lProfessoRl
Hectopat
Acer Nitro 5 AN515-54 bir laptop aldım. 1 ay olmadı daha yeni yani. Bu bilgisayara Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat şu rehberdeki adımları yapmak gerekli mi? Yaparsam daha mı iyi olur? Çünkü bilgisayara sıkıntı çıkarmayacaksa yapmamda bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Düşünceleriniz nelerdir? Yapmalı mıyım? (Eski masaüstü bilgisayara net yapacağım gerekli.) laptop ta 8 GB RAM var ve bu RAM'in 3, 5'luk kısmını boşta kullanıyor yani şu an Technopat sekmesi açık o kadar. Araştırdığım kadarıyla bu durum normalmiş.
Ama örneğin 8 GB destekleyen bir oyunu net 8 GB olarak oynadığımızı düşünelim. Bunun için en az 12 GB (8 GB oyun + 4 GB sistemin yediği) bir belleğimizin olması lazım. Sanırım ben şu an önerilen ayar 8 GB destekleyen ve minimum ayarıda 4 GB destekleyen bir oyunda RAM'imin 8 GB olmasına rağmen minimum düzeyde oynayacağım anlamına mı geliyor? Yoksa işin içine sanal bellek mi giriyor?( Sanal bellek konusuna pek hakim değilim.)
Ama örneğin 8 GB destekleyen bir oyunu net 8 GB olarak oynadığımızı düşünelim. Bunun için en az 12 GB (8 GB oyun + 4 GB sistemin yediği) bir belleğimizin olması lazım. Sanırım ben şu an önerilen ayar 8 GB destekleyen ve minimum ayarıda 4 GB destekleyen bir oyunda RAM'imin 8 GB olmasına rağmen minimum düzeyde oynayacağım anlamına mı geliyor? Yoksa işin içine sanal bellek mi giriyor?( Sanal bellek konusuna pek hakim değilim.)