Windows 10 format ekranında "sürücü bulunamadı" hatası

Hymopolous

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB Geil Forza
SSD veya HDD modeli
120 GB Sandisk ve 240 GB Hikivision
Ekran kartı
RX 560
Anakart
A320M-S2H
İşlemci
Amd Ryzeen 3 1200 AF
Yaklaşık 3 gün önce sistemime macOS Monterey kurdum. Fakat pek hoşuma gitmediği için Windows işletim sistemine geri dönmeye karar verdim. Fakat sisteme Windows kurmaya çalışırken resimdeki gibi sürücü bulunamadı hatası veriyor. Dosya sistemlerini NTFS olarak değiştirsem de sürücüyü bulamıyor. Sürücünün arızalı olma ihtimalini de düşündüm ama sürücü macOS Monterey sisteminde tanımlanınca düzgün bir biçimde çalışıyor. Sürücünün okumasında ve yazmasında sıkıntı yok. Nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• IMG_20220410_215737_062.jpg
    IMG_20220410_215737_062.jpg
    98,3 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20220410_215609_537.jpg
    IMG_20220410_215609_537.jpg
    100,8 KB · Görüntüleme: 45
Bilgisayarda takılı 2 adet fiziksel farklı SSD mi var?

Eğer ikisini de görmüyorsa bunun ihtimali çok düşük, yüksek ihtimalle yazılımsal bir sorun vardır. Ama tek SSD takılıysa donanımsal da olabilir.
APFS olan dosya sistemini NTFS'ye çevirdiğiniz hâlde görmüyorsa donanımsal da olabilir. Diski farklı bir bilgisayar üzerinde test etme şansınız var mı?

Onun yerine macOS sistemime sanal makine indirip direk ISO dosyasını açtım. Fakat durum hala aynı. Sürücü bulunamadı hatası veriyor.

Bilgisayarda takılı 2 adet fiziksel farklı SSD mi var?

Eğer ikisini de görmüyorsa bunun ihtimali çok düşük, yüksek ihtimalle yazılımsal bir sorun vardır. Ama tek SSD takılıysa donanımsal da olabilir.
APFS olan dosya sistemini NTFS'ye çevirdiğiniz hâlde görmüyorsa donanımsal da olabilir. Diski farklı bir bilgisayar üzerinde test etme şansınız var mı?

Diskde donanımsal bir sorun olması durumunda diskin macOS sistemde de çalışmaması gerekmiyor mu? O diski APFS olarak biçimlendirdiğimde sorunsuz bir biçimde MacOS'da çalışıyor.

Not: 2 disk de BIOS'da aktif olarak görünüyor. Fakat NTFS olan disk boot menüsünde gözükmüyor.

Yardım edebilecek var mı ?

Son düzenleme:
Windows kurmaya çalışırken sistemimde diskler gözükmüyor. BIOS'da SATA bağlantılarında diskler aktif olarak görünüyor. Fakat Windows format ekranına geldiğimde diskler bulunamadı hatası veriyor. Sistemin içindeki macOS işletim sistemini silip, BIOS'u güncelleyip tekrar kurmayı denersem sizce diskler gözükür mü?

Not: Sistemimde 2 disk var format ekranında ikisi de gözükmüyor. Diskler MacOS'u kurduktan sonra görünmemeye başladı.

Hayır Windows 10 kurmaya çalışıyorum. MacOS'u silmeyi göze alabilirim yeter ki Windows 10'u kurabileyim.
İçerisinde veri yok NTFS olarak biçimlendirdim ama format ekranında hala gözükmüyor. Diskpart ile silmeyi de denedim fakat durum aynı. @Recep Baltaş

Technopat Haberler

Geri
Yukarı