Windows 10 Format Sırasında Ek bölüm Oluşturdu

Soraklı

Kilopat
Temiz kurulum için tüm diskleri sildirdim ve klasik bir şekilde next next diyerek kurulumu tamamladım. Normal şartlarda ek bölüm oluşturuyor mu bilemiyorum ancak bilgisayarı aldığımdan beri her format sonrası ek bölüm oluşturuyor ve boyutu 549 MB.

Bu bölümün tam olarak görevi nedir? Sinir bozucu durduğu için silmek istiyorum. Peki bu bölüm sonradan problem çıkartmayacak bir şekilde güvenli bir biçimde silinebilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12,9 KB · Görüntüleme: 156
Bilgisayarın başlatma bölümü oluyor, silmemelisin. Sanırım BIOS Legacy(eski). Kurulumu doğru yaptığından emin misin? Disk yönetiminin altta listelenen kısmı çok garip geldi. Sisteme iki disk takılı olarak gözüküyor. Eğer Disk 1 yazan diski çıkarırsan sistem başlamaz. Bu birimi partition programlarıyla üstteki diske taşımalısın. Discord üzerinden yardım edebilirim.

Son düzenleme:
Kurtarma birimi tamam da efi nerede? Windows ile kurtarma birimi neden iki ayrı diskte?
EFI bölümleme yalnızca UEFI kurulum sonrası oluşur.
Paylaşılan fotoğrafta görüldüğü üzere yalnızca 'Sistem Ayrıldı' bölümü var bu kurulumun eski tip olduğuna işaret.

Son düzenleme:
BIOS Legacy. Cihazımda toplamda 3 fiziksel disk var.
500+500'lük RAID yapılmış toplamda 1TB'lık sanal disk ve fiziksel 1TB disk.

Görselde gözüken:
Disk0 alanı 1TB'lık fiziksel disk
Disk1 alanı RAID sanal disk

Ufak bir not: Daha öncesinde o bölümü başka bir şey kurarken silmiştim zararını görmedim. Belkide silinmemişti ama tekrar danışmak istedim.

Bilgisayarın başlatma bölümü oluyor, silmemelisin. Sanırım BIOS Legacy(eski). Kurulumu doğru yaptığından emin misin? Disk yönetiminin altta listelenen kısmı çok garip geldi. Sisteme iki disk takılı olarak gözüküyor. Eğer Disk 1 yazan diski çıkarırsan sistem başlamaz. Bu birimi partition programlarıyla üstteki diske taşımalısın. Discord üzerinden yardım edebilirim.

Tavsiye edebileceğiniz bir yazılım varsa paylaşabilir misiniz? Eğer yönergeler kısa ve yazabilirseniz çok makbule geçer ama uzun ise Discord hesabı açabilirim.

Kürek kürek GB maşallah. @166079 'ın da dediği gibi sanırım taşımam gerek.

BIOS Legacy. Cihazımda toplamda 3 fiziksel disk var.
500+500'lük RAID yapılmış toplamda 1TB'lık sanal disk ve fiziksel 1TB disk.

Görselde gözüken:
Disk0 alanı 1TB'lık fiziksel disk
Disk1 alanı RAID sanal disk

Ufak bir not: Daha öncesinde o bölümü başka bir şey kurarken silmiştim zararını görmedim. Belkide silinmemişti ama tekrar danışmak istedim.
Windows 7'den Windows 10'a geçtiyseniz daha önce belki de bu yüzden. Diskleri GPT'ye çevirin AOMEI Partition Tool ile. Bir daha sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Çünkü aynı durum W7'den W10'a geçerken bende de olmuştu bu şekilde düzelttim.

MiniTool Partition Wizard Free Edition
Disk 1'i tak çıkar yapmıyorsan böyle kalabilir ileride sorun oluşacağını zannetmiyorum.
Birimi önce disk 0'a kopyalayın. Ardından kopyaladığınız birimi sol kısma almayı deneyin. Eğer sol kısma alınmazsa başlatma sorunları oluşabilir. Daha sonra disk 1'den sistem ayrıldı bölümünü silebilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı