Çözüldü Windows 10 format sonrası Driver nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AlperSnp

Centipat
Merhaba ben Casper Nirvana F600 bilgisayarımda critical process died hatası aldım. Önce sıfırladım fakat 2 gün sonra aynı hatayı tekrar aldım. Bazen açılırken kendi kendine Boot menüye giriyor. Format atmak ve diski biçimlendirmek gerekiyormuş. İşte benim sorularım burada başlıyor. İlgilenirseniz çok sevinirim çünkü bu konularda çok fazla bileğim yok.
1) Bilgisayarı sıfır aldım ve lisansım gitsin istemiyorum. Var olan lisans anahtarımı format sırasında kullanabilir miyim?
2) Format attıktan sonra Driver kurulumu nasıl olmalı? Kutunun içinde bir adet DVD var.
3) Format kesin çözüm müdür?

Çözüm
1- Aynı Windows sürümünü kurarsanız lisans otomatik aktif olur, anakartınıza entegre.
2- Driver'lar için ise üretici firmanın destek sitesi vardır mutlaka, oradan Chipset, LAN vs. driverları kurabilirsiniz. En olmad çalıştır kısmından Dxdiag yazıp çıkan bilgilerden anakartınızın tam modeline ulaşıp o model ismiyle Google'dan driverlar için arama yapabilirsiniz. Ayrıca ekran kartınızı da AMD veya Nvidia'nın sitelerinden tam model adıyla arayıp driverlarını kurabilirsiniz.
3-Format'ın bir tek ölüme çaresi yok. :p
1- Aynı Windows sürümünü kurarsanız lisans otomatik aktif olur, anakartınıza entegre.
2- Driver'lar için ise üretici firmanın destek sitesi vardır mutlaka, oradan Chipset, LAN vs. driverları kurabilirsiniz. En olmad çalıştır kısmından Dxdiag yazıp çıkan bilgilerden anakartınızın tam modeline ulaşıp o model ismiyle Google'dan driverlar için arama yapabilirsiniz. Ayrıca ekran kartınızı da AMD veya Nvidia'nın sitelerinden tam model adıyla arayıp driverlarını kurabilirsiniz.
3-Format'ın bir tek ölüme çaresi yok. :p

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı