Çözüldü Windows 10 format sonrasında yüklü olan programlara ne oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ahmet Selman

Kilopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Tasarım&Video Editörü
Bilgisayarımda yaklaşık 2 aydır güncelleme sıkıntısı yaşıyorum. 2 aydır hangi çözüm yolunu denediysem sorunu çözemedim. Tek çözüm yolu sanırım sıfırlamak. Bncak bilgisayarı sıfırlarsam (dosyaları sakla seçeneği ile) yüklü olan programlar ve oyunlarım da siliniyor mu? 200 GB'ı aşkın oyun yüklü ve bu kadar oyunu yedekleyecek harici bir belleğim yok. İnternet hızım düşük olduğu için tekrar yüklemek istemiyorum. Dosyaları sakla seçeneği ile sıfırlarsam bu programlar siliniyor mu?
Eğer siliniyorsa oyunlarımı kişisel dosyalarımın olduğu klasöre taşıdıktan sonra format atarsam silinmeden kurtarabilir miyim?

Son düzenleme:
Çözüm
Windows'un orijinal sitesindeki yükleme ekranında Update Manager var benim sorunum buydu ben böyle çözdüm.
Söylediğiniz siteye girip güncellemeyi başlattım. Sonucu iletirim.
Update Manager kullanarak güncelleme sorunumu çözdüm. Ancak bilgisayarımdaki genel yavaşlık sebebiyle yine de format atmak istedim. Oyunlarımın yüklü olduğu klasörleri masaüstünde "oyunlar" adlı klasörün içine atıp formatı gerçekleştirdim. Format bittikten sonra ise Steam ve Epic Games'i indirip oyun dosyalarını aynı yerine koydum. Şu an her şey sorunsuz çalışıyor. Yardımınız için teşekkürler.
Bilgisayarımda yaklaşık 2 aydır güncelleme sıkıntısı yaşıyorum. 2 aydır hangi çözüm yolunu denediysem sorunu çözemedim. Tek çözüm yolu sanırım sıfırlamak. Bncak bilgisayarı sıfırlarsam (dosyaları sakla seçeneği ile) yüklü olan programlar ve oyunlarım da siliniyor mu? 200 GB'ı aşkın oyun yüklü ve bu kadar oyunu yedekleyecek harici bir belleğim yok. İnternet hızım düşük olduğu için tekrar yüklemek istemiyorum. Dosyaları sakla seçeneği ile sıfırlarsam bu programlar siliniyor mu?
Eğer siliniyorsa oyunlarımı kişisel dosyalarımın olduğu klasöre taşıdıktan sonra format atarsam silinmeden kurtarabilir miyim?
Yedeklerseniz oyunun dosyaları nerede ise formattan sonra da aynı yerde durur. Kişisel dosya derken neyden kastettiniz tam anlayamadım.

Yedeklerseniz oyunun dosyaları nerede ise formattan sonra da aynı yerde durur. Kişisel dosya derken neyden kastettiniz tam anlayamadım.
C:\Users\<kullanıcıadı> klasörünü kastetmiştir bence
Formattan sonra aynı yerde durmaz ki herşey siliniyordu

Yedekleyemezmiş ondan soruyor zaten😁 harici belleğim yok diyor

Son düzenleme:
Hocam Windows Update Manager'ı denediniz mi?
İnternette update manager ile sorununu çözenler olmuş ancak nereden ve nasıl yapılıyor bilemiyorum. ( Eğer çözüm yolunu biliyorsanız hata kodu 0x800f0922)
Diski ikiye bölüp bir kısmına dosyalarınızı yedekleyin, diğer kısmına da Windows yükleyin.
Diski ikiye bölmeyi youtube'dan bakarak hallederim ancak diski ikiye bölünük kullanmak istemiyorum. Format sonrası diski tekrar birleştirirsem veri kaybı yaşar mıyım?
Kişisel dosyalara örnek olarak masaüstündeki bir klasörün içine oyun dosyalarımı taşırsam silinir mi diye kastetmiştim.
Diski ikiye bölüp bir kısmına dosyalarınızı yedekleyin, diğer kısmına da Windows yükleyin.
Diski ikiye bölme işlemini başlatmaya çalıştığımda ise böyle bir hata ile karşılaştım.

Dosya Ekleri

• resim_2021-07-06_163123.png
    resim_2021-07-06_163123.png
    1 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
İnternette Update Manager ile sorununu çözenler olmuş ancak nereden ve nasıl yapılıyor bilemiyorum. ( eğer çözüm yolunu biliyorsanız hata kodu 0x800f0922)

Diski ikiye bölmeyi YouTube'dan bakarak hallederim ancak diski ikiye bölünük kullanmak istemiyorum. Format sonrası diski tekrar birleştirirsem veri kaybı yaşar mıyım?

Kişisel dosyalara örnek olarak masaüstündeki bir klasörün içine oyun dosyalarımı taşırsam silinir mi diye kastetmiştim.

Diski ikiye bölme işlemini başlatmaya çalıştığımda ise böyle bir hata ile karşılaştım.

Windows'un orijinal sitesindeki yükleme ekranında Update Manager var benim sorunum buydu ben böyle çözdüm.

Söylediğiniz siteye girip güncellemeyi başlattım. Sonucu iletirim.
Update Manager kullanarak güncelleme sorunumu çözdüm. Ancak bilgisayarımdaki genel yavaşlık sebebiyle yine de format atmak istedim. Oyunlarımın yüklü olduğu klasörleri masaüstünde "oyunlar" adlı klasörün içine atıp formatı gerçekleştirdim. Format bittikten sonra ise Steam ve Epic Games'i indirip oyun dosyalarını aynı yerine koydum. Şu an her şey sorunsuz çalışıyor. Yardımınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı