Windows 10 hizmetlerini kalıcı olarak kapatmak mümkün mü?

Yer
System32
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Windows 10 ne kadar kullanmadığım ve ihtiyaç duymadığım hizmetleri kapattıysam o kadar açılmaya ve türemeye devam ediyor. Windows Update'yi hizmetlerden yönetici izinleri ile devre dışı bıraktım(Bununla birlikte 20 kadar hizmeti tamamen devre dışı bıraktım başlangıçta çalışmayacak şekilde). Fakat bir süre sonra Windows Update kendiliğinden yine açılıyor. Ototmatikte ve çalışıyor gözüküyor. Bazı hizmetleri durduramıyorum. Arka plan uygulamalarını devre dışı bırakmama rağmen görev yöneticisine girdiğimde yine arka planda Microsoft Edge, Telefonunuz gibi uygulamalar açık oluyor. Appmodel, Windows Security Health tarzı aşırı çok şey var. Kapatamıyorum da. Çıldıracağım. Bu sorunu kökten halletmenin bir yolu yok mu? Bu arada bu hizmetleri msconfig üzerinden de devre dışı bırakmıştım, ona rağmen kendiliğinden yine açılıyorlar. Rekabetçi maçın ortasında oyunda 2 FPS almaya başlayınca çıldırıyorum.

Yigin ( .bat ) dosyasi olusturabilirsiniz. Her service icin tekrarlanmak kosulu ile

sc config "Servis adi" start= disabled
sc stop "Servis adi"

seklinde olacak. start= 'tan sonra bosluk olmali. Bu sekilde isinizi gorecektir. Bu dosyayi yonetici haklari ile baslangica atarsaniz sorununuz cozulur. Ya da her acilista ugrastirmasin derseniz zamanlanmis gorev de yapabilirsiniz. Stok uygulamalari kaldirmak biraz karisik. Su linkte ayrintili anlatilmis. Daha sonra bu isi yapan uygulama cikmistir belki. Gorursem eklerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı