Windows 10 Format Sorunu

Ozan Saka

Decapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Müşteri Temsilcisi(Kursiyer)
Herkese merhabalar.

Casper C500 laptop kullanıcısıyım. Bilgisayarıma format atmaya kalkıştım. Olanlar şunlar;
Önce Windows 8.1, 7 Home ve 10'u DVD üzerinden kurmayı denedim. Windows kurulumunun, Windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz kısmına geldiğimde bir sorun ile karşılaştım. Toplam boyutu ve boş alanı gördüğüm halde "Windows seçtiğiniz konuma yüklenemedi. Lütfen medya sürücünüzü denetleyin. 0x80300002" hatası ile karşılaştım. Kendimce araştırma yaptım. CMD - diskpart - list disk - sel disk 0 - clean denedim olmadı. Boot menüsünden SATA diskimi kontrol ettim çalışma modu AHCI. Daha sonra birkaç video izledim bir videoda Windows 10 UEFI ile sorunun çözüldüğünü gördüm. Ben de Rufus aracılığıyla bir USB belleğin içine Windows 10 UEFI attım onunla yüklemeye çalıştım ve yine hüsranla sonuçlandı. Bunu UEFI'yi araştırmadan yaptım. UEFI BIOS'u gördüğüm anda hata yaptığımı anladım.

İnanın kafam çok karıştı. Beynimi yaktım ve araştırmaya devam edemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzu tam anlayamadım ancak şu videolara bakmak isteyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Rufus ile UEFI modunda format atıyorsan Rufusta flash DİSK’e yazarken GPT olan yöntemi seç büyük ihtimalle MBR yapmışsındır.
Formatlarken de tüm diskleri sil, oluştur, biçimlendir öyle yükle.
İşlemciniz 6. Nesil Windows 7 sizin icin uyumlu değil benim bilgisayarın 8.nesil benimki ilede uyumlu değil Ama ben uyumlu hale getirmiştim kendim kullandığım İSO dosyasını sizin icin verebilirim.
Ben bırakayım linki belki ihtiyacınız olur. MEGA

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bilgiler için. UEFI yüklerken gpt modundaydı kontrol ettim.
Şöyle bir problem de var, bios içerisinde sata hard diskim görünür durumda fakat diskpart üzerinden 'rescan' yaptıktan sonra 'list disk' komutunu kullandığımda kayboluyor. Bu sebepten dolayı kuramıyor olabilir miyim ? Donanımsal problemden dolayı.
Sorunum çözüldü. Windows 8.1 cd'si ile format atmayı denedim. İlk deneme başarısız oldu BIOS ayarlarını kontrol et uyarısı aldım. Daha sonra BIOS'u fabrika ayarlarına çevirdim.Windows yükleme yapmadan önce diskpart-list disk- sel disk - rescan uyguladım. Yüklemeyi başlattım ve yüklendi.
Daha önce rescan yapmadan önce disk listesinde hard diskim görünürken rescandan sonra görünmüyordu. Bu problemle ilgili bir fikrim yok doğrusunu söylemek gerekirse.
Teşekkürler herşey için iyi haftasonlarınız olsun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı