Windows 10 format atma

pasaabey

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ilk defa bilgisayara format atacam. Çok bilgim yok. İnternette araştırdım bir çok seçenek var hangisini yapacağımı bilemedim. Benim isteğim bilgisayarı yeni almış duruma getirmek. Bunun için CD gerekli mi yoksa CD olmadanda yapılabilir mi? Birde benim 1 TB'lık bir harddiskim var bunu SSD olarak kullanabilir miyim? Ayrıca bende sadece yerel disk c mevcut. Format atarken d yide oluştrmak istiyorum. Son olarak benim b. sayar BIOS olarak gözüküyor. UEFI'yi destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Cd ya da usb kullanman fark ettirmez. Ayrıca 1 tb hdd yi ssd olarak kullanma şansın desteği yoksa mümkün değil. Format atarken tüm diski sil sonrasında kurarken "Yeni ya da New" seçeneği var oradan disk boyutlarını bölebilirsin. C yi çok verme 200 yeterli D yi ayır gerisine. Bölmeyi yaptıktan sonra cihazını açınca Bilgisayarıma sağ tıkla > Yönet i tıkla > Disk Yönetimi yada Disc Management ı tıkla orada c yi ve diğer diski göreceksin siyah renkte olur genelde D diski. Onu da siyah kısma sağ tıklatıp Yeni seçeneğini seçerek Formatlayarak aktif edersin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı