Windows 10 Geç Açılma Ve Kasma Sorunu

Hizmetlerden Windows Search ve SysMain devre dışı bırakın. Bilgisayarıma gel sistemin kurulu olan diske(C: diski benim) gelip sağ tık özellikler deyin. Resimde çizdiğim yerdeki işareti kaldır. Tümünü yoksak deyip tamam deyip işlemin bitmesini bekleyin. İşlem bitince uygula de sonra tamam de çık bilgisayarı yeniden başlat.

Eki Görüntüle 398634
Deniyorum bitsin yazıyım. Teşekkür yorum için bu arada :)
Sen dediğimi uyguladın mı? Yapmadıysan devam et kasmasına. Bu dediğim ayarları yapmazsan HDD kullanımıda devam edecek.
Deniyorum şuan uzun sürüyor sanki o son işlem ?

Başlangıç uygulamaları yavaşlatabiliyor sistem açılışını. Ben %100 kullanımı için kapattırdım. Başlangıç uygulamalarını göz geçirip düşük olarak ayarlayabilir misin?
Demek istediğinizi anlayamadım neyi düşük olarak ayarlıyayım ? Bi önceki dediğinizi de yaptım biraz fark etti bu arada, açılışta ve %100 disk kullanımında değişim oldu

Bilgisayar açılırken CCleaner, IDM ve antivirüs açılıyor ya arkadan onları açılış hızlarını düşürebilirsiniz. Görev yöneticisinde ki başlangıç kısmına gelin orada düşük, orta ve yüksek yazacak onları düşük yapan program var. Bazı üretici firmalarında var. Defrag işlemini de yapın. Açılış hızını SysMain kapattığın için biraz bekletebilir fakat bu sefer ekran açılınca o devamlı bir süre %100 kullanacak. SSD olunca sadece SysMain hariç diğer söylediğim işlemleri de SSD için yapılıyor. Ömrünü erken tamamlamaması ve performans alabilmesi için o ayarlar yinede yapılıyor.

Burada size gereken yerleri söyleyeyim. 4 ve 8 numaradaki işlemleri yapın.

Bilgisayar açılırken CCleaner, IDM ve antivirüs açılıyor ya arkadan onları açılış hızlarını düşürebilirsiniz. Görev yöneticisinde ki başlangıç kısmına gelin orada düşük, orta ve yüksek yazacak onları düşük yapan program var. Bazı üretici firmalarında var. Defrag işlemini de yapın. Açılış hızını SysMain kapattığın için biraz bekletebilir fakat bu sefer ekran açılınca o devamlı bir süre %100 kullanacak. SSD olunca sadece SysMain hariç diğer söylediğim işlemleri de SSD için yapılıyor. Ömrünü erken tamamlamaması ve performans alabilmesi için o ayarlar yinede yapılıyor.

Burada size gereken yerleri söyleyeyim. 4 ve 8 numaradaki işlemleri yapın.
Başlangıçta çalışan çoğu uygulamayı kapatmıştım zaten. Dediğiniz konuda ki adımları deniyorum. Ve ayrıca forumda HijackThis Log paylaşımı kısmından log paylaştım belki orada da yardımcı olabilirler. Gelişmeleri bildiririm. Çok teşekkür ederim bu arada

Video açarken donma sorununu ben dahil birçok kişi yaşıyor. Donma sorununa gelecek olursak 5400 RPM disk ile anca arşiv yapılır günümüzde Windows'un ağır çalışması normaldir bir SSD alınız.
Video açılırken donma sorunu sadece Chrome tarayıcıda yaşıyorum. Bu da SSD olan bazı bilgisayarlarda duyuyorum. Güncelleme ile çözülecek bir şey. Bilgisayar üzerine kayıtlı 4k video da takılma sorunu olmuyor HDD kullandığım halde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı