Windows 10 Görünmeyen RAM kullanımı

Dün gece AIDA64 raporu almaya başladım. CPU kısmına gelince bilgisayar bir anda kapandı. Uzun süredir macunlarını falan değiştirmemiştim. Şimdi macunu falan değiştirdim. CPU sonuçlarını düzenlerken her hangi bir kapanma falan olmadı. Şimdi HJ logunu ve AIDA64 raporunu buraya bırakıyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
HJ Raporu
AIDA Raporu

Bellek sorunu derken tam anlamadım ama sistemim 64 bit.
Bazen Denetim Masası'na girdiğiniz zaman sistem özelliklerinde "4 GB RAM, x GB kullanılabilir miktar" diyor. Ondan bahsediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows sürümün, ekran kartı sürücüsü ve çoğu uygulamanın güncellemesi bulunuyor.
Sisteminde fazla uygulama yok. Önemli belge, fotoğraf vb. yedekleyin.
Güncel Windows 10 1809 sürümüne temiz kurulum ile geçiş yapın.
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Kaspersky dışında başka bir Antivirüs yüklemeyin.

Eğer temiz kurulum yapmak istemiyorsan bağlantıdaki konuya göre sistem bakımını yap.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat
Windows Update ve ekran kartı sürücülerini güncelle.
Sürücüleri Yükle | NVIDIA
Bağlantıdaki yazılım ile hangi uygulamaların güncellemesi olup olmadığına bakabilirsin.
Download Home Updater | Patch My PC
Ama yazılımı sadece güncellemeleri kontrol etmek için kullan. Güncellenmesi gereken yazılımları kendi sitelerinden güncelle.

Güncellemeler sisteme yeni özellikler, hata düzeltmeleri ve çok daha verimli çalışmasını sağlıyor. O yüzden sürücüleri ve uygulamaları güncel tutmak her zaman faydalıdır.

Windows 10 öneriyoruz. Çünkü diğer işletim sistemleri Windows tarafından artık gözden çıkarıldı. Bu yüzden kritik hata düzeltmeleri ve güvenlik güncelleştirmesi dışında özellik eklenmiyor. Çoğu yazılımda artık Windows 10 odaklı güncellemeler getiriyor.

Verdiğim satırları HJ uygulaması üzerinden işaretleyip fixleyin.

Kod:
F2 - REG:system.in: UserInit=
O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~2\MICROS~2\Office14\GROOVEEX.DLL
O2 - BHO: URLRedirectionBHO - {B4F3A835-0E21-4959-BA22-42B3008E02FF} - C:\PROGRA~2\MICROS~2\Office14\URLREDIR.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SwitchBoard] C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SwitchBoard\SwitchBoard.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AdobeCS6ServiceManager] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CS6ServiceManager\CS6ServiceManager.exe" -launchedbylogin
O4 - HKCU\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup
O4 - HKCU\..\Run: [Discord] C:\Users\Gökhan\AppData\Local\Discord\app-0.0.301\Discord.exe
O4 - HKCU\..\Run: [CCleaner Monitoring] "C:\Program Files\CCleaner\CCleaner64.exe" /MONITOR
O4 - HKCU\..\Run: [TweakBit\Driver Updater\Start Driver Updater ?n logon] "C:\Program Files (x86)\TweakBit\Driver Updater\DriverUpdater.exe" /UseTray
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup (User 'Local Service')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup (User 'NETWORK SERVICE')
O8 - Extra context menu item: Microsoft Excel'e &Ver - res://C:\PROGRA~1\MICROS~1\Office14\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: OneNote'a G&önder - res://C:\PROGRA~1\MICROS~1\Office14\ONBttnIE.dll/105
O9 - Extra button: OneNote'a Gönder - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: OneNote'a G&önder - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: OneNote Bağlantılı &Notları - {789FE86F-6FC4-46A1-9849-EDE0DB0C95CA} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIELinkedNotes.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: OneNote Bağlantılı &Notları - {789FE86F-6FC4-46A1-9849-EDE0DB0C95CA} - C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office14\ONBttnIELinkedNotes.dll
O18 - Filter hijack: text/xml - {807573E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\MSOXMLMF.DLL
O23 - Service: KRT CLUB service (KRTSERVICE) - Unknown owner - C:\Users\Gökhan\Desktop\KRT_CLUB_2.0.0.35__RU_\KRT_SERVICE.exe (file missing)

Korsan yazılımlar kullanıyorsun. En başta Kaspersky'i illegal kullanmaktasın. Kaspersky'i kaldırın. Satın almayacaksan ücretsiz ürünler kullan.

Downloads - SurfRight Bu adresten Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin.

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi Konudaki 2, 4, 5, 6, 8 ve 10. adımları uygulayın. Bilgisayarı yeniden başlatın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı