Windows 10 hata veriyor ve takılmalar oluyor

İbrahim Gürel

Hectopat
Yer
Ankara
Öncelikle @Enes3078 bu konudan senin anlayacağına eminim. Olay şu:
PC açılırken birden elektrik gidip gelince PC yeniden başladı. Sonra açılırken repair C Drive tarzı bir şey çıktı ve dosyaları taradı. Uzun sürdü biraz. Sonra da açıldı ve takılmalar olmaya başladı. Ayrıca Windows arama çubuğunda da yazım yapamıyorum. Ben de sfc /scannow denedim. Ve şu yazı çıktı.
Kod:
Windows resource protection found corrupt files but was unable to fix some of them.
For Online repairs, details are included in the cbs log file located at.
windir\Logs\CBS\CBS.log. for example C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log. for offline.
Repairs, details are included in the log file provided by the /offlogfıle flag.
Burada yazan Windows kaynak koruması bozuk dosyalar buldu fakat düzeltemedi.
Bu durumda ne yapmam gerek?

Bu durumda DISM aracını kullanmalısınız. :)

Bu durumda DISM aracını kullanmalısınız. :)

Peki sorun ne gibi duruyor?

Sorunu bilemem. Ne hata kodu var ne de CBS logu. Siz DISM deneyip sistemi yeniden başlatın ve sonrasında tekrardan SFC deneyin. Sorun çözülürse belirtin, çözülmezse de CBS logunu paylaşın.

Bu arada bu tarz sorunları "Teknik Destek" kısmına açıp işletim sisteminizi Windows 1 olarak belirtmeniz daha doğru olacaktır. Ek olarak ben Windows 10'u değil "Teknik Destek" kategorisini takip ediyorum. :)

Sorunu bilemem. Ne hata kodu var ne de CBS logu. Siz DISM deneyip sistemi yeniden başlatın ve sonrasında tekrardan SFC deneyin. Sorun çözülürse belirtin, çözülmezse de CBS logunu paylaşın.

Bu arada bu tarz sorunları "Teknik Destek" kısmına açıp işletim sisteminizi Windows 1 olarak belirtmeniz daha doğru olacaktır. Ek olarak ben Windows 10'u değil "Teknik Destek" kategorisini takip ediyorum. :)
Peki Windowsla alakalı olan her yerde yazı yazamam için ne diyeceksiniz.

SFC deneyin ve olmazsa Sosyal'de bazı üyeler çözüyordu bu sorunu. O konulara bakabilirsiniz. Şu an ana konumuz SFC'nin düzelmesi. Düzeldi mi acaba?

4. adımın isteğe bağlı olduğunu belirtmiştim. 4. adıma gerek yoktu. 😅

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı