Windows 10 format nasıl atılır?

Merhaba. Kuzenimin bilgisayarı aşırı derecede yavaşladı bizde format atma kararı aldık. Kuzenimin bilgisayarına Windows 10 kuracağız.
Özellikleri bu şekilde:
Intel Core i5 5200 2.20 GHz.
4 GB RAM.
Windows 8.1 Single Language.
Markası HP laptopun. Benim sormak istediğim sorular bu şekilde:
1-Windows 8.1 orijinal lisanslı şekilde almıştık. Windows 10'a geçerken lisans korunur mu?
2-Format atarken bir sorun olur mu diye şu anki yüklü Windows'un yedeğini nasıl alabilirim?
3-Format nasıl atarım? Rica etsem ayrıntılı anlatabilir misiniz?
4-BIOS'a nasıl girerim? (HP marka laptop) önceden atacağımızda menüsü bayağı karışmıştı.
5-Hangi sürüm Windows yüklemeliyim? (Pro, Single Language vs.)
Windows 10 için 4 GB RAM çok yeterli olmayacağını biliyorum ama zaten ağır işlemler yapmayacağız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu video yardımcı olabilir. Sorunun çözüldüyse işaretle. :)

Bildiğim soruların cevabını vereceğim
3) Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
4) F2, F12, Delete tuşları ile olabilir. Deneyerek bulabilirsiniz. Bilgisayar açılırken bu tuşlara çok hızlı bir şekilde basın.
5) Windows Home sizin işinizi görecektir. Pro'ya gerek yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video benim işime çok yaramıştı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı