Windows 10 hala kullanılır mı?

Toprak124

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5 10300H CPU
Nvidia Geforce GTX 1650Ti
2x 8GB DDR4 (16GB)
Kubuntu 25.10 | Windows 11 IoT LTSC 2024
Meslek
Öğrenci
Merhaba güncel olarak Windows 11 23H2 kullanıyorum. Ağır olmasına rağmen hissettirmiyor fakat tarayıcıya girdikten 30 dk sonra fanlar bağırmaya başlıyor. Sizce Windows 10 IoT LTSC 2022 üstüne ReviOS kursam iyi olabilir mi?

Sistemim:
CPU: Intel Core i5 10300H.
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti (DirectX 12_2 Ultimate ile işim yok)
RAM: 8 GB X2 16 GB DDR4 3200MHz.
480GB SSD.

Merhaba güncel olarak Windows 11 23H2 kullanıyorum. Ağır olmasına rağmen hissettirmiyor fakat tarayıcıya girdikten 30 dk sonra fanlar bağırmaya başlıyor. Sizce Windows 10 IoT LTSC 2022 üstüne ReviOS kursam iyi olabilir mi?

Sistemim:
CPU: Intel Core i5 10300H.
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti (DirectX 12_2 Ultimate ile işim yok)
RAM: 8 GB X2 16 GB DDR4 3200MHz.
480GB SSD.

Kullanılır.

Fan kontrolü ile ilgili olabilir, sisteminiz güzel, W10 da güzel, w11 iyi bişey olana kadar w10 da kullanılabilir, denemekte fayda var, ben hâlâ 8.1 kullanıyorum.

Hangisi daha kullanışlı ise sizin için , onu kullanın gitsin.

Fan kontrolü ile ilgili olabilir, sisteminiz güzel, Windows 10 da güzel, W11 iyi bir şey olana kadar Windows 10 da kullanılabilir, denemekte fayda var, ben hâlâ 8.1 kullanıyorum.

Hangisi daha kullanışlı ise sizin için, onu kullanın gitsin.

Windows 10 benim için daha kullanışlı arayüz güzel diye geçtim PC boğulmaya başladı bende 8.1 kullanırdım fakat Wi-Fi ve ve ekran kartı sürücüleri yok o yüzden en az Windows 10 bazen 8.1 kullanıyorum görsel diye geçilmez yani.

Hala kullanılabilir. Bu aralar birçok kullanıcı arama çubuğunun açılmaması ve ayarların donup kalması gibi sorunları var, anladığım kadarıyla bu 22H2 de yaşanıyor. Ben 21H2 ile rahatlıkla kullanabiliyorum, isterseniz sizde bir deneyin. LTSC'nin üstüne ReviOS kurmak olması gerektiğinden biraz daha az performans artışına yol açabilir çünkü kaldıracak bir şey bulamayabilir. 21H2 Home sürümünün üstüne kurman daha sağlıklı olur.

• W11 üzerinden 4 sene geçmesine rağmen hala tam oturmadığı gibi habire de köklü değişiklikler/güncellemeler yapılıyor.
  • W10 u da olduğu gibi bıraksalar iyi olacak ama onun da bazı güncellemeleri temel yapısını bozacak ve W11 e benzetilecek şekilde...
Uzun süre daha küçük-büyük sorunların devam edeceğini düşünüyorum/biliyorum.
En az sorunla karşılaşmak için W11 Home kullanın. Kaynak kullanımı bakımından W10 dan çok da farkı yok sanırım.

Hala kullanılabilir. Bu aralar birçok kullanıcı arama çubuğunun açılmaması ve ayarların donup kalması gibi sorunları var, anladığım kadarıyla bu 22H2 de yaşanıyor. Ben 21H2 ile rahatlıkla kullanabiliyorum, isterseniz sizde bir deneyin. LTSC'nin üstüne ReviOS kurmak olması gerektiğinden biraz daha az performans artışına yol açabilir çünkü kaldıracak bir şey bulamayabilir. 21H2 Home sürümünün üstüne kurman daha sağlıklı olur.

Bilgin için teşekkürler zaten bemde Windows 10-11 için çalışan Home Single Language OEM anahtarı var o yüzden Pro'nun ağır ve gereksiz özelliklerini 10 da kursam 11 de lursam pek almıyorum bu arada 21H2 2025'e kadar destek alacak mı diğer 22H2 23H2 gibi?

@Toprak124 23H2 de tahminen herkes te olmamıştır ama bende Defender ve ayarlar kafasına estikçe açılıyordu en son. Ben şahsen 22H2 de kalırdım Windows 11 için ama 22H2 ile 23H2 arasında pek bir fark yaşamadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı