Windows 10 Geç Açılma Ve Kasma Sorunu

BekirBozkurt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kullanmış olduğum sisteminde uzun bir süredir geç açılma ve açıldıktan hemen sonra yaklaşık 3-5 dk civarı %100 Disk Kullanımı sorunu ile karşı karşıyayım yaşantımdan dolayı pek konu açmaya daha doğrusu önereceğiniz çözümleri denemeye vaktim olmadığından konu açmamıştım ancak son 1-2 haftadır açılma süresi ortalama 1-1.30 dakika ve YouTube'da videoyu tam ekran yapma butonuna bastığımda yaklaşık 1 saniye bir donma ve masaüstünde sağ tık yapıp Yeni kısmına bastığımda yaklaşık 1 saniye donma ile karşılaşmaktayım. HDD'me badsector testi yaptım (detaylı olanı) herhangi bir sorun çıkmadı zaten pek sorun çıkacağını sanmıyorum kullandığım bilgisayarın ilk sahibiyim sıfır olarak satın aldım. Şu anda kullanmakta olduğum Windows sürümü 1809 (Daha önce açılmış konularda 1809 un sorunsuz çalıştığını gördüğüm için 1809 kullanmaktayım) Forumda bahsedilen başlangıçtaki gereksiz hizmetler ve programları devre dışı bıraktım ancak sonuç hala aynı. Sistemimin özellikleri ise;
  • Anakart: MSI MS-16JG
  • İşlemci: İntel Core i5-7300HQ
  • HDD: 1TB 5400rpm
  • Ekran Kartı: GTX 1050 2GB
  • RAM: Samsung 2400 MHz 8 GB RAM
  • Laptop'un marka modeli: MSI GV62 7RD-2003XTR

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driverı güncel mi ?
Evet Güncel
SSD almak sorununu çözecek.
Bu sorunun SSD olmadan da çözülebileceğini düşünüyorum. Benim beklediğim açılış süreleri 10-15sn değil ki ben 30 40 saniyeye de razıyım. SSD siz birçok bilgisayar gördüm ve gayet akıcı çalışıyordu
Başka önerisi olan yok mu ?

Son düzenleme:
Sistemde SSD yok. Var olan HDD de 5400Rpm. Yani pek bir şey beklemeyin. HDD'ler böyle. Hız istiyorsanız SSD tek çözüm. 1TB 7200Rpm kullanmama rağmen 1 DK civarında açılan bilgisayarım SSD ile birlikte 15 SN'de hazır oluyor.
Evet doğru söylüyorsunuz ancak 5400Rpm e sahip bir cihazın YouTube üzerinde video oynatırken bile donması mantıklı mı sizce ? Yeni klasör oluşturcak iken 1 saniye civarı donma yaşıyorum siz düşünün.

Evet doğru söylüyorsunuz ancak 5400Rpm e sahip bir cihazın YouTube üzerinde video oynatırken bile donması mantıklı mı sizce ? Yeni klasör oluşturcak iken 1 saniye civarı donma yaşıyorum siz düşünün.
Açıkçası değil, yazılımsal kaynaklı olabilir. Yoksa bileşenleriniz kötü değil. Sorun devam ederse garantiye göndermeyi deneyebilirsiniz. Yükseltme ile geçtiyseniz sıfırdan kurulumla deneyin. Geçmeden önce böyle sorunlar var mıydı?

Açıkçası değil, yazılımsal kaynaklı olabilir. Yoksa bileşenleriniz kötü değil. Sorun devam ederse garantiye göndermeyi deneyebilirsiniz. Yükseltme ile geçtiyseniz sıfırdan kurulumla deneyin. Geçmeden önce böyle sorunlar var mıydı?
Hayır cihazı 1809'a temiz kurulum ile geçirdim. Geçirdiğimde böyle sorunlar yoktu, sadece sistem geç açılıyor ve açıldıktan 5 dakika sonra kendine gelebiliyordu. Ozaman ben 1903 temiz kurulum yapıp sonucları bildiririm. Peki sizce temiz kurulumdan sonra açılması ve kendine gelmesinde ki geçen süre kısalır mı dersiniz ?

Hayır cihazı 1809'a temiz kurulum ile geçirdim. Geçirdiğimde böyle sorunlar yoktu, sadece sistem geç açılıyor ve açıldıktan 5 dakika sonra kendine gelebiliyordu. Ozaman ben 1903 temiz kurulum yapıp sonucları bildiririm. Peki sizce temiz kurulumdan sonra açılması ve kendine gelmesinde ki geçen süre kısalır mı dersiniz ?
Bilemem deneyip görmek lazım. Peki 1809'a geçmeden önce böyle sorunlarınız var mıydı?

Bilemem deneyip görmek lazım. Peki 1809'a geçmeden önce böyle sorunlarınız var mıydı?
1809 Bilgisayarımın ilk Windows sürümü. Öncesinde bilgisayarı FreeDos olarak satın almıştım. Ama geçtiğim ilk zamanları çok iyi hatırlıyorum, klasör açarken ve YouTube'da video esnasında kasma donma vs. yaşamıyordum dediğim gibi sadece bilgisayar çok geç açılıyor ve açıldıktan sonra %100 Disk Kullanımı gösterip ancak 5dk+ civarında işlem yapmama olanak sağlıyordu. Hala bu şekilde..

Ayrıca birde son zamanlarda şöyle bir problem ortaya çıktı, örneğin 230 KB lık bir PNG resmine bile çift tıkladığımda açılması için abartısız söylüyorum 10sn+ bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı