Windows 10 High Definition Audio çalışmıyor

@whellstruck

Kilopat
Katılım
8 Mart 2017
Mesajlar
233
Çözümler
2
Yer
Bursa
Çok berbat bir durumla karşı karşıyayım. Anakartım Asus H310M-K, PC'nin arkasındaki kabloları topluyordum, hoparlorümün jakını bilgisayardan çıkardım sonra işimi hallettikten sonra taktım taktığım gibi çalışmadı. Dedim hoparlör mü arızalı, kulaklığı taktım onda da çalışmadı. Önceden taktığımda Asus diye ekran geliyordu. Orada hoparlör mü kulaklık mı diye soruyordu, aygıt yöneticisi ses video oyun denetleyicilerine baktım Realtek olması gerekirken yok. Sadece AMD HİGH DEFİNİTİON AUDİO DEVİCE var. Gittim Realtek sürücülerini yükledim yine olmadı. Orada Realtek yok, ne olur yardım edin.

Aygıt yöneticisinde High Definition Audio Denetleyicisi Uyarı olarak gösteriyor, üstüne bastığımda "bu aygıt başlatılamıyor (kod10) (işlem başarısız) istenilen işlem, başarısız oldu." yazıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de başarısız değil ama çalışmıyor nedense son Windows Güncellemesinden sonra oldu ne olduysa ayrıca parazit sesi geliyor ayrıca kulaklığımdan ne yaptıysam çözülmedi.
 
Dostum benim sorunum çözüldü pc yi kapattım ramleri çıkarıp bidaha taktım ve anakarttaki hd auido yu çıkarıp birdaha taktım ayrıca benim bilgisayarım kapanmıyordu sadece ekran kapanıyordu oda çözüldü ses sorunuda çözüldü bir dene derim.
 
Sorunun Sebibini Buldum. Sistem Yapılandırması Gelin. Sonra Yukarıdan Ön Yükleme Gelin. Sonra Aşağıya Koyduğum Fotoda Ki Gibi Gelişmiş Seçenekler Gelin. Orada PC Kiliti Var. Heyer Onu Açtıyanız Ses monitörden Gelebilir ya da hiç Gelmez. Sorun düzelmezse Bana Yazın ya da Format Atın. Ben Bu Sorun La Karşılaştığımda 2 Kez Format Attım Şimdi Sorunu Buldum Hemen yazayım Dedim.
 

Dosya Ekleri

  • 2021-06-26.png
    2021-06-26.png
    19,5 KB · Görüntüleme: 44
  • 2021-06-26 (1).png
    2021-06-26 (1).png
    39 KB · Görüntüleme: 66

Geri
Yukarı