,
değiştirilmesi, dağıtılması ve satılmasına işbu belgeyle ücretsiz olarak ancak
(i) yukarıdaki telif hakkı bildirimlerinin ve bu iznin
tüm yazılım kopyalarında ve ilgili belgelerde görünmesi ve (ii)
Sam Leffler and Silicon Graphics'in önceden yazılı izni olmadan yazılımla
ilgili herhangi bir tanıtım ya da reklamda Sam Leffler ve Silicon
Graphics adının kullanılmaması şartıyla izin verilir.
BU YAZILIM "OLDUĞU GİBİ" VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA
UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE
AÇIK, ZIMNİ YA DA BAŞKA TÜRLÜ HERHANGİ BİR GARANTİ VERİLMEKSİZİN SUNULMUŞTUR.
SAM LEFFLER VEYA SILICON GRAPHICS HİÇBİR DURUMDA ÖZEL, BAĞLI,
DOLAYLI YA DA SONUÇTA OLUŞAN HASARLARDAN VEYA HASAR İHTİMALİ KONUSUNDA
BİLGİLENDİRİLMİŞ OLSUN OLMASIN, HERHANGİ BİR SORUMLULUK TEORİSİ KAPSAMINDA, BU YAZILIMIN
KULLANIMI YA DA PERFORMANSIYLA BAĞLANTILI OLARAK DOĞAN KULLANIM, VERİ YA DA KARDAN
KAYNAKLANAN HERHANGİ BİR HASARDAN SORUMLU
TUTULAMAZ.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Highground Systems'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Highground Systems yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 1996-1999 Highground Systems
Bu ürün Info-ZIP grubundan sıkıştırma kodunu içerir. İşbu kodun kullanılması fazladan herhangi bir masraf ya da maliyet doğurmaz ve orijinal sıkıştırma kaynakları Internet üzerinde Info-ZIP Home Page ya da ftp://ftp.info-zip.org/pub/infozip/src/ adresinden ücretsiz olarak edinilebilir.
Kısmi Telif Hakkı © 2000 SRS Labs, Inc
Bu ürün 'zlib' genel amaçlı sıkıştırma kitaplığından yazılımlar içermektedir.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen ScanSoft, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne ScanSoft, Inc. yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
TextBridge® OCR © by ScanSoft, Inc.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen University of Southern California'nın çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne University of Southern California yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 1996, University of Southern California
Tüm hakları saklıdır.
Hem yukarıdaki telif hakkı bildiriminin hem de bu izin bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve dağıtım ve kullanım ile ilgili her türlü belge, reklam malzemesi ve diğer malzemelerin yazılımın kısmen University of Souther California, Information Science Institute tarafından geliştirildiğini kabul etmesi şartıyla, bu yazılımın ve belgelerinin kaynak ve ikili şekillerde herhangi bir amaçla ve ücretsiz olarak kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına izin verilir. Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi veya tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan Üniversitenin adı kullanılamaz.
UNIVERSITY OF SOUTHERN CALIFORNIA bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu hakkında hiçbir taahhütte bulunmaz. BU YAZILIM "OLDUĞU GİBİ" SUNULMUŞTUR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK YÖNÜNDEKİ ZIMNİ GARANTİLER DAHİL FAKAT BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR AÇIK YA DA ZIMNİ GARANTİ VERMEMEKTEDİR.
Bu yazılımın bazı kısımlarında başka telif hakları geçerli olabilir ve geçerli olduğunda bildirilir.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen James Kanze'nin çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne James Kanze yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
TELİF HAKKI VE İZİN BİLDİRİMİ
Tüm hakları saklıdır.
Yukarıdaki telif hakkı bildirimi (bildirimlerinin) ve bu izin bildiriminin Yazılımın tüm kopyalarında görünmesi ve destekleyici belgelerde hem yukarıdaki telif hakkı bildirimine (bildirimlerine) hem de bu izne yer verilmesi şartıyla, bu yazılımın ve ilgili belgelerin bir kopyasını ("Yazılım") edinen kişilerin Yazılımın kopyalarını kullanma, kopyalama, yayımlama, dağıtma ve/veya satma dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere Yazılımın kopyalarında kısıtlamasız işlem yapmasına ve Yazılımın sağlandığı kişilerin de bunları yapmalarına izin vermesine işbu vesileyle ücretsiz izin verilir. Ayrıca, değiştirilen yazılımda "GB_" önekinin başka bir şeyle değiştirilmesi ve dosyaları içeren ad dizinlerinin de (bu dağıtımda "gb") değiştirilmesi koşuluyla yazılım herhangi bir ölçüde değiştirilebilir.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE ÜÇÜNCÜ TARAFLARIN HAKLARINI İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANMIŞTIR. BU BİLDİRİMDEKİ TELİF HAKKI SAHİPLERİ HİÇBİR ÖZEL, DOLAYLI YA DA SONUÇTA OLUŞAN HASARDAN YA DA BİR EYLEM YA DA SÖZLEŞMEDE İHMAL VEYA DİĞER ZARARLI EYLEMLER NEDENİYLE KULLANIM, VERİ VEYA KAR KAYBINDAN KAYNAKLANAN VE BU YAZILIMIN KULLANILMASI YA DA PERFORMANSI İLE BAĞLANTI OLAN HASARLARDAN HİÇBİR DURUMDA SORUMLU TUTULAMAZ.
Bu bildirimde belirtilen durumlar dışında, telif hakkı sahibinin önceden yazılı izni olmadan, bir telif hakkı sahibinin adı reklamda ya da bu Yazılımın satışını, kullanılmasını veya diğer işlemlerini tanıtmak amacıyla kullanılamaz.
Bu ürün Cisco ISAKMP Services yazılımını içermektedir.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen RSA Data Security, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne RSA Data Security, Inc. yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 1990, RSA Data Security, Inc. Tüm hakları saklıdır.
Bu yazılımın kopyalama ve kullanma lisansı, bu yazılımdan ya da bu işlevden bahseden ya da bunlara atıfta bulunan tüm malzemelerde yazılımın "RSA Data Security, Inc. MD5 İleti Özeti Algoritması" olarak belirtilmesi şartıyla verilir. Ayrıca, türetme çalışmalarından bahseden veya bunlara atıfta bulunan tüm materyallerde söz konusu çalışmaların "RSA Data Security, Inc. MD5 İleti Özeti Algoritması" olarak belirtilmesi şartıyla türetme çalışmaları yapılmasına ve kullanılmasına da izin verilir.
RSA Data Security, Inc. bu yazılımın ticari elverişliliği ya da belirli bir amaca uygunluğu konusunda hiçbir taahhütte bulunmaz. "Olduğu gibi" ve herhangi bir açık ya da zımni garanti vermeksizin sunulmuştur.
Bu bildirimler yazılım ve/veya bu belgelerin herhangi bir parçasının kopyalarında saklanmalıdır.
Bu yazılımın bazı parçaları kısmen Regents of The University of Michigan'ın (The University of Michigan Heyet Üyelerinin) çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Regents of The University of Michigan yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 1995, 1996 Regents of The University of Michigan.
Tüm Hakları Saklıdır.
Yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve destekleyici belgelerde hem telif hakkı bildiriminin hem de bu iznin gösterilmesi ve The University of Michigan adının önceden özel yazılı izin olmadan yazılımın dağıtımıyla ilgili reklam veya tanıtımlarda kullanılmaması şartıyla, bu yazılım ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına izin verilir. Bu yazılım, olduğu gibi ve herhangi bir açık ya da zımni garanti vermeksizin sunulmuştur.
Telif Hakkı © 1993, 1994 Regents of the University of Michigan.
Tüm hakları saklıdır.
Bu bildirimin korunması ve Ann Arbor'da University of Michigan'a gereken yerin verilmesi şartıyla, kaynak ve ikili biçimlerde kullanım ve yeniden dağıtıma izin verilir. Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi veya tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan Üniversitenin adı kullanılamaz. Bu yazılım "olduğu gibi" ve açık ya da zımni garantiler verilmeksizin sunulmuştur.
Bu yazılımın bazı bölümleri Massachusetts Institute of Technology'nin çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Massachusetts Institute of Technology yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı 1989, 1990 Massachusetts Institute of Technology. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu yazılımın Amerika Birleşik Devletleri'nden ihraç edilmesi için Amerika Birleşik Devletleri Hükümetinden özel bir lisans alınması gerekebilir. Söz konusu lisansın ihracattan önce alınması ihracatı yapan kişi ya da kuruluşun sorumluluğudur.
İŞBU SINIRLAMA KAPSAMINDA, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve destekleyici belgelerde hem telif hakkı bildiriminin hem de bu iznin gösterilmesi ve M.I.T. adının önceden özel yazılı izin olmadan yazılım dağıtımıyla ilgili reklam veya tanıtımlarda kullanılmaması şartıyla, bu yazılım ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına izin verilir. M.I.T. bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu konusunda hiçbir taahhütte bulunmaz. Hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sağlanır.
ABD kanunları kapsamında, bu yazılım ABD Ticaret bakanlığından lisans alınmadan ABD dışına ihraç edilemez.
Telif Hakkı 1994, Massachusetts Institute of Technology. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu yazılımın Amerika Birleşik Devletleri'nden ihraç edilmesi için Amerika Birleşik Devletleri Hükümetinden özel bir lisans alınması gerekebilir. Söz konusu lisansın ihracattan önce alınması ihracatı yapan kişi ya da kuruluşun sorumluluğudur.
İŞBU SINIRLAMA KAPSAMINDA, yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve destekleyici belgelerde hem telif hakkı bildiriminin hem de bu iznin gösterilmesi ve M.I.T. adının önceden özel yazılı izin olmadan yazılım dağıtımıyla ilgili reklam veya tanıtımlarda kullanılmaması şartıyla, bu yazılım ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına izin verilir. M.I.T. bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu konusunda hiçbir taahhütte bulunmaz. Hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sağlanır.
Bu ürün University of California, Berkeley ve ona katkıda bulunanlar tarafından geliştirilen bir yazılım içermektedir.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Autodesk, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Autodesk, Inc. yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
© Telif Hakkı 1995 Autodesk, Inc.
Bu ürün grafik filtre yazılımı içerir; bu yazılımın bir bölümü Bağımsız JPEG Grubu'nun çalışmalarını temel alır.
Bu ürün 'libpng' PNG başvuru kitaplığından yazılımlar içermektedir.
Bu ürün KS Waves Ltd'nin "True Verb" teknolojisini içermektedir.
Notlar/Domino için Lotus C++ API Araç Seti Çalışma Zamanı Modülleri içerir. (c) Telif Hakkı IBM Corporation 2003. Tüm hakları saklıdır.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen SGS-Thomson Microelectronics, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne SGS-Thomson Microelectronics, Inc. yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı 1996 SGS-Thomson Microelectronics, Inc. Tüm Hakları Saklıdır
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Unicode, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Unicode, Inc. yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
TELİF HAKKI VE İZİN BİLDİRİMİ
Telif Hakkı © 1991-2005 Unicode, Inc. Tüm hakları saklıdır. Unicode Terms of Use adresindeki Kullanım Koşulları kapsamında dağıtılır.
(a) Yukarıdaki telif hakkı bildirimlerinin ve bu izin bildiriminin Veri Dosyalarının ya da Yazılımın tüm kopyalarında görünmesi, (b) ilgili belgelerde hem yukarıdaki telif hakkı bildirimlerinin hem de bu izin bildiriminin görünmesi ve (c) değiştirilmiş her Veri Dosyasında ya da Yazılımda ve Veri Dosyaları veya Yazılımın ilgili belgelerinde verilerin ya da yazılımın değiştirildiğinin açıkça belirtilmesi şartıyla, Unicode veri dosyalarının ve ilgili belgelerin ("Veri Dosyaları") ya da Unicode yazılımının ve ilgili belgelerin ("Yazılım") bir kopyasını edinen kişiler, Veri Dosyalarının veya Yazılımın tüm kopyalarını sınırsız olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma ve/veya satma işlemleri dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Veri Dosyalarının ya da Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir.
VERİ DOSYALARI VE YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE ÜÇÜNCÜ TARAFLARIN HAKLARINI İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. BU BİLDİRİMDEKİ TELİF HAKKI SAHİPLERİ HİÇBİR ÖZEL, DOLAYLI YA DA SONUÇTA OLUŞAN HASARDAN YA DA BİR EYLEM YA DA SÖZLEŞMEDE İHMAL VEYA DİĞER ZARARLI EYLEMLER NEDENİYLE KULLANIM, VERİ VEYA KAR KAYBINDAN KAYNAKLANAN VE VERİ DOSYALARININ YA DA YAZILIMIN KULLANILMASI YA DA PERFORMANSI İLE BAĞLANTI OLAN HASARLARDAN HİÇBİR DURUMDA SORUMLU TUTULAMAZ.
Bu bildirimde belirtilen durumlar dışında, telif hakkı sahibinin önceden yazılı izni olmadan, bir telif hakkı sahibinin adı reklamda ya da bu Veri Dosyalarının veya Yazılımın satışını, kullanılmasını veya diğer işlemlerini tanıtmak amacıyla kullanılamaz.
Birleşik PostScript Sürücüsü, Adobe Systems Incorporated ile Microsoft Corporation'ın ortak geliştirme sürecinin sonucunda elde edilmiştir.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Media Cybernetics'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Media Cybernetics yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
HALO Image File Format Library © 1991-1992 Media Cybernetics, Inc.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Luigi Rizzo'nun çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Luigi Rizzo yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
© 1997-98 Luigi Rizzo ([email protected])
Bazı kısımlar Phil Karn ([email protected]), Robert Morelos-Zaragoza ([email protected]) ve Hari Thirumoorthy ([email protected]) tarafından geliştirilen kodlardan türetilmiştir, Ağustos 1995
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
BU YAZILIM, YAZARLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. YAZARLAR HASAR OLASILIĞINDAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSA BİLE, SÖZLEŞME KAPSAMINDA OLSUN OLMASIN HERHANGİ BİR SORUMLULUK TEORİSİ, KUSURSUZ SORUMLULUK VEYA HAKSIZ MUAMELEDEN (İHMAL VEYA DİĞERLERİ) KAYNAKLANAN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, ÖRNEK NİTELİĞİNDE VEYA SONUÇTA OLUŞAN HASARLARDAN HİÇBİR ŞEKİLDE SORUMLU TUTULAMAZ.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen W3C'nin çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne W3C yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
W3C ® YAZILIM BİLDİRİMİ VE LİSANSI

http://www.w3.org/Consortium/Legal/2002/copyright-software-20021231
Bu çalışma (ve içindeki yazılım, README gibi belgeler ya da diğer ilgili öğeler) telif hakkı sahipleri tarafından aşağıdaki lisans kapsamında sağlanır. Bu çalışmayı alarak, kullanarak ve/veya kopyalayarak, siz (lisans alan) aşağıdaki hüküm ve koşulları okuyup anladığınızı ve bunlara uyacağınızı kabul ediyorsunuz.
Bu yazılım ve belgeleri, aşağıdaki unsurları yazılımın ve belgelerin TÜM kopyalarına değişiklikleriyle birlikte dahil etmeniz şartıyla, değişiklik yapılarak ya da yapılmadan, herhangi bir amaçla ve ücretsiz olarak kopyalanabilir, değiştirilebilir ve dağıtılabilir:
1. Yeniden dağıtılan veya türetilen çalışmanın kullanıcıları tarafından görünecek bir yerde olması şartıyla bu BİLDİRİMİN tam metni.
2. Önceden var olan tüm fikri mülkiyet retleri, bildirimler veya hüküm ve koşullar. Varsa W3C Yazılımı Kısa Bildirimi de yeniden dağıtılan veya türetilen kodun gövdesine dahil edilmelidir (köprü metni tercih edilir, metne izin verilir).
3. Dosyalarda yapılan tarih değişiklikleri dahil her türlü değişikliğin bildirimi. (Kodun türetildiği konumun URL'lerini belirtmenizi öneririz.)
BU YAZILIM VE BELGELERİ "OLDUĞU GİBİ" SUNULMUŞTUR VE TELİF HAKKI SAHİPLERİ TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA HERHANGİ BİR AMACA UYGUNLUK KONUSUNDA VEYA YAZILIMIN YA DA BELGELERİN KULLANILMASININ ÜÇÜNCÜ TARAF PATENT, TELİF HAKKI, TİCARİ MARKA VEYA DİĞER HAKLARI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDE AÇIK VEYA ZIMNİ HİÇBİR TAAHHÜT VEYA GARANTİ VERMEZ.
TELİF HAKKI SAHİPLERİ YAZILIM VEYA BELGELERİN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINDAN DOĞAN HİÇBİR DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL YA DA SONUÇTA OLUŞAN HASARDAN SORUMLU TUTULAMAZ.
Telif hakkı sahiplerinin adı ve ticari markaları önceden özel yazılı izin olmadan yazılımın reklam veya tanıtımında KULLANILAMAZ. Bu yazılımda ve belgelerinde telif hakkı unvanı her zaman telif hakkı sahiplerinde kalacaktır.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Sun Microsystems, Inc.'in çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Sun Microsystems, Inc. yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Sun RPC; Sun Microsystems, Inc.'in bir ürünüdür ve bu açıklamanın tüm bant ortamlarına ve yazılım programına tamamen ya da kısmen dahil edilmesi şartıyla sınırsız kullanıma açıktır. Kullanıcılar Sun RPC'yi ücretsiz olarak kullanabilir veya değiştirebilir, ancak kullanıcı tarafından geliştirilen ürün veya programın parçası olması dışında hiç kimseye lisanslayamaz veya dağıtamaz.
SUN RPC TASARIM, TİCARİ ELVERİŞLİLİK VEYA HERHANGİ BİR AMACA UYGUNLUK DAHİL FAKAT BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR GARANTİ VERMEKSİZİN YA DA BİR İŞLEM, KULLANIM YA DA TİCARET UYGULAMASINDAN DOĞAN GARANTİLER OLMAKSIZIN OLDUĞU GİBİ SUNULMUŞTUR.
Sun RPC'ye kullanımı, düzeltilmesi, değiştirilmesi veya geliştirilmesi bakımından Sun Microsystems, Inc. tarafından bir destek veya herhangi bir yükümlülük verilmez.
SUN MICROSYSTEMS, INC. TELİF HAKLARININ, TİCARİ SIRLARIN VEYA HERHANGİ BİR PATENTİN SUN RPC YA DA BİR KISMI TARAFINDAN İHLAL EDİLMESİ BAKIMINDAN BİR SORUMLULUK TAŞIMAMAKTADIR.
Sun Microsystems, Inc. hasarlardan haberdar edilmiş olsa bile gelir ya da kar kaybından veya diğer özel, dolaylı ve sonuçta oluşan hasarlardan hiçbir durumda sorumlu tutulamaz.
Sun Microsystems, Inc.
2550 Garcia Avenue
Mountain View, California 94043
Dolby Laboratories lisansı uyarınca üretilmiştir. "Dolby" ve çift D simgesi Dolby Laboratories ticari markalarıdır. Yayımlanmamış gizli çalışmalar. Telif Hakkı 1992-1997 Dolby Laboratories. Tüm hakları saklıdır.
Adobe Systems Incorporated tarafından sunulan Adobe® [Flash® ve/veya Shockwave®] Player teknolojisine sahiptir. Telif Hakkı © 1996 – 2013 Adobe Systems Incorporated. Tüm hakları saklıdır. Adobe, Flash ve Shockwave, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve uluslararası çapta Adobe Systems Incorporated'ın ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Andrei Alexandrescu'nun çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Andrei Alexandrescu yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Loki Kitaplığı
Telif Hakkı © 2001 Andrei Alexandrescu
Bu kod şu kitaba eşlik etmektedir:
Alexandrescu, Andrei. "Modern C++ Design: Generic Programming and Design Patterns Applied." Telif Hakkı © 2001. Addison-Wesley.
Bu yazılımın herhangi bir amaçla ücretsiz olarak kullanılması, kopyalanması, dağıtılması ve satılması için yukarıdaki telif hakkı bildirimi tüm kopyalarda görünmeli ve destekleyici belgelerde hem o telif hakkı bildirimine hem de bu izin bildirimine yer verilmelidir.
Yazar veya Addison-Welsey Longman bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu konusunda taahhütte bulunmaz. Hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sağlanır.
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Distributed Management Task Force, Inc.'in (DMTF) çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne DMTF teknik özelliklerine dayalı yazılım dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 2007 Distributed Management Task Force, Inc. (DMTF). Tüm hakları saklıdır.
Bu çalışmanın bazı bölümleri kısmen P.J. Plauger'in Prentice-Hall tarafından yayımlanan "The Draft Standard C++ Library" kitabından (Telif Hakkı © 1995)
Kısmi Telif Hakkı 2002-2007 Charlie Poole veya Telif Hakkı 2002-2004 James W. Newkirk, Michael C. Two, Alexei A. Vorontsov veya Telif Hakkı 2000-2002 Philip A. Craig
Bu yazılımın bazı bölümleri kısmen Hewlett-Packard Company'nin çalışmasını temel alır. Microsoft bu ürüne Hewlett-Packard Company yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı © 2002, 2003 Hewlett-Packard Company.
Bildirim Hakkında:
Bu yazılım http://mpvtools.sourceforge.net adresinde bulunabilecek yazılımı temel alır.
Bu yazılım MPV biçimini işler. MPV fotoğraf, video ve müzik içerikleri koleksiyonlarını ve multimedya çalma listelerini yönetmeye yönelik açık bir belirtim olup Optical Storage Technology Association'dan ücretsiz olarak edinilebilir. MPV belirtimi hakkında daha fazla bilgi için bkz. MPV Home.
İzin Bildirimi:
Bu yazılımı ve ilgili belge dosyalarını ("Yazılım") edinen kişiler aşağıdaki koşullara tabi olarak Yazılımın kopyalarını kısıtlamasız ve ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma, satma ve/veya bunların alt lisansını verme dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir:
Yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu izin bildirimi ve yukarıdaki Bildirim Hakkında kısmı Yazılımın tüm kopyalarına veya önemli kısımlarına dahil edilmelidir.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. YAZARLAR VEYA TELİF HAKKI SAHİPLERİ BİR EYLEM
YA DA SÖZLEŞMEDE YAZILIMLA YA DA YAZILIMDAKİ DİĞER İŞLEMLERİN KULLANILMASIYLA BAĞLANTILI OLARAK DOĞAN
HİÇBİR İSTEM, HASAR VEYA DİĞER YÜKÜMLÜLÜKTEN SORUMLU TUTULAMAZ.
Bu bildirimde belirtilen durumlar dışında, telif hakkı sahibinin önceden yazılı izni olmadan, bir telif hakkı sahibinin adı reklamda ya da bu Yazılımın satışını, kullanılmasını veya diğer işlemlerini tanıtmak amacıyla kullanılamaz.
International CorrectSpell™ yazım düzeltme sisteminin bölümleri © 1993 Lernout & Hauspie Speech Products N.V. Tüm hakları saklıdır. American Heritage® Dictionary of the English Language, Third Edition Telif Hakkı © 1992 Houghton Mifflin Company. Elektronik versiyonu Lernout & Hauspie Speech Products N.V. lisanslıdır. Tüm hakları saklıdır.
Kısmi Telif Hakkı © 2005 Gregory Wild-Smith
Yazarların Web Sitesi: http://www.twilightuniverse.com/
Tüm hakları saklıdır.
Yukarıdaki telif hakkı bildirimlerinin ve bu izin bildiriminin Yazılımın tüm kopyalarında görünmesi ve destekleyici belgelerde yukarıdaki telif hakkı bildirimlerine, yazarların web sitesi url'lerine ve bu izne yer verilmesi şartıyla, bu yazılımın ve ilgili belgelerin bir kopyasını ("Yazılım") edinen kişiler, Yazılımın kopyalarını sınırsız olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma ve/veya satma dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir.
Bu ürün Erin Catto tarafından geliştirilen Box2D motorundan yazılımlar içerir. (www.box2d.org).
----------------------------------
Bu ürün Bigelow ve Holmes'tan malzemeler kullanır
Lucida® yazı biçimi (biçimleri)
Telif Hakkı© 1985, 1986, 1987, 1988 ve 1990, Bigelow & Holmes
A.B.D. Patentler Tasarım 289,420; Tas. 289,421; Tas. 289,422; Tas. 289,773
----------------------------------
Bu yazılımın bazı parçaları kısmen flex'i temel alır. Microsoft bu ürüne flex yazılımını dahil ettiği için, Microsoft'un bu yazılıma eşlik eden aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
Telif Hakkı (c) 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 The Flex Project.
Telif Hakkı (c) 1990, 1997 The Regents of the University of California.
Tüm hakları saklıdır.
Bu kod Vern Paxson tarafından Berkeley'e katkıda bulunulan yazılımından türetilmiştir.
Amerika Birleşik Devletleri Hükümetinin bu çalışmada Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı ile the University of California arasındaki DE-AC03-76SF00098 no'lu sözleşmeye istinaden hakları bulunur.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi ya da tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan ne Üniversitenin adı ne de katkıda bulunanları adları kullanılamaz.
BU YAZILIM "OLDUĞU GİBİ" SUNULMUŞTUR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK YÖNÜNDEKİ ZIMNİ GARANTİLER DAHİL FAKAT BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR AÇIK YA DA ZIMNİ GARANTİ VERMEMEKTEDİR.
----------------------------------
Bu ürün FastCGI'den malzemeler kullanır
fastcgi.h
FastCGI protokolü için tanımlar.
Telif Hakkı (c) 1995-1996 Open Market, Inc.
Bu FastCGI uygulama kütüphane kaynağı ve nesne kodu ("Yazılım") ve belgelerinin ("Belgeler") telif hakkı Open Market, Inc'e ("Open Market") aittir. Bireysel dosyalarda bunlardan açıkça feragat edilmiş olmadığı sürece aşağıdaki koşullar, Yazılım ve Belgeler ile ilişkili tüm dosyalara uygulanır.
Mevcut telif hakkı bildirimlerinin tüm kopyalarda saklanması ve bu bildirimin dağıtımlara aynen dahil edilmesi şartıyla, Open Market bu Yazılımı ve Belgeleri herhangi bir amaçla kullanmanıza, kopyalamanıza, değiştirmenize, dağıtmanıza ve lisanslamanıza izin verir. Bu yetkilendirilmiş kullanımlar için hiçbir yazılı sözleşme, lisans ya da telif hakkı ücreti gerekmez. Bu Yazılım ve Belgelere ilişkin değişikliklerin telif hakları bunların yazarlarına ait olabilir ve burada tanımlanan lisans koşullarına uymaları gerekmeyebilir. Bu Yazılım ve Belgelere ilişkin değişiklikler yeni lisans koşullarını haizse, yeni koşullar uygulandıkları her bir dosyanın ilk sayfasında açıkça belirtilmelidir.
OPEN MARKET TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE YAZILIM YA DA BELGELERE İSTİNADEN HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİDE BULUNMAZ. SÖZ KONUSU ZARARLARA İLİŞKİN OLASILIKTAN ÖNCEDEN HABERDAR EDİLMİŞ OLSA DAHİ OPEN MARKET DOLAYLI, ÖZEL YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN YA DA KAYIP VERİLER YA DA KAYIP HASILATLAR DAHİL, BENZER ZARARLAR DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE BU YAZILIM YA DA BELGELER İLE İLGİLİ YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN ZARARLAR İÇİN SİZE YA DA ÜÇÜNCÜ TARAFLARA KARŞI HİÇBİR SURETTE SORUMLU OLMAZ. YAZILIM VE BELGELER "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. OPEN MARKET'İN SÖZLEŞMEDEN, HAKSIZ FİİLDEN YA DA İHMALDEN DOĞAN VEYA BU YAZILIM YA DA BELGELERİNDEN KAYNAKLANAN AKSİ TAKDİRDE BİR SORUMLULUĞU BULUNMAZ.
----------------------------------
Bu ürün PJ Naughter'ın Base64 Implementation'ından malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (c) 1999 - 2004 PJ Naughter.
Tüm hakları saklıdır.
İzin ile kullanılmıştır.
----------------------------------
Bu ürün RFC 3174'den malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (C) The Internet Society (2001). Tüm Hakları Saklıdır.
Bu belge ve çevirileri kopyalanabilir ve diğerlerine sunulabilir ve bunları yorumlayan ya da bunları başka şekilde izah eden ya da bunların uygulanmasına yardımcı olan türetilmiş çalışmalar yukarıdaki telif hakkı bildiriminin ve bu paragrafın söz konusu kopyalar ve türetilmiş çalışmalara dahil edilmesi şartıyla kısmen ya da tamamen ve hiçbir kısıtlamasız hazırlanabilir, kopyalanabilir, yayımlanabilir ve dağıtılabilir. Bununla birlikte, İngilizceden başka dillere çevrilmesi gerektiği üzere ya da Internet Standartlarında tanımlanan telif hakları süreçlerine uyulması zorunlu olan Internet standartlarının geliştirilmesi amacı ile olması hali hariç bu belgenin kendisi telif hakkı bildiriminin ya da Internet Society ya da sair Internet kuruluşlarına yapılan atıfların kaldırılması gibi hiçbir şekilde değiştirilemez.
Yukarıda bahşedilen sınırlı izinler daimidir ve Internet Society ya da halefleri ya da temlik alanları tarafından iptal edilmeyecektir.
Bu belge ve içerdiği bilgiler "OLDUĞU GİBİ" sağlanır ve THE INTERNET SOCIETY ve THE INTERNET ENGINEERING TASK FORCE BU BELGEDEKİ BİLGİLERİN KULLANIMININ HİÇBİR HAKKI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ GARANTİ YA DA TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL TÜM SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDER.
----------------------------------
Bu ürün RFC 3550'den malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (C) The Internet Society (2001). Tüm Hakları Saklıdır.
Bu belge ve çevirileri kopyalanabilir ve diğerlerine sunulabilir ve bunları yorumlayan ya da bunları başka şekilde izah eden ya da bunların uygulanmasına yardımcı olan türetilmiş çalışmalar yukarıdaki telif hakkı bildiriminin ve bu paragrafın söz konusu kopyalar ve türetilmiş çalışmalara dahil edilmesi şartıyla kısmen ya da tamamen ve hiçbir kısıtlamasız hazırlanabilir, kopyalanabilir, yayımlanabilir ve dağıtılabilir. Bununla birlikte, İngilizceden başka dillere çevrilmesi gerektiği üzere ya da Internet Standartlarında tanımlanan telif hakları süreçlerine uyulması zorunlu olan Internet standartlarının geliştirilmesi amacı ile olması hali hariç bu belgenin kendisi telif hakkı bildiriminin ya da Internet Society ya da sair Internet kuruluşlarına yapılan atıfların kaldırılması gibi hiçbir şekilde değiştirilemez.
Yukarıda bahşedilen sınırlı izinler daimidir ve Internet Society ya da halefleri ya da temlik alanları tarafından iptal edilmeyecektir.
Bu belge ve içerdiği bilgiler "OLDUĞU GİBİ" sağlanır ve THE INTERNET SOCIETY ve THE INTERNET ENGINEERING TASK FORCE BU BELGEDEKİ BİLGİLERİN KULLANIMININ HİÇBİR HAKKI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ GARANTİ YA DA TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL TÜM SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDER.
----------------------------------

Bu ürün Bob Jenkins'den telif haklı malzemeler kullanır.
(c) Bob Jenkins, 1996. [email protected].
Bu yorumun tümünün koda eşlik ettiği sürece bu kodu dilediğiniz şekilde özel, eğitsel ya da ticari amaçla kullanabilirsiniz.
Bkz. http://ourworld.compuserve.com/homepages/bob_jenkins/evahash.htm
Hile yapılmaya çalışılmadığı göz önünde tutularak belgelerin düzeltmeleri arasındaki değişikleri algılamak için kullanın. Şifreleme için KULLANMAYIN.
----------------------------------

Bu ürün OpenVision Technologies, Inc. telif haklı malzemeler kullanır. Telif Hakkı 1993 OpenVision Technologies, Inc.
Yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve destekleyici belgelerde hem telif hakkı bildiriminin hem de bu iznin gösterilmesi ve OpenVision adının önceden özel yazılı izin olmadan yazılımın dağıtımıyla ilgili reklam veya tanıtımlarda kullanılmaması şartıyla, bu yazılım ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine, dağıtılmasına ve satılmasına bu vesileyle izin verilir. OpenVision bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu konusunda hiçbir taahhütte bulunmaz. Hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sağlanır.
OPENVISION TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL TÜM GARANTİLERDEN FERAGAT EDER VE YAZILIMIN PERFORMANS YA DA KULLANIMI İLE BAĞLANTILI YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN SÖZLEŞMENİN İFASI, İHMAL YA DA SAİR HAKSIZ FİİL EYLEMİNDEN ÖTÜRÜ KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBININ SONUCU OLARAK MEYDANA GELEN ZARARLARDAN YA DA ÖZEL, DOLAYLI YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU OLMAZ.
----------------------------------
Telif Hakkı (c) 2006 BEA, BMC, CA, Cisco, Dell, EMC, HP, IBM, Intel, Microsoft ve Sun. Tüm hakları saklıdır.
Aşağıdaki unsurları TÜM SML Şema Belgesi kopyalarına ya da parçalarına dahil etmeniz ve aşağıdakileri yapmanız şartıyla bu Hizmet Modelleme Dili (SML) Şema Belgesini ücretsiz ya da telif hakkı ücretsiz olarak herhangi bir ortama kopyalamanıza, dağıtmanıza ve herhangi bir ortamda görüntülemenize bu vesileyle izin verilir:
1. Aşağıdaki konumdaki SML Şema Belgesine bir bağlantı ya da URL:

http://schemas.serviceml.org/sml/2007/02/sml.xsd
2. SML Şema Belgesinde gösterildiği üzere bir telif hakkı bildirimi.
BEA, BMC, CA, Cisco, Dell, EMC, HP, IBM, Intel, Microsoft ve Sun (topluca, "Yazarlar") ilgili patentlerine istinaden Hizmet Modelleme Dil Şema Belgesini uygulamak üzere gerekli gördükleri makul, ayrım gözetmeyen hüküm ve koşullar uyarınca size telif hakkı ücretsiz bir lisans vermeyi her biri ayrı ayrı olmak üzere kabul ederler.
SML ŞEMA BELGESİ "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE YAZARLAR TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK, İHLAL ETMEME GARANTİLERİ VE SML ŞEMA BELGESİNİN İÇERİKLERİNİN HERHANGİ BİR AMACA UYGUN OLACAĞI YA DA SÖZ KONUSU İÇERİKLERİN UYGULANMASININ ÜÇÜNCÜ TARAF PATENTLERİNİ, TELİF HAKLARINI, TİCARİ MARKALARINI YA DA SAİR HAKLARINI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ MÜLKİYET GARANTİSİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ YA DA BEYANDA BULUNMAZLAR.
YAZARLAR SML ŞEMA BELGESİNİN DAĞITIMI YA DA KULLANIMI İLE İLGİLİ YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR.
Yazarların adı ve ticari markaları SML Şema Belgesi ya da içerikleri ile ilgili reklam veya tanıtım dahil önceden yazılı özel izin olmadan hiçbir şekilde KULLANILAMAZ. SML Şema Belgesindeki telif hakkı mülkiyeti her zaman Yazarlara ait olacaktır.
(c) 2001-2006 BEA Systems, Inc., BMC Software, CA, Inc.,
International Business Machines Corporation, Layer 7 Technologies, Microsoft Corporation, Inc., Novell, Inc. ve VeriSign, Inc. Tüm hakları saklıdır.
Belgeyi geliştirme ve değerlendirme amaçları ile WS-AUTHORIZATION.XSD'i ("Belge") herhangi bir ortama/ortamda ücretsiz ya da telif hakkı ücretsiz kopyalamaya, dağıtmaya ve görüntülemeye, gerçekleştirmeye, değiştirmeye ya da başkalarının bu anılanları yapmasına yetki vermeye bu vesileyle izin verilir.
BEA Systems, BMC Software, CA Inc., IBM, Layer 7 Technologies, Microsoft, Novell ve VeriSign (topluca, "Yazarlar") ilgili asli patent iddialarına istinaden Belgeyi uygulamak üzere gerekli gördükleri makul, ayrım gözetmeyen hüküm ve koşullar uyarınca ve telif hakkı ücretsiz üçüncü taraflara lisans vermeyi her biri ayrı ayrı olmak üzere kabul ederler.
BELGE "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE YAZARLAR TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK, İHLAL ETMEME GARANTİLERİ YA DA BELGENİN İÇERİKLERİNİN HERHANGİ BİR AMACA UYGUN OLDUĞU YA DA SÖZ KONUSU İÇERİKLERİN UYGULANMASININ ÜÇÜNCÜ TARAFLARI, PATENTLERİ, TELİF HAKLARINI, TİCARİ MARKALARI YA DA SAİR HAKLARI İHLAL ETMEYECEĞİNE İLİŞKİN OLARAK MÜLKİYET GARANTİSİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ YA DA BEYANDA BULUNMAZ.
YAZARLAR BELGENİN KULLANIMINDAN YA DA
BELGENİN İÇERİKLERİNİN PERFORMANSI YA DA UYGULANMASINDAN
KAYNAKLANAN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN
SORUMLU OLMAYACAKTIR.
Tüm garantilerden ve sorumluluklardan dağıttığınız tüm söz konusu düzeltilmiş sürüm kopyalarındaki tüm telif hakkı sahipleri adına etkili bir şekilde feragat etmeniz şartıyla
düzeltilmiş belge sürümlerinizdeki bu feragatleri kaldırabilirsiniz.
Yazarların adı ve ticari markaları Belge ya da içerikleri ile ilgili reklam veya tanıtım dahil önceden yazılı özel izin olmadan hiçbir şekilde KULLANILAMAZ. Belgedeki telif hakkı mülkiyeti her zaman Yazarlara ait olacaktır.
(c) 2001-2006 BEA Systems Inc., International Business Machines Corporation, Microsoft Corporation, Inc., SAP AG, Sonic Software ve VeriSign, Inc. Tüm hakları saklıdır.
Aşağıdakileri yapmanız ve WS-Politika Belirtiminin TÜM kopyalarına aşağıdakileri eklemeniz şartıyla WS-Politika Belirtiminin (WSDL ve şema belgelerini içeren "Belirtim") ücretsiz ya da telif hakkı ücretsiz herhangi bir ortama/ortamda kopyalanmasına ve görüntülenmesine bu vesileyle izin verilir:
1. Yazarların web sitelerinden birindeki WS-Politika Belirtimine bir bağlantı ya da URL
2. WS- Politika Belirtiminde gösterildiği üzere telif hakkı bildirimi.
BEA Systems, IBM, Microsoft, SAP, Sonic Software ve VeriSign (topluca, "Yazarlar") ilgili asli patent iddialarına istinaden WS-Politika Belirtimini uygulamak üzere gerekli gördükleri makul, ayrım gözetmeyen hüküm ve koşullar uyarınca ve telif hakkı ücretsiz size lisans vermeyi her biri ayrı ayrı olmak üzere kabul ederler.
WS-POLİTİKA BELİRTİMİ "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE YAZARLAR TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK, İHLAL ETMEME GARANTİLERİ VE WS-POLİTİKASI BELİRTİMİNİN İÇERİKLERİNİN HERHANGİ BİR AMACA UYGUN OLACAĞI YA DA SÖZ KONUSU İÇERİKLERİN UYGULANMASININ ÜÇÜNCÜ TARAF PATENTLERİNİ, TELİF HAKLARINI, TİCARİ MARKALARINI YA DA SAİR HAKLARINI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ MÜLKİYET GARANTİSİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ YA DA BEYANDA BULUNMAZLAR.
YAZARLAR WS-POLİTİKA BELİRTİMİNİN DAĞITIMI YA DA KULLANIMI İLE İLGİLİ YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL, ARIZİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN SORUMLU OLMAYACAKTIR.
Yazarların adı ve ticari markaları WS-Politika Belirtimi ya da içerikleri ile ilgili reklam veya tanıtım dahil önceden yazılı özel izin olmadan hiçbir şekilde KULLANILAMAZ. WS-Politika Belirtimindeki telif hakkı mülkiyeti her zaman Yazarlara ait olacaktır.
İma suretiyle, dava engelli ya da başkaca hiǢir hak verilmez.
----------------------------------

Bu ürün J. Zobel tarafından yazılan malzemeler kullanır.
Karma değeri bir bayt dizisinden hızlı şekilde hesaplar.
Bu tür karma ŞİFRELEME DEĞİLDİR; sadece
karma tablolarda kullanım için tasarlanır. Yazarı
aşağıdaki yorumu bulundurması koşuluyla ortak etki alanı için yapmıştır:
Yazar: Yazar: J. Zobel, Nisan 2001. Bu ibarenin muhafaza edilmesi şartıyla
bu kodu kullanma izni ücretsiz verilmiştir.
----------------------------------

Bu ürün Regents of the University of California telif haklı malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (c) 1982, 1986, 1990, 1993
The Regents of the University of California. Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
3. Bu yazılımın kullanım ya da özelliklerinden bahseden tüm reklam malzemeleri aşağıdaki teyidi görüntülemelidir:
Bu ürün University of California, Berkeley ve ona katkıda bulunanlar tarafından geliştirilen bir yazılım içermektedir.
4. Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi ya da tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan ne Üniversitenin adı ne de katkıda bulunanları adları kullanılamaz.
BU YAZILIM HEYET ÜYELERİ VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE HEYET ÜYELERİ YA DA KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİkİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
----------------------------------

Bu ürün telif hakkı OASIS'e ait malzemeler kullanmaktadır.
Telif Hakkı OASIS Open 2002-2006. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu belge ve çevirileri kopyalanabilir ve diğerlerine sunulabilir ve bunları yorumlayan ya da bunları başka şekilde izah eden ya da bunların uygulanmasına yardımcı olan türetilmiş çalışmalar yukarıdaki telif hakkı bildiriminin ve bu paragrafın söz konusu kopyalar ve türetilmiş çalışmalara dahil edilmesi şartıyla kısmen ya da tamamen ve hiçbir kısıtlamasız hazırlanabilir, kopyalanabilir, yayımlanabilir ve dağıtılabilir. Bununla birlikte, İngilizceden başka dillere çevrilmesi gerektiği üzere ya da OASIS Fikri Mülkiyet Haklarında tanımlanan telif hakları süreçlerine uyulması zorunlu bir durum olan OASIS belirtimlerinin geliştirilmesi amacı ile ihtiyaç duyulması hali hariç bu belgenin kendisi telif hakkı bildiriminin ya da OASIS'e yapılan atıfların kaldırılması gibi hiçbir şekilde değiştirilemez.
Yukarıda bahşedilen sınırlı izinler daimidir ve OASIS ya da halefleri ya da temlik alanları tarafından iptal edilmeyecektir.
Bu belge ve içerdiği bilgiler OLDUĞU GİBİ sağlanır ve OASIS BU BELGEDEKİ BİLGİLERİN KULLANIMININ HİÇBİR HAKKI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ GARANTİ YA DA TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL SARİH YA DA ZIMNİ TÜM GARANTİLERDEN FERAGAT EDER.
----------------------------------

Bu ürün telif hakkı David Gottner'e ait malzemeler kullanır.
Telif Hakkı 1994, David Gottner
Tüm Hakları Saklıdır.
Yukarıdaki telif hakkı bildiriminin, bu izin bildiriminin ve aşağıdaki feragat bildiriminin tüm kopyalarda değiştirilmeden görünmesi şartıyla, bu yazılım ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına bu vesileyle izin verilir.
TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL BU YAZILIMA İSTİNADEN TÜM GARANTİLERDEN FERAGAT EDİYORUM. BU YAZILIMIN PERFORMANSI YA DA KULLANIMI İLE BAĞLANTILI YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN SÖZLEŞMENİN İFASI, İHMAL YA DA SAİR HAKSIZ FİİL EYLEMİNDEN ÖTÜRÜ ÖZEL, DOLAYLI YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN YA DA KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBINDAN MEYDANA GELEN ZARARLARDAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLİM.
----------------------------------

Bu ürün William E. Kempf, Inc. telif haklı malzemeler kullanır.
(c) Telif Hakkı William E. Kempf 2001
Yukarıdaki telif hakkı bildiriminin tüm kopyalarda görünmesi ve destekleyici belgelerde hem telif hakkı bildiriminin hem de bu izin bildiriminin gösterilmesi şartıyla, bu yazılımın ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine, dağıtılmasına ve satılmasına izin verilir. William E. Kempf bu yazılımın herhangi bir amaca uygunluğu konusunda hiçbir taahhütte bulunmaz. Hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sağlanır.
----------------------------------

Bu dosya LibTIFF'den malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (c) 1988-1997 Sam Leffler
Telif Hakkı (c) 1991-1997 Silicon Graphics, Inc.
(i) Yukarıdaki telif hakkı bildirimlerinin ve bu izin bildiriminin yazılım ve ilgili belgelerinin tüm kopyalarında görünmesi ve (ii) Sam Leffler ve Silicon Graphics adlarının Sam Leffler ve Silicon Graphics'in önceden yazılı özel izinleri olmadan yazılım ile ilgili reklam veya tanıtımlarda kullanılmaması şartıyla, bu yazılımın ve belgelerinin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine, dağıtılmasına ve satılmasına bu vesileyle izin verilir.
YAZILIM "OLDUĞU GİBİ" VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE TÜM SARİH, ZIMNİ YA DA BAŞKA TÜRLÜ BİR GARANTİ OLMAKSIZIN SAĞLANIR.
SAM LEFFLER YA DA SILICON GRAPHICS BU YAZILIMIN PERFORMANSI YA DA KULLANIMI İLE BAĞLANTILI YA DA BUNLARDAN KAYNAKLANAN, HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE DE SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE ÖZEL, ARIZİ, DOLAYLI YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN YA DA KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBINDAN MEYDANA GELEN ZARARLARDAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU OLMAZ.
----------------------------------

Bu ürün TWAIN toolkit'ten malzemeler kullanır
The TWAIN Toolkit olduğu gibi dağıtılır. The TWAIN Toolkit geliştiricisi ve dağıtıcıları ticari elverişlilik, üçüncü tarafların haklarını ihlal etmeme ve belirli bir amaca uygunluk zımni garantileri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm sarih, zımni ya da yasal garantilerden açıkça feragat ederler. Ne geliştiriciler ne de dağıtıcılar the TWAIN Toolkit'in çoğaltılması, değiştirilmesi, dağıtımı ya da sair kullanımının neticesi olan doğrudan, dolaylı, özel, arızi ya da netice kabilinden doğan zararlardan sorumlu olmayacaklardır.
----------------------------------

Bu ürün telif hakkı Intel Corporation'a ait malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (c) 2004 - 2007, Intel Corporation. Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
BU YAZILIM TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR DAHİ, TELİF HAKKI SAHİBİ YA DA KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN, GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR .
----------------------------------

Bu ürün jQuery UI kullanır.
Telif Hakkı 2010, AUTHORS.txt (About jQuery UI | jQuery UI)
Bu yazılımı ve ilgili belge dosyalarını ("Yazılım") edinen kişiler aşağıdaki koşullara tabi olarak Yazılımın kopyalarını kısıtlamasız ve ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma, satma ve/veya bunların alt lisansını verme dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir:
Yukarıdaki telif hakkı bildirimi ve bu izin bildirimi Yazılımın tüm kopyalarına veya önemli kısımlarına dahil edilmelidir.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. YAZARLAR YA DA TELİF HAKKI SAHİPLERİ YAZILIM YA DA KULLANIM YA DA YAZILIMDAKİ DİĞER İŞLEMLER İLE BAĞLANTILI , BUNLARDAN DOĞAN YA DA KAYNAKLANAN VE SÖZLEŞMENİN İFASI, HAKSIZ FİİL YA DA AKSİ TAKDİRDE MEYDANA GELEN TALEP, ZARARLAR YA DA SAİR SORUMLULUKTAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
----------------------------------

Bu ürün xHCI Belirtim Bilgilerini kullanır.
Telif hakkı © 2008-2010 Intel Corporation. Tüm hakları saklıdır.

http://www.intel.com/technology/usb/download/xHCI_Adopters_Agreement.pdf
3.2 Telif Hakkı Lisansı. Kabul Eden Kişinin bu Sözleşmenin koşullarına uyumuna tabi olarak ve Son Belirtimin tüm çoğaltmalarının Son Belirtimde bulunan tüm telif hakkı bildirimlerini ve feragatleri içermesi şartıyla Intel kendi ve Katkıda Bulunanların adına Kabul Eden Kişiye Son Belirtimi Bölüm 3.1(a) verilen patent haklarını yerine getirmek için gerekli olduğu ölçüde çoğaltmak üzere Son Belirtime ilişkin gayri münhasır, telif hakkı ücretsiz, devredilemez, alt lisansı verilemez, dünya çapında telif hakkı lisansını işbu vesileyle verir.
INTEL HİÇBİR SORUMLULUK ÜSTLENMEZ VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK, TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA PATENT, TELİF HAKKI YA DA SAİR FİKRİ MÜLKİYET HAKKINI İHLAL ETMEME İLE İLGİLİ GARANTİLER YA DA SORUMLULUK DAHİL INTEL ÜRÜNLERİNİN SATIŞI VE/VEYA KULLANIMI İLE İLGİLİ TÜM SARİH YA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDER.
----------------------------------

Bu ürün RFC 4034'den malzemeler kullanır.
Telif Hakkı (C) The Internet Society (2005).
Bu belge BCP 78'in içerdiği haklara, lisanslara ve kısıtlamalara tabidir ve burada öngörülenler hariç yazarlar tüm haklarını muhafaza eder.
Bu belge ve içerdiği bilgiler "OLDUĞU GİBİ" sağlanır ve KATKIDA BULUNAN, TEMSİL ETTİĞİ KURULUŞ YA DA VARSA, DESTEKLENEN KURULUŞ, THE INTERNET SOCIETY VE THE ENGINEERING TASK FORCE BU BELGEDEKİ BİLGİLERİN KULLANIMININ HİÇBİR HAKKI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDEKİ GARANTİ YA DA TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK GARANTİLERİ DAHİL SARİH YA DA ZIMNİ TÜM GARANTİLERDEN FERAGAT EDER.
Fikri Mülkiyet
IETF söz konusu haklar uyarınca bulunabilir ya da bulunamayabilir lisans kapsamında ya da bu belgede tanımlanan teknolojinin kullanım ya da uygulaması ile ilgili olduğu iddia edilebilecek sair haklar ya da Fikri Mülkiyet Haklarının kapsamının geçerliliğine istinaden tavrını ortaya koymaz ve de söz konusu hakları tanımlamak üzere bağımsız çabada bulunmuş olduğunu beyan etmez. RFC belgelerindeki haklara istinaden süreçler hakkındaki bilgileri BCP 78 ve BCP 79'da bulabilirsiniz.
IETF Sekreterliğine yapılan IPR açıklamalarının ve kullanılabilir lisans güvencelerinin kopyalarını ya da söz konusu mülkiyet haklarının kullanımı için bu belirtimin kullanıcıları ya da uygulayıcılarının genel bir lisans ya da izin elde etmek üzere yaptığı teşebbüsün sonucunu Intellectual Property Rights (IPR) adresindeki IETF çevrimiçi IPR deposundan edinebilirsiniz.
IETF bu standardı uygulamak üzere gerekli olabilecek teknolojiyi kapsayabilecek telif hakları, patentler ya da patent başvuruları ya da sair mülkiyet hakları konusunda ilgili tarafları IETF'nin dikkatini çekmeye davet eder. Lütfen bilgileri [email protected] adresinden IETF'ye ulaştırın.
----------------------------------
Bu yazılımın bazı parçaları kısmen the Independent JPEG Group'un çalışmasını temel alır.
Telif Hakkı (C) 1991-2013, Thomas G. Lane, Guido Vollbeding.
Aşağıda tanımlanan haller hariç Tüm Hakları Saklıdır.
Aşağıdaki koşullara tabi olarak bu yazılımın (ya da kısımlarının) herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına bu vesileyle izin verilmiştir:
(1) Bu yazılımın kaynak kodunun herhangi bir parçası dağıtılırsa, o zaman bu BENİOKU dosyası değiştirilmemiş halleriyle bu telif hakkı ve garanti yoktur bildirimi ile birlikte dahil edilmelidir ve orijinal dosyalara ilişkin eklemeler, silmeler ya da değişiklikler eşlik eden belgelerde açıkça gösterilmelidir.
(2) Sadece yürütülebilir kod dağıtılırsa, o zaman eşlik eden belgeler "bu yazılım kısmen Independent JPEG Group'un çalışmasını temel alır" ibaresini belirtmelidir.
(3) Kullanıcının istenmeyen neticelerin tam sorumluluğunu kabul etmesi şartıyla yazılımın kullanılmasına izin verilir; yazarlar zararlardan ötürü hiçbir SORUMLULUK KABUL ETMEZ.
----------------------------------

Bu ürün telif hakkı Stephen Satchell'e ait malzemeler kullanır.
Telif hakkı (C) 1986 Stephen Satchell.
Programcılar uygun tanıtım bilgilerine kaynak içerisinde yer vermek suretiyle programlarına tüm kodu dahil edebilirler. Stephen Satchell, Satchell Evaluations ve Chuck Forsberg, Omen Technology'e ilişkin uygun tanıtım bilgilerine yer verildiği sürece yazılım rutinlerinin yayımlanmasına izin verilir.
----------------------------------

Bu ürün telif hakkı Jon Zeeff'e ait malzemeler kullanır.
Telif Hakkı 1988 Jon Zeeff ([email protected]-arbor.mi.us)
Adımı üstünde bıraktığınız ve bununla ilgili sorunlardan beni sorumlu tutmadığınız sürece bu kodu istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
----------------------------------

Bu ürün telif hakkı Lexmark International'a ait malzemeler kullanır
Telif hakkı (c) 1993-2003 Lexmark International Inc. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu telif hakkı bildirimine dokunulmadığı ve dosya içeriği orijinal şeklinden hiçbir surette değiştirilmediği sürece bu dosyanın yeniden dağıtılmasına izin verilir.
----------------------------------

Bu ürün zlib kullanır.
Telif Hakkı (C) 1995-2002 Jean-loup Gailly ve Mark Adler
Bu yazılım hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, 'olduğu gibi' sağlanır. Yazarlar bu yazılımın kullanımından kaynaklanan zararlardan hiçbir surette sorumlu tutulmayacaktır.
Aşağıdaki kısıtlamalara tabi olmak suretiyle ticari uygulamalar ve yazılımı değiştirmek ve ücretsiz yeniden dağıtmak dahil bu yazılımın herhangi bir amaçla kullanımı herkese verilir:
1. Bu yazılımın kaynağı yanlış sunulmamalıdır; orijinal yazılımı yazdığınızı iddia edemezsiniz. Bu yazılımı bir üründe kullanırsanız, ürün belgelerinde teşekküre yer verilmesi takdir edilecektir, ancak zorunlu değildir.
2. Değiştirilmiş kaynak sürümlerinin altı açıkça çizilmelidir ve orijinal yazılım olarak yanlış bir şekilde sunulmamalıdır.
3. Bu bildirim kaynak dağıtımından kaldırılamaz ya da değiştirilemez.
Jean-loup Gailly Mark Adler
[email protected] [email protected]
----------------------------------

Bu ürün SafeInt kullanır.
SafeInt.hpp
Sürüm 3.0.14p
Bu yazılım Microsoft Genel Lisansı (Ms-PL) uyarınca lisanslanmıştır.
Microsoft açık kaynak lisansları hakkında daha fazla bilgi için lütfen başvurun:

http://www.microsoft.com/opensource/licenses.mspx
İşbu lisans eşlik eden yazılımın kullanımını yönetir. Yazılımını kullanırsanız, bu lisansı kabul edersiniz. Lisansı kabul etmiyorsanız, yazılımı kullanmayın.
Tanımlar
"Çoğaltmak", "çoğaltma", "türetilmiş çalışmalar" ve "dağıtım" terimleri bu belgede A.B.D. telif hakkı yasaları çerçevesindeki ile aynı anlamı haizdir. Bir "katkı" orijinal yazılım ya da yazılıma ilişkin eklemeler ya da değişikliklerdir.
Bir "katkıda bulunan" bu lisans uyarınca katkısını dağıtan kişidir.
"Lisanslı patentler" katkıda bulunan kişinin katkısını doğrudan bildiren patent iddialarıdır.
Hakların Verilmesi
(A) Telif Hakkının Verilmesi- Bölüm 3'teki lisans koşulları ve sınırlamaları dahil bu lisansın koşullarına tabi olarak her bir katkıda bulunan katkılarını yeniden oluşturmak, katkısından türetilmiş çalışmalar hazırlamak ve katkısını ya da oluşturduğunuz türetilmiş çalışmalarını dağıtmak üzere size gayri münhasır, dünya çapında, telif hakkı ücretsiz telif hakkı lisansı verir.
(B) Patentin Verilmesi- Bölüm 3'teki lisans koşulları ve sınırlamaları dahil bu lisansın koşullarına tabi olarak her bir katkıda bulunan lisanslı patentleri uyarınca yazılımdaki katkının türetilmiş çalışmaları ya da yazılımdaki katkısını yapmak, yapmış olmak, kullanmak, satmak, satışa sunmak, ihraç etmek ve/veya başka şekilde elden çıkarmak üzere size gayri münhasır, dünya çapında, telif hakkı ücretsiz lisans verir.
Şartlar ve Sınırlamalar
(A) Ticari Marka olmayan Lisans- Bu lisans size katkıda bulunanların adını, logosunu ya da ticari markalarını kullanma haklarını vermez.
(B) Yazılım tarafından ihlal edildiğini iddia ettiğiniz patentler hakkında katkıda bulunanlardan biri aleyhine bir patent iddiasında bulunursanız, söz konusu katkıda bulunandan aldığınız patent lisansı otomatik olarak sona erer.
(C) Yazılımın herhangi bir kısmını dağıtırsanız, yazılımda mevcut tüm telif hakkı, patent, ticari marka ve atıf bildirimlerini muhafaza etmelisiniz.
(D) Ancak dağıtımınıza bu lisansın tam bir kopyasını dahil etmek şartıyla, bu lisans kapsamında yazılımın herhangi bir kısmını kaynak kodu şeklinde dağıtabilirsiniz. Ancak bu lisansa uyumlu olan lisans uyarınca yazılımın herhangi bir kısmını derlenmiş ya da nesne kodu şeklinde dağıtabilirsiniz.
(E) Yazılım "olduğu gibi" gibi lisanslıdır. Yazılımı kullanma rizikosunu üstlenirsiniz. Katkıda bulunanlar hiçbir açık garanti, tekeffül ya da koşullar vermez. Yerel kanunlarınız uyarınca bu lisansın değiştiremeyeceği ek tüketici haklarına sahip olabilirsiniz. Katkıda bulunanlar ticari elverişlilik, belirli bir amaca uygunluk ve ihlal etmeme zımni garantilerinden yerel kanunlarınızın izin verdiği ölçüde feragat eder.
----------------------------------

Bu ürün "Graphic Gems," Academic Press, 1990'dan malzemeler kullanır.
----------------------------------

İşbu ürün telif hakkı sahibi Garp P. Mussar olan materyaller kullanır
Telif Hakkı (c) 1990 Gary P. Mussar.
/***********************************************************************
* Genel 16 ve 32 bit CRCs için CRC yardımcı program rutinleri.
*
* 1990 Gary P. Mussar
* Bu kod ortak etki alanı için yayımlanmıştır. Hiçbir kısıtlama yoktur,
* ancak, işbu açıklamanın yanında bulundurulması suretiyle yazara yönelik teşekküre yer verilmesi
* takdir edilecektir.
***********************************************************************/
----------------------------------
Bu ürün, OpenSSL Toolkit'te kullanılmak üzere OpenSSL Project tarafından geliştirilen yazılımlar içerir (OpenSSL: The Open Source toolkit for SSL/TLS)
Telif Hakkı (c) 1998-2011 The OpenSSL Project. Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
3. Bu yazılımın kullanım ya da özelliklerinden bahseden tüm reklam malzemeleri aşağıdaki teyidi görüntülemelidir:
"Bu ürün, OpenSSL Toolkit'te kullanılmak üzere OpenSSL Project tarafından geliştirilen yazılımlar içerir. (OpenSSL: The Open Source toolkit for SSL/TLS)"
4. Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi veya tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan "OpenSSL Toolkit" ve "OpenSSL Project" adları kullanılamaz. Yazılı izin için lütfen [email protected] adresiyle iletişim kurun.
5. Bu yazılımdan türetilen ürünler "OpenSSL" olarak adlandırılamaz ya da OpenSSL Project'ten öncesinde yazılı izin alınmadan adlarında "OpenSSL" ifadesi geçemez.
6. Her türlü biçimde yapılan yeniden dağıtımlarda aşağıdaki teyit bulunmalıdır:
"Bu ürün, OpenSSL Toolkit'te kullanılmak üzere OpenSSL Project tarafından geliştirilen yazılımlar içerir (OpenSSL: The Open Source toolkit for SSL/TLS)
BU YAZILIM, OpenSSL PROJECT TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE OpenSSL PROJECT YA DA PROJEYE KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
====================================================================
Bu üründe Eric Young ([email protected]) tarafından yazılan şifreleme yazılımları vardır. Bu üründe Tim Hudson ([email protected]) tarafından yazılan yazılımlar vardır.
Orijinal SSLeay Lisansı
-----------------------
Telif Hakkı (C) 1995-1998 Eric Young ([email protected])
Tüm hakları saklıdır.
Bu paket, Eric Young ([email protected]) tarafından yazılan bir SSL uygulamasıdır.
Bu uygulama, Netscape'in SSL'ine uyum sağlayacak biçimde yazılmıştır.
Aşağıdaki koşullara uyulduğu sürece bu kitaplık ticari ve ticari olmayan kullanım için ücretsizdir. Aşağıdaki koşullar, bu dağıtımda bulunan yalnızca SSL kodu için değil RC4, RSA, lhash, DES, vs.
tüm kodlar için geçerlidir. Bu dağıtımla birlikte verilen SSL belgeleri, sahibinin Tim Hudson ([email protected]) olması dışında aynı telif hakkı şartlarına tabidir.
Telif hakkı yine Eric Young'a aittir ve bu nedenle, koddaki hiçbir Telif Hakkı bildiriminin kaldırılmaması gerekir.
Bu paket bir üründe kullanılırsa Eric Young'a kullanılan kitaplığın bazı bölümlerinin yazarı olarak atıfta bulunulmalıdır. Bu, programın başlangıcında gösterilen bir metin iletisi şeklinde ya da paketle sunulan belgelerde (çevrimiçi veya metin tabanlı) geçecek şekilde yapılabilir.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
3. Bu yazılımın kullanım ya da özelliklerinden bahseden tüm reklam malzemeleri aşağıdaki teyidi görüntülemelidir:
"Bu üründe Eric Young ([email protected]) tarafından yazılan şifreleme yazılımları vardır."
Kitaplıktan kullanılan rutinler şifreleme ile alakalı değilse "şifreleme" sözcüğü kullanılmayabilir :).
4. Uygulama dizininden (uygulama kodu) Windows'a özel (veya ondan türetilmiş) herhangi bir kod kullanırsanız bir teyit kullanmanız gerekir.
"Bu üründe Tim Hudson ([email protected]) tarafından yazılan yazılımlar vardır"
BU YAZILIM, ERIC YOUNG TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE YAZAR YA DA KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
Bu kodun herkes tarafından kullanılabilen sürümleri veya türevleri için lisans ve dağıtım şartları değiştirilemez. Yani, bu kod doğrudan kopyalanıp başka bir dağıtım lisansının [GNU Genel Lisansı dahil] altına konamaz.
-------------------------
Bu yazılımın bazı parçaları kısmen FreeBSD'yi temel alır. Microsoft bu ürüne FreeBSD yazılımını dahil ettiği için Microsoft'un bu yazılımla birlikte aşağıdaki metni eklemesi zorunludur:
4-4BSD ve 4-4BSD Lite Sürümlerine dahil edilen tüm belge ve yazılımların telif hakkı The Regents of the University of California'ya aittir.
Telif Hakkı 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994 The Regents of the University of California. Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
3. Bu yazılımın kullanım ya da özelliklerinden bahseden tüm reklam malzemeleri aşağıdaki teyidi görüntülemelidir:
Bu ürün University of California, Berkeley ve ona katkıda bulunanlar tarafından geliştirilen bir yazılım içermektedir.
4. Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi ya da tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan ne Üniversitenin adı ne de katkıda bulunanları adları kullanılamaz.
BU YAZILIM HEYET ÜYELERİ VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE HEYET ÜYELERİ YA DA KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
Institute of Electrical and Electronics Engineers ve American National Standards Committee X3, on Information Processing Systems, belgelerinin bazı kısımlarını tekrar bastırmamız için bize izin vermişlerdir.
Aşağıdaki bildirimde, "işbu metin" ifadesi, sistem belgelerinin kısımlarına atıfta bulunur. İşbu metnin bazı kısımları, telif hakkı C 1988 Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.'e ait olan IEEE Std 1003.1-1988, IEEE Standard Portable Operating System Interface for Computer Environments (POSIX) belgesinden tekrar baskıya sokulmuştur ve ikinci BSD Networking Software Release'de elektronik olarak yeniden üretilmiştir. Bu sürümlerle orijinal IEEE Standardı arasında bir uyuşmazlık olması durumunda, orijinal IEEE Standardı'na başvurulur.
Aşağıdaki bildirimde, "işbu malzeme" ifadesi, sistem belgelerinin kısımlarına atıfta bulunur.
İşbu malzeme, American National Standards Committee X3, on Information Processing Systems'ın izniyle yeniden üretilmiştir. Computer and Business Equipment Manufacturers Association (CBEMA), 311 First St., NW, Suite 500, Washington, DC 20001-2178. C Programlama Dili'nin gelişim aşamasındaki işleri X3J11 Teknik Komitesi tarafından tamamlanmıştır.
Yazılımlarda ve belgelerde yer alan görüşler ve çıkarımlar yazarlara aittir ve Regents of the University of California'nın sarih veya zımni resmi politikasını temsil ettiği yönünde yorumlanmamalıdır.
NOT: UC Berkeley'e ait Berkeley Software Distribution ("BSD") kaynağının telif hakkı güncellenmiştir. Telif hakkı eki ftp://ftp.cs.berkeley.edu/pub/4bsd/README.Impt.License.Change adresinde bulunabilir ve aşağıya
eklenmiştir.
22 Temmuz 1999
Tüm Lisans Sahiplerine, BSD'nin Herhangi Bir Sürümünü Dağıtanlara;
Bildiğiniz gibi, belirli Berkeley Software Distribution ("BSD") tarafından yazılan kaynak kodu dosyalarında, yazılımların tamamının veya bir kısmının yeniden dağıtıldığı ürünler için olan reklam malzemelerinde bu ürünlerin UC Berkeley ve katkıda bulunanlar tarafından geliştirildiğinin belirtilmesi şart koşulmuştur.
Daha açık belirtmek gerekirse hükümlerde şöyle yazmaktadır:
" * 3. Bu yazılımın kullanım ya da özelliklerinden bahseden tüm reklam malzemeleri
* aşağıdaki teyidi görüntülemek zorundadır:
* Bu ürün, University of California, Berkeley ve bunlara katkı sağlayanlar
* tarafından geliştirilen yazılımlar içermektedir."
Derhal geçerli olmak üzere, lisans sahipleri ve dağıtımcıların artık teyidi reklam malzemelerine dahil etmesi gerekmemektedir. Bu çerçevede, bunu içeren BSD Unix dosyalarında anılan paragraf bu vesileyle tamamen silinmiştir.
William Hoskins
Yönetici, Office of Technology Licencing
------------------------
Bu yazılımın bazı parçaları kısmen LZ4'ü temel alır.
Telif Hakkı (C) 2011-2013, Yann Collet.
2 Maddeli BSD Lisansı (The BSD 2-Clause License | Open Source Initiative)
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
* Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
* İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
BU YAZILIM TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE YAZAR YA DA KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN
DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
-------------------------------
Bu ürün, Telif Hakkı Carnegie Mellon University'ye ait malzemeler kullanmaktadır
Telif Hakkı (c) 1989-2005 Carnegie Mellon University. Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
Bu çalışma kısmen Defense Advanced Research Projects Agency ve National Science Foundation of the United States of America ve CMU Sphinx Speech Consortium tarafından desteklenmiştir.
BU YAZILIM CARNEGIE MELLON UNIVERSITY TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE CARNEGIE MELLON UNIVERSITY VEYA ÇALIŞANLARI HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
-------------------------------
Bu ürün, telif hakkı Silicon Graphics, Inc.'e ait olan malzemeler kullanmaktadır.
Telif Hakkı (C) Silicon Graphics, Inc. Tüm Hakları Saklıdır.
Bu yazılımı ve ilgili belge dosyalarını ("Yazılım") edinen kişiler aşağıdaki koşullara tabi olarak Yazılımın kopyalarını kısıtlamasız ve ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma, satma ve/veya bunların alt lisansını verme dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir:
Yukarıdaki ilk yayımlanma tarihini içeren telif hakkı bildiriminin yanı sıra ya bu izin bildirimi ya da SGI - Developer Central Open Source | SGI Free Software License B adresindeki belgeye yapılan bir atıf, Yazılım'ın tüm kopyalarında veya kapsamlı bölümlerinde yer almalıdır.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL ETMEME
GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE
HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ"
SAĞLANIR. SILICON GRAPHICS, INC. YAZILIM YA DA KULLANIM YA DA YAZILIMDAKİ DİĞER İŞLEMLER İLE BAĞLANTILI , BUNLARDAN DOĞAN YA DA KAYNAKLANAN
VE SÖZLEŞMENİN İFASI, HAKSIZ FİİL YA DA AKSİ TAKDİRDE MEYDANA GELEN
TALEP, ZARARLAR YA DA SAİR SORUMLULUKTAN
HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
Bu bildirimde belirtilen durumlar dışında, Silicon Graphics Inc. tarafından önceden yazılı izin verilmediği müddetçe, Silicon Graphics Inc. adı reklamlarda ya da bu Yazılımın satışını, kullanılmasını veya diğer işlemlerini tanıtmak amacıyla kullanılamaz.
------------------------------
Bu ürün, telif hakkı The NetBSD Foundation, Inc.'e ait olan malzemeler kullanmaktadır.
Telif Hakkı (c) 2008 The NetBSD Foundation, Inc.
Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
1. Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
2. İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
BU YAZILIM THE NETBSD FOUNDATION, INC. VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. SÖZ KONUSU ZARARA İLİŞKİN OLASILIKTAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSALAR BİLE VAKIF YA DA KATKIDA BULUNANLAR HERHANGİ BİR ŞEKİLDE YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN VE GEREK SÖZLEŞME, GEREK KUSURSUZ SORUMLULUK YA DA HAKSIZ FİİL (İHMAL YA DA AKSİ TAKDİRDE DAHİL) HANGİ SORUMLULUK TEORİSİNE DAYANIRSA DAYANSIN VE BUNLARA NASIL SEBEBİYET VERİLİRSE VERİLSİN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, CEZAİ YA DA NETİCE KABİLİNDEN DOĞAN ZARARLARDAN (İKAME MALLARIN YA DA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ YA DA HASILAT KAYBI YA DA TİCARİ KESİNTİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE) HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
-------------------------------
Bu ürün, telif hakkı John Dyer'a ait malzemeler kullanmaktadır.
MediaElement.js'den türetilen kısımlar mevcuttur
Telif Hakkı 2010-2013, John Dyer (http://j.hn)
Bu yazılımı ve ilgili belge dosyalarını ("Yazılım") edinen kişiler aşağıdaki koşullara tabi olarak Yazılımın kopyalarını kısıtlamasız ve ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma, satma ve/veya bunların alt lisansını verme dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir:
Yukarıdaki telif hakkı bildirimi ve bu izin bildirimi Yazılımın tüm kopyalarına veya önemli kısımlarına dahil edilmelidir.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. YAZARLAR YA DA TELİF HAKKI SAHİPLERİ YAZILIM YA DA KULLANIM YA DA YAZILIMDAKİ DİĞER İŞLEMLER İLE BAĞLANTILI , BUNLARDAN DOĞAN YA DA KAYNAKLANAN VE SÖZLEŞMENİN İFASI, HAKSIZ FİİL YA DA AKSİ TAKDİRDE MEYDANA GELEN TALEP, ZARARLAR YA DA SAİR SORUMLULUKTAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
-------------------------------
Bu ürün, telif hakkı World Wide Web Consortium'a ait malzemeler kullanmaktadır.
Telif Hakkı (c) 1994-2000 World Wide Web Consortium, (Massachusetts Institute of Technology, Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique, Keio University).
Tüm Hakları Saklıdır.
Bu program, W3C'nin Software Intellectual Property Lisansı altında dağıtılmaktadır. Bu program, faydalı olacağı umuduyla ancak HİÇBİR GARANTİ OLMAKSIZIN, hatta TİCARİ ELVERİŞLİLİK veya AMACA UYGUNLUK zımni garantileri de verilmeden sunulmaktadır. Daha fazla ayrıntı için W3C Lisansına (Policies and Legal Information - W3C) bakın.
Telif Hakkı © 1995 CERN. "Bu ürün, CERN tarafından oluşturulan ve kullanıma sunulan bilgisayar yazılımları içermektedir. Burada yer alan CERN bilgisayar yazılımlarını veya bunların bir kısmını içeren tüm ürünlerde bu teyidin tamamı geçmelidir."
Lisans
Bu çalışmayı alarak, kullanarak ve/veya kopyalayarak, siz (lisans alan) aşağıdaki hüküm ve koşulları okuyup anladığınızı ve bunlara uyacağınızı kabul ediyorsunuz.
Bu yazılım ve belgeleri, aşağıdaki unsurları yazılımın ve belgelerin TÜM kopyalarına değişiklikleriyle birlikte dahil etmeniz şartıyla, değişiklik yapılarak ya da yapılmadan, herhangi bir amaçla ve ücretsiz olarak kopyalanabilir, değiştirilebilir ve dağıtılabilir:
Yeniden dağıtılan veya türetilen çalışmanın kullanıcıları tarafından görünecek bir yerde olması şartıyla bu BİLDİRİMİN tam metni. Önceden var olan tüm fikri mülkiyet retleri, bildirimler veya hüküm ve koşullar. Varsa W3C Yazılımı Kısa Bildirimi de yeniden dağıtılan veya türetilen kodun gövdesine dahil edilmelidir (köprü metni tercih edilir, metne izin verilir).
Dosyalarda yapılan tarih değişiklikleri dahil her türlü değişikliğin bildirimi. (Kodun türetildiği konumun URI'lerini belirtmenizi öneririz.)
Feragatler
BU YAZILIM VE BELGELERİ "OLDUĞU GİBİ" SUNULMUŞTUR VE TELİF HAKKI SAHİPLERİ TİCARİ ELVERİŞLİLİK YA DA HERHANGİ BİR AMACA UYGUNLUK KONUSUNDA VEYA YAZILIMIN YA DA BELGELERİN KULLANILMASININ ÜÇÜNCÜ TARAF PATENT, TELİF HAKKI, TİCARİ MARKA VEYA DİĞER HAKLARI İHLAL ETMEYECEĞİ YÖNÜNDE AÇIK VEYA ZIMNİ HİÇBİR TAAHHÜT VEYA GARANTİ VERMEZ.
TELİF HAKKI SAHİPLERİ YAZILIM VEYA BELGELERİN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINDAN DOĞAN HİÇBİR DOĞRUDAN, DOLAYLI, ÖZEL YA DA SONUÇTA OLUŞAN HASARDAN SORUMLU TUTULAMAZ.
Telif hakkı sahiplerinin adı ve ticari markaları önceden özel yazılı izin olmadan yazılımın reklam veya tanıtımında KULLANILAMAZ. Bu yazılımda ve belgelerinde telif hakkı unvanı her zaman telif hakkı sahiplerinde kalacaktır.
-------------------------------
Bu ürün telif hakkı W3C'ye ait malzemeler kullanmaktadır.
Telif Hakkı 1998-2004 W3C (MIT, ERCIM, Keio),
Tüm Hakları Saklıdır. Yukarıdaki telif hakkı bildiriminin ve bu paragrafın tüm kopyalarda değiştirilmeden görünmesi şartıyla, bu SSML çekirdek şemasının ve ona eşlik eden belgelerin herhangi bir amaçla ve ücretsiz kullanılmasına, kopyalanmasına, değiştirilmesine ve dağıtılmasına bu vesileyle daimi olarak izin verilir. Telif hakkı sahipleri, şemanın herhangi bir amaca uygunluğu konusunda hiçbir taahhütte bulunmaz. Hiçbir sarih ya da zımni garanti olmaksızın, "olduğu gibi" sağlanır.
-------------------------------
Bu ürün, telif hakkı Ralph Hancock ve John Hudson'a ait malzemeler kullanmaktadır.
Hebrew OpenType Layout mantığı telif hakkı (c) 2003 & 2007, Ralph Hancock & John Hudson. İncil İbranicesi için olan bu düzen mantığı MIT lisansı altında korunan bir açık kaynak yazılımdır.
Bu yazılımı ve ilgili belge dosyalarını ("Yazılım") edinen kişiler aşağıdaki koşullara tabi olarak Yazılımın kopyalarını kısıtlamasız ve ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma, satma ve/veya bunların alt lisansını verme dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir:
Yukarıdaki telif hakkı bildirimi ve bu izin bildirimi Yazılımın tüm kopyalarına veya önemli kısımlarına dahil edilmelidir.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. YAZARLAR YA DA TELİF HAKKI SAHİPLERİ YAZILIM YA DA KULLANIM YA DA YAZILIMDAKİ DİĞER İŞLEMLER İLE BAĞLANTILI , BUNLARDAN DOĞAN YA DA KAYNAKLANAN VE SÖZLEŞMENİN İFASI, HAKSIZ FİİL YA DA AKSİ TAKDİRDE MEYDANA GELEN TALEP, ZARARLAR YA DA SAİR SORUMLULUKTAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU DEĞİLDİR.
-------------------------------
Bu ürün, telif hakkı CodePlex Foundation'a ait olan malzemeler kullanmaktadır.
Telif hakkı (c) 2009 CodePlex Foundation.
Tüm hakları saklıdır.
Değiştirme yapılarak veya yapılmadan kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanım, aşağıdaki koşulların karşılanması şartıyla uygundur:
Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat bulunmalıdır.
İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi ya da tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan ne CodePlex Foundation'ın ne de katkıda bulunanları adları kullanılabilir.
BU YAZILIM TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATKIDA BULUNANLAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR VE TİCARİ ELVERİŞLİLİK VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK ZIMNİ GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLİR. <TELİF HAKKI SAHİBİ> HASAR OLASILIĞINDAN HABERDAR EDİLMİŞ OLSA BİLE, SÖZLEŞME KAPSAMINDA OLSUN OLMASIN HERHANGİ BİR SORUMLULUK TEORİSİ, KUSURSUZ SORUMLULUK VEYA HAKSIZ MUAMELEDEN (İHMAL VEYA DİĞERLERİ) KAYNAKLANAN DOĞRUDAN, DOLAYLI, ARIZİ, ÖZEL, ÖRNEK NİTELİĞİNDE VEYA SONUÇTA OLUŞAN HASARLARDAN HİÇBİR ŞEKİLDE SORUMLU TUTULAMAZ.
-------------------------------
Bu ürün, telif hakkı University of Illinois'ye ait malzemeler kullanmaktadır.
University of Illinois/NCSA
Açık Kaynak Lisansı
Telif Hakkı (c) 2003-2010 University of Illinois at Urbana-Champaign.
Tüm hakları saklıdır.
Geliştiren:
LLVM Ekibi
University of Illinois at Urbana-Champaign
http://llvm.org
Bu yazılımı ve ilgili belge dosyalarını ("Yazılım") edinen kişiler aşağıdaki koşullara tabi olarak Yazılımın kopyalarını kısıtlamasız ve ücretsiz olarak kullanma, kopyalama, değiştirme, birleştirme, yayımlama, dağıtma, satma ve/veya bunların alt lisansını verme dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere işlemler yapabilir ve Yazılımın verildiği kişilerin bunları yapmasına izin verebilir:
* Kaynak kodun yeniden dağıtımlarında yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragatler bulunmalıdır.
* İkili biçimlerdeki yeniden dağıtımlarda yukarıdaki telif hakkı bildirimi, bu koşul listesi ve aşağıdaki feragat dağıtımla birlikte verilen belgelerde ve/veya diğer malzemelerde bulunmalıdır.
* Bu yazılımdan türetilmiş ürünlerin desteklenmesi ya da tanıtılması için önceden özel yazılı izin olmadan ne Üniversitenin adı ne de katkıda bulunanları adları kullanılamaz.
YAZILIM; TİCARİ ELVERİŞLİLİK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE İHLAL ETMEME GARANTİLERİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE HİÇBİR SARİH YA DA ZIMNİ GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. KATKI SAĞLAYANLAR YA DA TELİF HAKKI SAHİPLERİ YAZILIM YA DA KULLANIM YA DA YAZILIMDAKİ DİĞER İŞLEMLER İLE BAĞLANTILI , BUNLARDAN DOĞAN YA DA KAYNAKLANAN VE SÖZLEŞMENİN İFASI, HAKSIZ FİİL YA DA AKSİ TAKDİRDE MEYDANA GELEN TALEP, ZARARLAR YA DA SAİR SORUMLULUKTAN HİÇBİR SURETTE SORUMLU
DEĞİLDİR.
_____________________________________
Diğer tüm ticari markalar ilgili sahiplerine aittir.

Microsoft Gizlilik bildirimi


Microsoft Gizlilik Bildirimi buradan görüntülenebilir: default.aspx
Yazılım çalıştırıldığında tarayıcı pencerenize yapıştırarak bağlı koşulları inceleyebilirsiniz.
EULAID: T1C_P1_1_PR-R_TR-TR

 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı