Windows 10 Görünmeyen RAM kullanımı

gkhndmn4

Hectopat
Daha fazla  
1539803781156.png

Bir süredir bilgisayarımda RAM sıkıntısı çekiyorum. Aslında bilgisayarımın sahip olduğu RAM miktarı 4 GB. Ama bilgisayarım yavaş çalışıyor. RAM kullanımı da garip bir şekilde yüksek görünüyor. Çok çözüm yolu aradım ama bir türlü bulamadım yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yok ? 4 GB ram için kullanım miktarı boştayken en fazla %20 olur, 8 GB ve üstünde %10 kullanım olur. Bence anormal giden birşeyler var.

Absürt bir durum yok. İnceleme amaçlı HJ raporu ekleyebilirsin. HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
Yorumunuz için teşekkür ederim ama 1 gb kullanımı %60 olarak gösteriyor ama benim RAM miktarım 4 GB. Bu sadece opera tarayıcı açıkken. Oyun oynadığım zamanlarda çok düşük fps alıyorum. Format atmayı falan da denedim sorun hala aynı şekilde devam ediyor. HJ raporunu şimdi hazırlayacağım. Az sonra paylaşırım

Arama kısmına msconfig yaz hizmetler kısmına gel. En altta solda "Tüm microsoft hizmetlerini gizle" var onu seç. Orası işaretliyken tümünü devre dışı bırak de uygula tamam de çık.

Sonra yine arama kısmına bildirim yaz alttan kullanmadığın bildirimleri pasif duruma getir.
Bunların mutlaka faydası olacaktır sonucu tekrar yaz.

Arama kısmına msconfig yaz hizmetler kısmına gel. En altta solda "Tüm microsoft hizmetlerini gizle" var onu seç. Orası işaretliyken tümünü devre dışı bırak de uygula tamam de çık.

Sonra yine arama kısmına bildirim yaz alttan kullanmadığın bildirimleri pasif duruma getir.
Bunların mutlaka faydası olacaktır sonucu tekrar yaz.
1539806011142.png
Bu ayarları zaten önceden de yapmıştım ama yine de değişen bir şey yok

İşlemler sekmesine tıkla bellek seçeneğine tıklayıp en çok ne harcıyor bak.
Opera'nın az bellek tükettiğini sananlar var. Chromium alt yapısını kullanıyor.
Chrome göre çok daha sorunlu bir tarayıcıdır.

Bağlantıdaki rehberdeki işlemleri uygularsan azalma olacaktır.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat

Bu devirde en kötü 8 GB bellek lazım olduğunu da unutmayın.

Yine absürt bir durum yok. RAM'i sadece kullanıcı hesabın kullanmıyor. Ayrıca ekran kartına da ayrılmış da olabilir. Değerler normal. Daha detaylı görmek için AIDA64 raporunu da ekleyin.

AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
Dün gece AIDA64 raporu almaya başladım. CPU kısmına gelince bilgisayar bir anda kapandı. Uzun süredir macunlarını falan değiştirmemiştim. Şimdi macunu falan değiştirdim. CPU sonuçlarını düzenlerken her hangi bir kapanma falan olmadı. Şimdi HJ logunu ve AIDA64 raporunu buraya bırakıyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
HJ Raporu
AIDA Raporu
Sisteminiz 32 bit mi 64 bit mi? Ayrıca kullanılabilir bellek sorunu var mı?
Bellek sorunu derken tam anlamadım ama sistemim 64 bit.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı