Windows 10 Güvenli Değil Mi?

Nocsted

Decapat
Makaleler
2
394385

Merhaba,

@Recep Baltaş 'ın yaptığı yorumdan sonra Windows 10 kullanmaktan çekinir oldum. Hazır 1903 ISO dosyasını indirmiş kuracaktım ki bu yorumları görünce cidden bir tereddüt ettim. Eğer madem kişisel dosyalarımıza erişiyor, gizliliğimiz neredeyse yok ise neden Windows 10 kullanmalıyız?

Ciddi ciddi Linux'a geçmeyi düşünüyorum fakat Windows' da gerekli.

Diyeceksiniz neden bu kadar taktın bu konuya, sebebi çok basit gizlilik benim için çok önemli. Kişisel bilgilerimin ve dosyalarımın Windows tarafından toplanmasını istemem.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

İlk olarak bilgisayarında çok gizemli ve suç teşkil edebilecek şeyler yapmıyorsan bütün bunların seni tedirgin etmemesi lazım.

Bu foruma girerken bile IP adresin, tarayıcın, ilgili işletim sistemin mecburen kaydediliyor.

Elbette bilgisayarındaki dosyalarına erişilebilir erişilemez diye bir şey yok zaten.

Windows 10 yerine oradaki tüm yazılımları destekleyen başka bir sistem olmadığına göre zaten mecburuz.

Bu arada dipnot düşelim ki Linux da zannedildiği kadar gizlilik sistemi değildir. Detaya girmek istemiyorum sadece terminale size yazdırılacak bir koda bakar.

Ağa bağlı her cihazda verilerinizin sızdırılma riski vardır. Eğer veri gizliliğinize bu kadar çok önem veriyorsanız, yalnızca verilerinizin bulunduğu ağa bağlı olmayan kapalı devre bir sistem kurabilirsiniz.

Microsoft'un topladığı veriler kişisel bilgilerden ziyade daha çok alışveriş veya uygulama odaklı öneriler. Bu verilerin zaten toplanmasını istemediğinizi kurulum ekranında belirtirseniz daha sonrasında bu veriler Microsoft Telemetri Servisi tarafından toplanmaz.

Eki Görüntüle 394385

Merhaba,

@Recep Baltaş 'ın yaptığı yorumdan sonra Windows 10 kullanmaktan çekinir oldum. Hazır 1903 ISO dosyasını indirmiş kuracaktım ki bu yorumları görünce cidden bir tereddüt ettim. Eğer madem kişisel dosyalarımıza erişiyor, gizliliğimiz neredeyse yok ise neden Windows 10 kullanmalıyız?

Diyeceksiniz neden bu kadar taktın bu konuya, sebebi çok basit gizlilik benim için çok önemli. Kişisel bilgilerimin ve dosyalarımın Windows tarafından toplanmasını istemem.

Kimseye güven olmaz. Onun gözü her şeyi görüyor.
394390

Eki Görüntüle 394385

Merhaba,

Yükleyin gitsin.

Çok kafaya takmayın. Bugün hiçbir uygulama tam gizlilik sunmaz.

İlk olarak bilgisayarında çok gizemli ve suç teşkil edebilecek şeyler yapmıyorsan bütün bunların seni tedirgin etmemesi lazım.

Bu foruma girerken bile IP adresin, tarayıcın, ilgili işletim sistemin mecburen kaydediliyor.

Elbette bilgisayarındaki dosyalarına erişilebilir erişilemez diye bir şey yok zaten.

Windows 10 yerine oradaki tüm yazılımları destekleyen başka bir sistem olmadığına göre zaten mecburuz.

Bu arada dipnot düşelim ki Linux da zannedildiği kadar gizlilik sistemi değildir. Detaya girmek istemiyorum sadece terminale size yazdırılacak bir koda bakar.

Herhangi bir şey yapmıyorum, sadece Microsoft'un diskimdeki belgelere ve resimlerime erişmesi ve belkide bunları kopyalaması düşüncesi rahatsız ediyor.

Bir sıkıntı yaratmaz bırakın gitsin bir şey olursa ya da farkederseniz dava açarsınız.

Haklısınız.

Hiçbir şey güvenli değil.

En sağlıklısı Windows XP kurup, İnternet bağlantısı olmadan sunucu olarak kullanmak.

Kimseye güven olmaz. Onun gözü her şeyi görüyor.
Eki Görüntüle 394390
Sad but true.

Snapchatteki nudelar gizli mi kalıyor sanıyorsun, hiçbir program %100 güvenli değildir. 😀

Bir dakika? onlarda mı gizli kalmıyor. Dur hemen temizleyeyim de iş işten geçti!! ^^

( şaka tabi, snapchat mı kaldı? yıl 2019 )

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı