Windows 10 format sonrası durmadan reset atıyor

Mehmeth

Hectopat
Daha fazla  
Ben Technopat'ın Youtube'da yayınlamış olduğu format USB'si hazırlama videosunu izledim ve aynı şekilde uyguladım ve USB'ye kurduğum UEFI BIOS'tu fakat format tamamlandığında bilgisayarım tekrar başlatıldı ve anakart MSI logosu göründüğü anda kendine reset attı ve bu her denediğimde böyle devam etti.
Bunun sebebi anakartımın UEGI uyumlu olmamasından kaynaklı olabilir mi? Ya da BIOS'da bunu düzeltecek belirli bir ayar var da ben mi bilmiyorum? Lütfen beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
  • Anakartım: MSI A320M PRO-VH PLUS AMD Ryzen DDR4 Soket 3200MHz
  • Ekran kartı: ASUS Phoenix PH-GTX1050TI-4G 4GB 128Bit GDDR5 (DX12) Ekran Kartı
  • RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB - 2400 MHz DDR4 Bellek
  • SSD: SanDisk SSD PLUS 120 GB
  • HDD: Seagate Barracuda 3.5” 7200 RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk
Yardım için farklı bir bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen belirtin, umarım sisteme kalıcı bir zarar vermemişimdir.

Anakartınız UEFI desteklemiyor olsaydı veya UEFI ayarı kapalı olsaydı size zaten UEFI hazırladığınız USB ile kurulum yaptırmazdı. Anakartınız yeni olduğu için UEFI desteği var ve güncel anakartlarda genellikle standart olarak UEFI açık gelir.

Her ihtimale karşı BIOS'a girip Boot Mode kısmını bulup UEFI değilse UEFI olarak değiştirmeniz gerekiyor. BIOS menülerine ait fotolarını atarsanız bulmanıza yardımcı oluruz.

Sistem kurulumu sırasında başlangıç dosyaları hatalı yüklenmiş olabilir, bu yüzden dosyalar çalıştırılamayınca ve başlangıç onarmaya geçemiyorsa reset atar.

BIOS'unuzun güncel versiyonunu indirip BIOS'u güncelleyin ve sonrasında yeniden kurulum işlemi için USB'nizi baştan hazırlayıp tekrar sistemi baştan kurun. (Yükleme sırasında sıkıntı olmuş olabilir bu yüzden tüm aşamaları baştan yapmanızı tavsiye ederim.)

Çok teşekkürler. Dediğiniz gibi USB’yi baştan kurup tekrar kurulum yaptım ve BIOS’u güncelledim ve bu sefer çalıştı fakat bu sefer de “DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL” hatası alıyorum ve bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor ve bu durmadan oluyor. Internette yazan bütün çözümleri denedim hatta Microsoft’un kendi sitesindeki önerileri de denedim ve hiçbiri işe yaramadı. nedeni ne olabilir?
(Bunun için ayrı konu açmam gerekiyor muydu bilmiyorum o yüzden eğer yanlış yapıyorsam kusura bakmayın)

Masaüstüne geçince sırasıyla şu adımları yapıp güvenli moda geçmeye çalışın.
378961

378963

378965

378966

378968

Yeniden başladıktan sonra mavi bir ekranda 1-9 arası seçenekler olacak oradan 4-Güvenli Mod olanı seçeceksiniz.
Güvenli modda başlatabilirseniz o şekilde normal kullanmaya çalışın 5-10 dakika eğer kalırsa açık bırakın aldığınız hata orada da oluyor mu kontrol edelim.

Geçerseniz ve güvenli modda hata almadan kalırsa normal moda geçmeyin buraya yazın diğer adımlara geçelim.

Çok teşekkürler. Dediğiniz gibi USB’yi baştan kurup tekrar kurulum yaptım ve BIOS’u güncelledim ve bu sefer çalıştı fakat bu sefer de “DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL” hatası alıyorum ve bilgisayarım kendini yeniden başlatıyor ve bu durmadan oluyor. Internette yazan bütün çözümleri denedim hatta Microsoft’un kendi sitesindeki önerileri de denedim ve hiçbiri işe yaramadı. nedeni ne olabilir?
(Bunun için ayrı konu açmam gerekiyor muydu bilmiyorum o yüzden eğer yanlış yapıyorsam kusura bakmayın)
Hocam bu uyarıyı internette gezinirken mi yoksa Windows açılır açılmaz bu uyarı geliyordu ben bu hatayı geçen yaz almıştım ben ekran kartı,ağ bağdaştırıcısı sürücü güncelleştirmesi yapmıştım düzelmişti bir de mavi ekran kodunun yanında .nys adlı daha bir şey yazıyordu onu da yazıp bir bakın yanlışım varsa düzeltin.

Masaüstüne geçince sırasıyla şu adımları yapıp güvenli moda geçmeye çalışın.
Eki Görüntüle 378961
Eki Görüntüle 378963
Eki Görüntüle 378965
Eki Görüntüle 378966
Eki Görüntüle 378968
Yeniden başladıktan sonra mavi bir ekranda 1-9 arası seçenekler olacak oradan 4-Güvenli Mod olanı seçeceksiniz.
Güvenli modda başlatabilirseniz o şekilde normal kullanmaya çalışın 5-10 dakika eğer kalırsa açık bırakın aldığınız hata orada da oluyor mu kontrol edelim.

Geçerseniz ve güvenli modda hata almadan kalırsa normal moda geçmeyin buraya yazın diğer adımlara geçelim.
Güvenli modu denedim önceden ve güvenli modda sıkıntı yok sadece normalde bilgisayarı kullanırken oluyor. Alakası var mıdır bilmiyorum ama genelde müxik veya sesli herhangi birşey açtığımda bu hatayı alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı