Windows 10 format sonrası Boot menüden SSD seçilmiyor

Bedirhan2004

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2017
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben 3 gün önce termal macun aldım. CPU ve ekran kartı termal macununu değiştirdim 1 yıldır PC'yi kullanıyordum ve değiştirmişken format da atayım dedim. İlk karşılaştığım sorun SSD'yi mbt tablosu var diye hata vermesi oldu. Sonra o SSD'yi internetten araştırdım GPT'ye çevirdim ve format attım.

Ancak format attıktan sonra BIOS menüsünden SSD'im boot Manager adı eklenerek kaldı ve her açılışta öyle açılıyor boot menüsünden normal SSD'me geçiremiyorum geçirince boot seçin falan diyor işlem yapamıyorum.
 
Son düzenleme:
her açılışta öyle açılıyor
Muhtemelen bir yerde hata ettinz. Bilgisayarı açabiliyorsanız kurtarabiliriz. Açamıyorsanız da kurtarabiliriz ama başka bir bilgisayar gerekecek. İlk önce güncel ISO indirin ve buradaki rehberi kullanarak flash belleğe yazın. Daha sonra UEFI BIOS'unuzu default ayarlara alın ve anakartınızın BOOT etme tuşunu öğrenin. Daha sonra flash belleğizi boot edin ve temiz kurulum gerçekleştirin.
 
Muhtemelen bir yerde hata ettinz. Bilgisayarı açabiliyorsanız kurtarabiliriz. Açamıyorsanız da kurtarabiliriz ama başka bir bilgisayar gerekecek. İlk önce güncel ISO indirin ve buradaki rehberi kullanarak flash belleğe yazın. Daha sonra UEFI BIOS'unuzu default ayarlara alın ve anakartınızın boot etme tuşunu öğrenin. Daha sonra flash belleğizi boot edin ve temiz kurulum gerçekleştirin.

ISO dosyasını direk Windows Media Creation Tool ile flash belleğime kurup yaptım. Rufus kullanmadım.

Şu an Windows 10'u kurdum düzgün çalışıyor ama dediğim gibi sadece boot menüsünde SSD(Windows boot Manager) olarak gözüküyor boot seçeneğinden onu seçmeden açamıyorum. Ve boot seçeneğinden aynı SSD'im gene var ancak yanında(Windows boot Manager) yazmıyor ve onu seçince BIOS ekranı geçince insert boot gibi bir şey yazıyor.
 
Dediğin gibi Rufus ile format attım daha iyi kuruldu bilgisayar ancak hala boot menüde diskim şöyle gözüküyor adatax(Windows boot Manager) ve normal halide var normal halini seçersem dediğim gibi başlatmıyor Windows'u onun yerine insert boot gibisinden bir şey diyor.

SSD'yi böldünüz mü?

Hayır SSD'yi bölmedim ancak format atınca bölündü.

1632341112165.png


Biraz bölünen kısımları düzelttim ama hala 16 MB bölünmüş kısım var birleştiremiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı