Windows 10 format ekranı gelmiyor

Ön yükleme yapamadan linux'u çalıştırmam.
Evet evet BIOS'a ulaşsan da ekran giderse anlamlı olmaz. HDD'yi takınca yüzey taraması mutlaka yap.

Bu arada laptop biraz fazla hırpalanmışsa, kablolamalarında da (ekran flex kablosu v.b) zarar görme olabilir.

Evet evet BIOS'a ulaşsan da ekran giderse anlamlı olmaz. HDD'yi takınca yüzey taraması mutlaka yap.

Bu arada laptop biraz fazla hırpalanmışsa, kablolamalarında da (ekran flex kablosu v.b) zarar görme olabilir.
Ekran kartı arızalı olursa BIOS ekranında da çizgiler çıkmaz mı yoksa BIOS ekranında dahili GPU mu kullanılıyor?

Ek olarak sıfırladıktan sonra Windows geldi yeniden başlatınca bu ekran geldi zaten bu hata oluştuğu için format atmaya geçtik daha doğrusu ona bile geçemedik. (Güvenli mod işe yaramadı)
1767720893261.png

Ekran kartı arızalı olursa BIOS ekranında da çizgiler çıkmaz mı yoksa BIOS ekranında dahili GPU mu kullanılıyor?
BIOS varsa önce hariciyi tercih eder, çalıştığını bilmek için.
  1. Geçici bir bug
  2. Flex kablosu zedelenmişse sorun
  3. Diğer türlü ekran kartında sorun
Sen yarın HDD'yi taktıktan sonra kafa yorarsın geçmezse. SATA sürücüsü de HP'nin o laptopu için gerekebilir diye kendi websitesinden sürücülerin arasından indir, zipten çıkar, klasör olarak at, dursun gerekirse kullanırsın.

BIOS varsa önce hariciyi tercih eder, çalıştığını bilmek için.
  1. Geçici bir bug
  2. Flex kablosu zedelenmişse sorun
  3. Diğer türlü ekran kartında sorun
Sen yarın HDD'yi taktıktan sonra kafa yorarsın geçmezse. SATA sürücüsü de HP'nin o laptopu için gerekebilir diye kendi websitesinden sürücülerin arasından indir, zipten çıkar, klasör olarak at, dursun gerekirse kullanırsın.
Hocam peki boot ekranında çizgiler çıkmasının sebebi nasıl HDD kaynaklı olabiliyor ilk defa duydum.

HDD kaynaklı demedim zaten 3 tane ihtimal saydım. Bug olabilir.
Birebir aynı olay yaşandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk olarak sistemini ve hangi Win sürümünü nasıl denediğini belirt.
Sistemi konu da belirttim Windows sürümü 22H2.

Birebir aynı olay yaşandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemi konu da belirttim Windows sürümü 22H2.

Eh evet bug değil ama "bug"a düşüyor sistem, onlarda da HDD hatası olduğunda benzer şeyi yaşadık diyor. Sanırım gidiyor gitmekte olan gibi görünüyor. F12'ye basın demişler Redditte.

Şu an illa bir şeyler denemek istiyorsan, adaptörden çıkar, kasayı aç, pili sök, BIOS pilini çıkart bekle. Sonra geri tak, BIOS'a gelebiliyor musun bak bakalım. Girebiliyorsan güzel. Giremiyorsan HDD'yi çıkart, USB'yi tak, USB'ye boot etmeye çalış HDD'siz izin verirse iyi, sonra HDD'yi diğer sistemde kurtarmayı planlarsınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı