Windows 10 hızlandırmasının yeni nesil bilgisayara yapılması gerekli mi?

lProfessoRl

Hectopat
Acer Nitro 5 AN515-54 bir laptop aldım. 1 ay olmadı daha yeni yani. Bu bilgisayara Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat şu rehberdeki adımları yapmak gerekli mi? Yaparsam daha mı iyi olur? Çünkü bilgisayara sıkıntı çıkarmayacaksa yapmamda bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Düşünceleriniz nelerdir? Yapmalı mıyım? (Eski masaüstü bilgisayara net yapacağım gerekli.) laptop ta 8 GB RAM var ve bu RAM'in 3, 5'luk kısmını boşta kullanıyor yani şu an Technopat sekmesi açık o kadar. Araştırdığım kadarıyla bu durum normalmiş.

Ama örneğin 8 GB destekleyen bir oyunu net 8 GB olarak oynadığımızı düşünelim. Bunun için en az 12 GB (8 GB oyun + 4 GB sistemin yediği) bir belleğimizin olması lazım. Sanırım ben şu an önerilen ayar 8 GB destekleyen ve minimum ayarıda 4 GB destekleyen bir oyunda RAM'imin 8 GB olmasına rağmen minimum düzeyde oynayacağım anlamına mı geliyor? Yoksa işin içine sanal bellek mi giriyor?( Sanal bellek konusuna pek hakim değilim.)

8 GB RAM var ve bu RAM'in 3, 5'luk kısmını boşta kullanıyor yani şu an Technopat sekmesi açık o kadar. Araştırdığım kadarıyla bu durum normalmiş.
Boşta bu durum pek normal değil açıkçası. Windows 10 standart kurulum sonrası boşta 2.1GB kullanır. Arkaplanda açık olan uygulamalarınız var muhtemelen. Kontrol edin gereksiz olanları kapatın.

Sana basit örnek.
Sistem boşta ve açık birşey yok.
1607342414046.png

Chrome açık ve technopat sayfa etkisi.
1607342518015.png

Son olarak Chrome dışında arkaplanda Steam açtım.
1607342517919.png

Yani Chrome'da tek bir sayfa ile 3.5GB olması normal değil. Arkaplandaki uygulamaları RAM'i kullanıyor. Şu an için masaüstü standart kullanımda belki bir problem yaratmaz ancak oyun sırasında ihtiyaç duyulan RAM arkaplan işlemleri tarafından kullanılırken oyunda anlık RAM kaynaklı takılma yaşar.

Sanal bellek RAM kadar hızlı olamayacağı için sadece ihtiyaç duyulan kapasiteyi karşılar. O kapasiteyi kullanırkenki hızı sanal belleğin bulunduğu disk hızı kadar olacağı için RAM'e yetişemeyecek ve oyun sırasında toplam kullanılan bellek miktarı 8GB'ı geçtiği zaman takılmalar olacaktır.

Son düzenleme:
Sana basit örnek.
Sistem boşta ve açık bir şey yok.
Eki Görüntüle 768582
Chrome açık ve Technopat sayfa etkisi.
Eki Görüntüle 768586
Son olarak Chrome dışında arkaplanda Steam açtım.
Eki Görüntüle 768587
Yani Chrome'da tek bir sayfa ile 3.5GB olması normal değil. Arkaplandaki uygulamaları RAM'i kullanıyor. Şu an için masaüstü standart kullanımda belki bir problem yaratmaz ancak oyun sırasında ihtiyaç duyulan RAM arka plan işlemleri tarafından kullanılırken oyunda anlık RAM kaynaklı takılma yaşar.

Sanal bellek RAM kadar hızlı olamayacağı için sadece ihtiyaç duyulan kapasiteyi karşılar. O kapasiteyi kullanırkenki hızı sanal belleğin bulunduğu disk hızı kadar olacağı için RAM'e yetişemeyecek ve oyun sırasında toplam kullanılan bellek miktarı 8 GB'ı geçtiği zaman takılmalar olacaktır.

Herhangi bir işlem yaptın mı? RAM kullanımı için. Çünkü ben orijinal Win 10 Pro indirdim lisansta var daha yeni kurdum sistemi bir şey yok içinde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı