Windows 10 format nasıl atılır?

Daha fazla  
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
WD5000AAKX, WD10EZEX
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX 750
Anakart
OptiPlex 9020
İşlemci
İ7 4790
Merhaba, ben bilgisayarıma format atacaktım. Her şey hazır fakat BIOS'tan hangi ayarları yapacağımı pek bilmiyorum. Youtubede'de bideo bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• resim_2023-12-12_195046982.png
    resim_2023-12-12_195046982.png
    3,2 KB · Görüntüleme: 49
  • resim_2023-12-12_195330390.png
    resim_2023-12-12_195330390.png
    2,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:

Aracı şimdi indirine tıklatın. Normal Windows 10 kuracak ama saklanacak dosyaları hiçbir şey olarak seçmeni gerek. Aynı mantık; HDD'i sıfırla, Windows 10 kur. Öyle aman aman Biosa girmene gerek yok.

Aracı şimdi indirine tıklatın. Normal Windows 10 kuracak ama saklanacak dosyaları hiçbir şey olarak seçmeni gerek. Aynı mantık; HDD'i sıfırla, Windows 10 kur. Öyle aman aman BIOS'a girmene gerek yok.

Hocam sorun şu ki yeni disk aldım Windows'u yeni diske aktarmak için format atıyorum sizin dediğiniz şekilde sadece 1 diske format atılıyordu sanırım.

Windows'u yeni diske aktarmak? Tam anlamadım. Yeni bir SSD aldınız ve HDD içindekileri SSD'ye mi atacaksınız? Bunu bazı programlar yapabiliyor yani Windows kurulu 2. bir diske daha ihtiyacınız var.

Merhaba, ben bilgisayarıma format atacaktım. Her şey hazır fakat BIOS'tan hangi ayarları yapacağımı pek bilmiyorum. Youtubede'de bideo bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
İlk önce Bios tuşunuzu öğrenmeniz lazım. Bios'a girdikten sonra boot ayarlarından USB belleğinizi en başa alıp esc ye basın değişiklikleri kaydedin bilgisayari yeniden başlatın.

Aracı şimdi indirine tıklatın. Normal Windows 10 kuracak ama saklanacak dosyaları hiçbir şey olarak seçmeni gerek. Aynı mantık; HDD'i sıfırla, Windows 10 kur. Öyle aman aman Biosa girmene gerek yok.
Öyle de yapabilirsiniz ama format her şeyi kökünden siler. Format en sağlıklısıdır.

Arkadaşlar benim Laptopun 1 ay bitiyor garantisi ama OEM işletim sistemi Orijinal olarak kullanıyorum 2 yıldır sorun yaşamadım ama formatı 4 kez atıyordum ilk aldığımda Windows 11 ücretsiz geçiş yaptım deneyimi olarak oyun FSP sorunu var ve Windows Menü gibi çok ağır yavaşlıyordu sonra geri ýükleme yaptım fakat bu sene Windows 11 yeni gelişmeler var fakat geçmek istemiyorum Ben normal Windows 10 Performance veya Lite gibi işletim sistemi kursam ama güvenlik güncellemeri için Performance gerekli ama Lite de herşey kapalı Güncelleme almayacak ve Microsoft Güvenlik kapali gibi yani tavsiye edermisin sonuçta daha hızlı sistem olarak kullanbiliriz. SİSTEM ÖZELLİKLER; i5 1135G7 1TB Kingston KC3000 SDD 8GB RAM DDR4 3200MHz GeForce MX 450 2GB GDDR6

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı