Windows 10 "Fixing (C:)" hatası

Mfirat58

Centipat
Daha fazla  
Laptop açılırken bu çıkmaya başladı. Sorun nedir?

IMG_20210425_133214.jpg

O açık çözüleli çok oluyor.
1619348693056.png

Benim bildiğim 4 veya 5 gün olduğu, arasından aylar geçmiş gibi konuşmana gülüyorum açıkçası.

Ayrıca herkes yükleyemeyebiliyor, mesela ben,
1619348546820.png

Güncellemeyi es de geçmiş olabilir konu sahibi. O yazının gelmesinin bir sebebi var, canı sıkılınca bildirim atmıyor Windows.

O kodu yazmamış olabilir.
Zaten yazdı demiyorum, "konuma bakabilir misiniz" dedim. Bir ihtimal de olsa girmiş olabilir. En azından diskin durumunu şu kısmı görüp de anlayabilir,
1619353181376.png

Ayrıca sadece kod girerek nâneyi yemiyor Windows. Video zaman ayarlı;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1619353087687.png

Ayrıca şu tür sitelerden veya korsan oyunlardan da bulaşabiliyor;
1619353119690.png

Direkt kapatma yaptıysanız (fişi çekme veya güç tuşuna basılı tutma gibi) ya da elektrik kesintisi vs. olduysa işletim sistemi dosyalarını düzeltmek/tamir etmek (fixing) isteyebilir ama bir başka ihtimal disk hasar gördü ve dosyalara erişim sağlamakta sorun yaşıyorsa da benzer bir durum olabilir yani önce dosyaları onarıp, düzeltmesini bekleyin daha sonra diski test edin. Disk sorunlu değilse işletim sistemi dosyalarını doğrulayın -bunun için sistem dosya denetleyicisini aktif edebilirsiniz: "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth" komutu ile- daha sonra her ihtimale karşı "sfc /scannow" ile tekrar tarama yapın genel olarak her şey yolunda giderse ani güç kesintilerine karşı önlem alın. (Bunu yazarken bir sürü yazılmış eğer benzeri belirtildi ise affola)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı