Windows 10 hesap bağlı olmadan kendiliğinden etkinleşti

Yer
Mère-Lachaiselongue Cemetery
Daha fazla  
İyi günler öncelikle. 2-3 hafta kadar önce yeni bir 2. el anakart aldım. Çünkü eski anakartım 4 GB RAM destekliydi. Yeni anakart ile 8 GB RAM de aldım ve Windows 10 Home sl yükledim. Etkinleştirmedim ve öyle kullandım bir sürü. Daha sonra sadece Home sürümüne geçmeyi düşündüm ve dün sadece Home olarak temiz kurulum yaptım. Sürücüleri falan yükledikten sonra ayarlara gözden geçireyim dediğimde Windows etkinleşmiş gözüküyordu dijital bir lisans ile. CMD komutları ile baktığımda "Windows Core Edition" yazısını gördüm. Makine kalıcı olarak etkinleştirildi diye. Anahtarı kontrol ettiğimde Retail çıktı. Ve şu an gerçekten Windows bayağı hızlandı fark edebiliyorum.

Aklıma takılan 2 soru var. Birincisi bu anahtar anakarta mı gömülüydü? Öyle ise neden Retail yazıyor. Retail olduğu için bu lisansı kullanan başka kişi bilgisayarıma erişebilir mi? En çok tedirgin olduğum nokta burası.

İkincisi ise Windows'u böyle kullansam bir sıkıntı çıkar mı? Retail olduğu için başka kişi bilgisayarında bu lisans ile giriş yaptıysa ben bilgisayarımı kullanamaz mıyım? Çünkü aynı anda kullanılmıyor diye biliyorum.

Aklım çok karıştı gerçekten. Şimdiden yardımcı olabileceklere çok çok teşekkürler. Not: Microsoft hesabı ile oturum açmadım.

Kimse erişemez bilgisayarına.2.el almışsın lisans gömülü. Hızlanması etkinleşmeye bağlı değildir.

Ama hocam Key'i sorguladığımda CMD ekranından "Retail" yazıyor. Retail keylerde mi gömülüyor? Bir yerde görmüştüm hocam orijinal Windows ile hız artışı yaşanıyor diye de ondan sordum.

Ama hocam Key'i sorguladığımda CMD ekranından "Retail" yazıyor. Retail keylerde mi gömülüyor? Bir yerde görmüştüm hocam orijinal Windows ile hız artışı yaşanıyor diye de ondan sordum.

Evet o Key'de gömülür. Dediğim gibi hızlanması lisansa bağlı değildir bilgisayarına bağlıdır.

Evet o Key'de gömülür. Dediğim gibi hızlanması lisansa bağlı değildir bilgisayarına bağlıdır.

Çok sağ olun hocam içime su serptiniz. Peki ya diyelim ki bu anakartın ilk sahibi Windows 7 veya 8,8.1' KMS gibi programlar ile etkinleştirmiş olsa veya crackli kullanmış olsa o zaman güvenlik sıkıntısı çıkar mı? Birkaç yerde Windows 7 crackli kullanıp Windows 10 kendiliğinden etkinleşti tarzı konular gördüm de.

Çok sağ olun hocam içime su serptiniz. Peki ya diyelim ki bu anakartın ilk sahibi Windows 7 veya 8,8.1' KMS gibi programlar ile etkinleştirmiş olsa veya crackli kullanmış olsa o zaman güvenlik sıkıntısı çıkar mı? Birkaç yerde Windows 7 crackli kullanıp Windows 10 kendiliğinden etkinleşti tarzı konular gördüm de.

Sıkıntı çıkmaz. Formatla gider KMS.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı