Windows 10 Güvenlik Duvarı ve Update tamamen nasıl kaldırabilirim ?

Nulladeus

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD RYZEN 5 4500. GPU: RTX 2060 6GB 192Bit RAM:16GB (8*2) 3200MHZ. ANAKART: GIGABYTE A520M-K A520
Meslek
Bayi Sahibi
Merhaba, Defender ve Update'yi tamamen kaldırmak veya kapatmak istiyorum ancak bunu yapamadım. Ne kadar hizmetler üzerinden kapatmaya çalışsam kendiliğinden açılıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sebebini ve risklerini açıklayabilir misiniz acaba ?
Modeminizin standart ayarları genelde her türlü internet iletişimini engellemez. Bir çoğu bilgisayara aktarılır, bilgisayardaki güvenlik duvarı izin verir ve ya reddeder pakedi. Ancak bilgisayardaki gibi modemin güvenlik duvarı ayarları yapılmış ise daha bu paketler daha modeme gelince reddedilir ve bilgisayara aktarılmadan önüne geçilmiş olunur.
Antivirüs ise bilgisayara girdikten sonra yapılacaklarla ilgilidir genelde. Son dönemlerde antivirüslere daha ada ayrıntılı güvenlik duvarları ekliyorlar, çünkü varsayılan güvenlik duvarı ayarları bile yeterince güvenli olamayabiliyor.

Öncelikle hepinizin yorumları için teşekkür ederim. Dediklerinizi harfiyen yaptım ve şuanda arka planda tüketim yapan hizmetlerin sayısı epey bir düştü. Aslında amacım stabil bir Windows 10 sistemi oluşturmak. Bu amaçla başlat menüsünü bile silip yerine farklı bir alternatif kullanıyorum. Risklerin de farkındayım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı