Rehber Windows 10 Görümünü Değiştirin!

Merhabalar, daha önce benzer bir konu size sunmuştum, bunun ikincisiyle sizlerleyim. Kurulum sonrası sisteminiz bu şekilde gözükecektir.

Ekran 1.png

Ekran 2.png

Ekran 3.png

Ekran 4.png


Fazla uzatmadan hemen kuruluma geçelim isterseniz.

İndirme Linki:
Kurulum Dosyaları:

Kurulum Dosyaları.png


Kurulum:
  • Bu işlemleri yapmadan önce kesinlikle sistem geri yükleme noktası oluşturun! Doğabilecek sorunlardan ben sorumlu değilim. Bunu göze alarak kurulumu gerçekleştirin. Özellikle tema kurulum adımlarını atlamayın, sıralama nasıl gidiyorsa kurulumları öyle gerçekleştirin ve kurmak istediğiniz adım var ise ancak atlayın.
Yedek.png

  • Themes / Pure dosyalarının içindeki dosyaları Windows'un içindeki Themes klasörüne kopyalayın.
Tema Dosya.png

  • UltraUXThemePatcher programının kurulumunu (yönetici olarak) ileri diyerek gerçekleştirin. Kurulum sonrası sisteminizi yeniden başlatılsın mı sorusuna "evet" deyin ve sistemi yeniden başlatın.
UltraUX Son.png

  • Sistem açıldıktan sonra yüklediğiniz temalardan bir tanesini seçin. Bazı temaların kendine özel özellikleri mevcut(geri tuşu yok) buna dikkat edin.
Tema Seçim.png

  • Sistem iconlarını değiştirmek için 7tsp'yi çalıştırın "Add Custom Pack'a" tıklayın ve "Icon" klasörünün içindeki .7z içindeki paketlerin bir tanesini seçin.
7tsp1.png
7tsp2.png
Simge seçim 3.png

Seçim sonrası ekran böyle olacak, "Start Patching" diyerek kurulumu başlatın. Kurulum 2-3 dakika sürebilir daha sonrasında sistemi kesinlikle yeniden başlatın.
  • RocketDock kurulumu gerçekleştirin.
  • RocketDock klasörünün içindeki dosyaları C:\Program Files (x86)\RocketDock\Skins içerisine kopyalayın.
Rocket skin.png

  • Simgesini değiştirmek istediğiniz uygulamanın üstüne gelip sağ tıklayın ve simge ayarları deyin. Açılan menüde + işaretine tıklayın ve simge paketi olan Dock Icons dosyasını seçin. Sonrasında istediğiniz simgeyi buradan seçip tamam deyin (Bu klasörün konumu değişirse simgelerde sorun olabilir, sisteminizde bir yere koyun, oradan seçin ve silmeyin).
Rocket Simge Ayarı.png
Simge Seçim.png

  • RocketDock ayarlar kısmına gidin Stil kısmından, kopyaladığınız veya hoşunuza giden bir arka plan seçebilirsiniz. Konum vb. ayarları da buradan yapacaksınız.
Rocket Ayar.png

  • Taskbar ayarlarnı yapmak için TaskbarX dosyasını açın TaskbarX Configurator'u çalıştırın ve uygula deyin, sonrasında simgeleriniz otomatik olarak ayarlanacaktır. İstediğiniz ek ayar varsa kurcalayabilirsiniz (Bu dosyayı da silmeyin).
Taskbar.png
taskbar 2.png

  • Fare imlecini değiştirmek için Cursors dosyalarından bir tanesini açın. Installer.inf dosyasını bulup sağ tıklayıp yükle deyip işlemi tamamlayın.
  • Fare ayarlarına giderek imleç kısmından yüklediğiniz imleçlerden bir tanesini seçin ve uygulayın.
Fare imleç.png
fare seçim.png

  • Rainmeter uygulamasını kurun. Kullanmayacağınız kabuklara sağ tıklayıp kaldır deyin.
Rain Kabuk kaldır.png

  • .rmskin Rainmeter eklentileridir, sırayla kurup gözlemleyebilirsiniz.
  • Açılan ayar kısmından ayarlarınızı yapabilirsiniz, eklentileri kitlemek için eklentinin üstüne gelip sağ tıklayın > ayarlar > tıklamayı kaldır seçin.
Rain ayar.png
Rain tıklama.png


Kurulum bu kadardır arkadaşlar. Arka plan için Wallpaper Engine kullanıyorum orasının seçimi tamamiyle size kaldı, ne tür bir arka plan kullanmak istiyorsanız özgürsünüz. Güle güle kullanın:)
 
Son düzenleme:
Bu rehber 21H2'de çalışacak mı acaba? Çünkü 21H2 ile birlikte kullanıcı arayüzünün yenilenmesi bekleniyor. Bu yenileme yapıldıktan sonra eski temalar çalışmaya devam eder mi?
 
Zaten konu sahibi 21H1 sürümünde kullandığını belirtmiş.
21H1 ile 21H2 aynı değil işte. 21H1, 2004 tabanını kullanan küçük bir güncelleme. 21H2 ise gerçek büyük özellik güncellemesi. 21H2 ile çekirdekte modifikasyonlar yapılacak. Bu da eski temaları bozabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı