Çözüldü Windows 10 günlük kullanımda donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alcatraz Tetik

Hectopat
Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Tarihçi
Merhaba, yaklaşık olarak 2 aydır bu sorunu yaşıyorum.
Sorun rastgele gerçekleşmekle beraber, programlarda, masaüstünde veya internette dolaşırken ortaya çıkmakta.

Oyunlarda bugüne kadar hiç olmadı, hep masaüstünde bu sorunu yaşadım ve artık can sıkmaya başladı.
Masaüstünde iken sıralı bir şekilde; ilk olarak bir simgeye tıkladığımda tepki vermiyor, ses donuyor veya kesiliyor daha sonra programları kontrol edemiyorum. Sonunda ise hiçbir şekilde mouse harici bir şeyi kontrol edemez hale geliyorum.

Fareyi hareket ettirebiliyorum ancak tıkladığım veya komut verdiğim hiçbir şey yanıt vermiyor. Kasa da bulunan reset tuşuna basana kadar da bu şekilde kalıyor.

2 ay içinde bu durumu 5-6 kez yaşadım. Ve sorun can sıkmaya başladı.
Tüm sürücülerim için en son sürümü kullanıyorum.
Bilgisayar tam anlamıyla donmadığı için de minidump dosyaları oluşmuyor. Bu sorundan bağımsız mavi ekran aldığım durumlar sorunsuz bir şekilde minidump dosyaları oluşmakta.

2 aydır araştırıyorum ama bir çözüm bulamadım. Yardım eder misiniz, lütfen? Teşekkürler.

Çözüm
Asus tabanlı Armoury Crate yazılımı bu hataya sebep olmakta.

Asus gayet kaliteli bir marka olsa da hala kendisini yazılım konusunda hiç geliştiremedi.
Armoury Crate yazılımını tavsiye etmiyorum.
HDD mi SSD mi?
Hile programı var mı?
Anti Virüs var mı?
RAM kaç?
Sistemde yer var mı?
Virüs var mı?
Windows SSD‘de ayrıyeten harddisk bulunmakta.
Hayır hile kullanmıyorum.
windows defender kullanıyorum.
Ram zaten mesajımın altında yazıyor dikkatlı okuyun lütfen.
Evet sistemde yer var
Virüs yok, format attım.
Depolama birimi veya RAM sorunun kaynağı olabilir. Fakat kesin şudur diyemeyiz. Format attıktan sonrada hemen oluyor mu bu sorunlar?

Hocam bugün format attım ancak yine aynı sorunla karşılaştım.

Windows SSD‘de ayrıyeten harddisk bulunmakta.
Hayır hile kullanmıyorum.
windows defender kullanıyorum.
Ram zaten mesajımın altında yazıyor dikkatlı okuyun lütfen.
Evet sistemde yer var
Virüs yok, format attım.

Hocam bugün format attım ancak yine aynı sorunla karşılaştım.
Yanlışlıkla HDD kurmuş olma?

Dosya Ekleri

• Görev Yöneticisi 20.07.2021 23_57_20.png
    Görev Yöneticisi 20.07.2021 23_57_20.png
    88 KB · Görüntüleme: 51
Merhaba, yaklaşık olarak 2 aydır bu sorunu yaşıyorum.
Sorun rastgele gerçekleşmekle beraber, programlarda, masaüstünde veya internette dolaşırken ortaya çıkmakta.

Oyunlarda bugüne kadar hiç olmadı, hep masaüstünde bu sorunu yaşadım ve artık can sıkmaya başladı.
Masaüstünde iken sıralı bir şekilde; ilk olarak bir simgeye tıkladığımda tepki vermiyor, ses donuyor veya kesiliyor daha sonra programları kontrol edemiyorum. Sonunda ise hiçbir şekilde mouse harici bir şeyi kontrol edemez hale geliyorum.

Fareyi hareket ettirebiliyorum ancak tıkladığım veya komut verdiğim hiçbir şey yanıt vermiyor. Kasa da bulunan reset tuşuna basana kadar da bu şekilde kalıyor.

2 ay içinde bu durumu 5-6 kez yaşadım. Ve sorun can sıkmaya başladı.
Tüm sürücülerim için en son sürümü kullanıyorum.
Bilgisayar tam anlamıyla donmadığı için de minidump dosyaları oluşmuyor. Bu sorundan bağımsız mavi ekran aldığım durumlar sorunsuz bir şekilde minidump dosyaları oluşmakta.

2 aydır araştırıyorum ama bir çözüm bulamadım. Yardım eder misiniz, lütfen? Teşekkürler.
ederimde burdan olmaz facebooktan görüşelim

ederimde burdan olmaz facebooktan görüşelim
Ne için hocam ?
Depolama birimi veya RAM sorunun kaynağı olabilir. Fakat kesin şudur diyemeyiz. Format attıktan sonrada hemen oluyor mu bu sorunlar?
Hocam disklerde bir sorun görünmüyor.

Uzun zaman geçmesine karşın bu sorunun Bios Update sinden sonra gerçekleştiğini hatırlıyorum.

2403 Bios sürümünde bu sorun ile karşılaştım. Clrtc Pinlerini birbirine değdirerek Bios sıfırladım ancak sorun devam etti.

2404 Beta Biosa geçtim ancak sorun yine devam etti.

2006 Bios sürümüne geri döneceğim umarım sorun devam etmez.

Dosya Ekleri

• HD Tune Pro 5.75 - Hard Disk_SSD Utility (trial version) 21.07.2021 08_53_00.png
    HD Tune Pro 5.75 - Hard Disk_SSD Utility (trial version) 21.07.2021 08_53_00.png
    67,8 KB · Görüntüleme: 42
  • HD Tune Pro 5.75 - Hard Disk_SSD Utility (trial version) 21.07.2021 08_54_16.png
    HD Tune Pro 5.75 - Hard Disk_SSD Utility (trial version) 21.07.2021 08_54_16.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 48
  • ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) _ ROG Strix _ Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG T...png
    ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) _ ROG Strix _ Gaming Anakartlar|ROG - Republic of Gamers|ROG T...png
    105,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı